Fotbal intern

“Ţucudean e de Steaua!”. Cine e “NOUL IOVAN” din Ghencea

Fostul jucător al Stelei şi căpitanul echipei la Sevilla, Ştefan Iovan, susţine într-un interviu pentru FANATIK.RO că Laurenţiu Reghecampf îşi va motiva mult mai bine fotbaliştii la...
26.03.2014 | 12:08
Tucudean e de Steaua Cine e NOUL IOVAN din Ghencea

Fostul jucător al Stelei şi căpitanul echipei la Sevilla, Ştefan Iovan, susţine într-un interviu pentru FANATIK.RO că Laurenţiu Reghecampf îşi va motiva mult mai bine fotbaliştii la această partidă faţă de meciul din campionat şi îl laudă pe Varela, fundaşul care s-a evidenţiat în ultimele partide ale roş-albaştrilor.

Domnule Iovan care credeţi că va fi rezultatul acestui derby?

Aşa cu am spus şi înainte de meciul de campionat dintre cele două echipe, şi acum spun că vom asista la un joc pe cinste. Ambele echipe vor căuta să dea totul pe teren pentru victorie, deoarece rivalitatrea dintre ele şi rivalitatea dintre cele două galerii este foarte mare.

Credeţi că Steaua se va prezenta mai bine decît la partida din campionat?

În mod sigur! Sînt convins că Reghe îşi va motiva jucătorii mult mai bine faţă de jocul anterior. Atunci Steaua a intrat în jocul lui Dinamo, care venise în Ghencea doar ca să nu piardă. După ce minutele se scurgeau, steliştii au început să se precipite, iar acest lucru s-a văzut în jocul lor. Mai mult, cred că ei i-au luat şi un pic de sus pe dinamovişti, deoarece probabil au crezut că jocul de la vremea respectivă a elevilor lui Stoican nu repezenta un pericol pentru ei.

“Varela se aseamănă cu mine!”

Dinamo vine după o înfrîngere cu Pandurii, iar Steaua după o victorie în deplasare cu Săgeata. Nu credeţi totuşi că steliştii au un moral mai bun?

Putem să spunem şi asta, însă un joc Steaua-Dinamo rămîne strîns indiferent de forma de moment. Totuşi, parcă de această dată îi simt pe stelişti că nu vor să se mai impiedice de Dinamo. Simt la ei şi la Reghe că doresc enorm să le demonstreze fanilor că ei sînt cei mai buni.

Aveţi vreun jucător preferat la Steaua?

Îmi place foarte mult Fernando Varela. Cînd il văd cum joacă, parcă îmi aminteşte de mine, atunci cînd eu jucam la Steaua atît fundaş dreapta cît şi fundaş central. Mă bucur că Reghe ştie să scoată de la acest jucător polivalent tot ce este mai bun. Mai mult, eu sînt convins că, la un moment dat, dacă este cazul, Varela ar putea să joace datorită calităţilor sale chiar şi la închidere.

“Ţucudean este un jucător de Steaua, dar îi va fi greu cu Gardoş şi Szukala”

Reghecampf îl doreşte la Steaua pe Ţucudean. Ce părere aveţi de acest atacant?

Eu nu ştiu ce transferuri intenţionează să facă Reghecampf, însă după părerea mea Ţucudean este un jucător de Steaua, care oricînd ar putea să facă faţă la acest club. În jocul de joi, însă, el va avea probleme mari cu fundaşii centrali Gardoş şi Szukala, doi jucători masivi ca şi el.

Despre Dinamo ce părere aveţi?

Eu mă ocup la FRF de loturile de tineret, iar din acest motiv mă bucur că Dinamo a pus accent pe întinerirea echipei. Ar fi bine dacă multe formaţii din Liga I şi-ar îndrepta atenţia spre jucătorii tineri.

“Calificarea se va tranşa în retur”

Credeţi că  se va califica Steaua încă din prima manşă?

Sub nicio formă! Indiferent ce echipă va cîştiga acest prim meci, ar face o mare prostie să se creadă deja calificată. Ambele formaţii trebuie să nu uite că mai este un meci de jucat, iar calificarea se va tranşa în retur,

Veţi merge la meci?

Dacă voi fi în Bucureşti, mă voi duce sigur, însă să nu mă întrebi cu cine ţin, pentru că nu mai are rost să îţi răspund. Bănuiesc că deja ştii, nu?

stefan-iovan