News

Când ar putea fi lansat iPhone SE 3. Noul model va asigura Apple un loc pe piața telefoanelor mid-range 5G

iPhone SE 3 pare să aibă un orizont de lansare destul de apropiat. Cel puțin asta titrează o firmă de cerectare în domeniu din Taiwan, apropiată de subiect.
01.12.2021 | 18:02
Cand ar putea fi lansat iPhone SE 3 Noul model va asigura Apple un loc pe piata telefoanelor midrange 5G
Când ar putea fi lansat viitorul iPhone SE 3? Sursa foto: pixabay.com
ADVERTISEMENT

iPhone SE 3 se concretizează ca fiind un proiect real, după ce în ultima vreme au apărut mai multe zvonuri referitoare la existența acestui viitor telefon.

O firmă taiwaneză de cercetare în domeniu vine cu o nouă informație cu privire la viitorul dispozitiv de la Apple și înaintează chiar o dată de lansare pentru acesta.

ADVERTISEMENT

Compania TrendForce, din Taiwan, spune că noul telefon va fi unul mid-range, la fel ca primele două modele din această gamă. De asemenea, telefonul este pregătit pentru o lansare în primul trimestru al anului 2022.

”În ceea ce privește dezvoltarea de produs, Apple este în grafic pentru a lansa cea de-a treia generație de iPhone SE în primul trimestru din 2022 și alte patru modele principale, într-o serie nouă din a doua jumătate a anului viitor”, arată taiwanezii în analiza lor.

ADVERTISEMENT

Aceștia mai notează faptul că Apple își pune speranțe mari în acest nou smartphone, despre care TrendForce scrie că ”este de așteptat ca cea de-a treia generație de iPhone SE să fie un instrument major care va ajuta Apple să își creeze o poziție pe piața de telefoane 5G mid-range”, arată macrumors.com.

iPhone SE 3 ar urma să aibă un design similar cu predecesorul său

Tot compania taiwaneză spune că volumul de producție este estimat la 25-30 de milioane de unități în 2022.

ADVERTISEMENT

Reputatul analist Apple, Ming-Chi Kuo, a vorbit și el despre viitorul iPhone SE 3 în urmă cu câteva săptămâni.

Acesta spunea că viitorul telefon va avea un design similar cu cel al modelului actual, care se bazează pe iPhone 8. Astfel, va pune la dispoziția utilizatorilor un ecran de 4,7 inci, un buton fizic pentru Touch ID și margini ceva mai groase.

ADVERTISEMENT

La interior, însă, telefonul va fi la fel de rapid ca ”frații săi mai mari”, deoarece va avea procesor A15, cel folosit și de noua generație de iPhone. De asemenea, va avea și modem 5G.

Primul iPhone SE a fost lansat în martie 2016 și a avut o durată de viață de doi ani și jumătate, fiind retras în septembrie 2018. A urmat o oarecare pauză, iar în luna aprilie a lui 2020, a apărut iPhone SE 2, care încă este în producție.

Acesta a costat 399 de dolari pentru 64 GB de stocare sau 449 dolari pentru varianta cu 128 GB de stocare, fiind astfel o opțiune mult mai accesibilă decât clasicele iPhone-uri, destul de scumpe pentru buzunarul omului de rând.

ADVERTISEMENT
Tags: