News

iPhone SE 3 este viitorul telefon de buget pregătit de Apple. Ce noutate importantă poate aduce noul smartphone

Apple ar urma să lanseze un nou telefon din seria SE, anume modelul iPhone SE 3, care aduce o noutate importantă.
12.10.2021 | 16:02
iPhone SE 3 este viitorul telefon de buget pregatit de Apple Ce noutate importanta poate aduce noul smartphone
iPhone SE 3 este viitorul telefon de buget pregătit de Apple. Ce noutate importantă poate aduce noul smartphone. Sursa foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

iPhone SE 3 pare să fie următoarea lansare aflată la orizont pentru Apple, chiar dacă ne mai despart ceva luni până la o eventuală disponibilitate a telefonului.

Noul SE 3 (2022) ar putea sosi cu un design destul de similar precum modelul actual, SE 2, însă vom vedea îmbunătățiri la capitolul hardware.

ADVERTISEMENT

Conform informațiilor ce planează deja asupra acestui subiect, iPhone SE 3 ar urma să aibă același ecran de 4,7 inci pe care l-a folosit și predecesorul său. De asemenea, va fi prezent și senzorul Touch ID.

Totuși, la interior ar trebui să existe schimbări mai mari, benefice pentru posesorii acestui telefon.

ADVERTISEMENT

În primul rând, vorbim despre introducerea procesorului Apple A15, de ultimă generație, pe care îl folosesc deja telefoanele iPhone din seria 13.

iPhone SE 3 – următoarea lovitură de buget din partea Apple

Poate mai importantă este adiția modemului X60 de la Qualcomm. Astfel, seria SE ar urma să beneficieze, în premieră, de conectivitate 5G. Apple oferă astfel cumpărătorilor de buget o variantă accesibilă, dacă într-adevăr au nevoie de acest nou standard.

ADVERTISEMENT

Încă nu se știe ce preț ar putea avea noul iPhone SE 3, însă există speculații și aici. Există șansa ca Apple să nu crească prețul acestui model în comparație cu modelul predecesor, lansat în 2020. Acesta s-a lansat la un preț de 399 de dolari.

În cazul în care prețul rămâne același, telefonul SE 3 ar deveni cel mai ieftin smartphone 5G al producătorului american, iar Apple cu siguranță ar folosi asta ca tehnică de marketing odată cu lansarea dispozitivului.

ADVERTISEMENT

Sigur, nici modemul și nici procesorul nu vor mai fi ”cele mai noi” atunci când ar urma să se lanseze noul SE 3, însă asta n-ar trebui să fie o problemă.

Capacitatea procesorului este suficientă pentru următorii ani de update-uri de software oferite de către gigantul din Cupertino.

Alte detalii referitoare la viitorul smartphone de la Apple nu sunt disponibile, având în vedere distanța față de o eventuală lansare.

Totuși, e îmbucurător faptul că telefonul este confirmat, fie și neoficial, semn că Apple a decis corect să readucă modelul SE în prim-plan prin lansarea modelului 2 la patru ani după ce primul a fost dezvoltat.

ADVERTISEMENT
Tags: