News

iPhone SE 3, telefonul care va închide un capitol. Va fi ultimul smartphone Apple cu ecran LCD

iPhone SE 3, viitorul telefon de buget de la Apple, ar urma să fie ultimul care va fi livrat cu un ecran de tip LCD.
24.10.2021 | 11:31
iPhone SE 3 telefonul care va inchide un capitol Va fi ultimul smartphone Apple cu ecran LCD
ADVERTISEMENT

Ecranele LCD au scăzut în popularitate odată cu apariția ecranelor AMOLED, însă mai sunt o mulțime de smartphone-uri care vin cu astfel de display-uri.

Motivul este simplu și se vede și în rândul telefoanelor ce sunt echipate cu astfel de ecrane: display-urile LCD sunt mai ieftine decât cele AMOLED, așa că producătorii le folosesc pentru dispozitive din gamele de buget.

ADVERTISEMENT

Și Apple mai folosește ecrane LCD pentru telefoanele sale, însă iPhone SE 3 ar urma să fie ultimul de acest fel.

Cel de-al treilea telefon din seria SE ar urma să aibă un design similar cu actualul iPhone XR, având și Touch ID.

ADVERTISEMENT

Totuși, apare o diferență notabilă în ceea ce privește amplasarea senzorului de amprentă Touch ID. Acesta ar urma să fie așezat pe laterala smartphone-ului, sub forma unui buton. Este un design mai rar întâlnit în piață, însă Samsung l-a folosit, de exemplu, chiar și pentru modelul Galaxy S10e.

iPhone SE 3 – procesor de ultimă generație și conectivitate 5G

Smartphone-ul iPhone SE 3 va fi dotat cu un cip A15 Bionic, de ultimă generație, și va avea și conectivitate 5G.

ADVERTISEMENT

Raportul din China sugerează, totodată, că Apple renunță la ecranele LCD odată cu acest model, care va fi ultimul ce beneficiază de un astfel de display.

Informațiile prezente sunt contradictorii cu cele apărute în ultima vreme referitoare la noul telefon. Zvonurile anterioare se refereau la un design care ar fi similar cu cel al actualului iPhone SE 2.

ADVERTISEMENT

Acesta din urmă a preluat designul iPhone 8, având un senzor Touch ID integrat în butonul Home.

Până acum, zvonurile despre noul telefon au fost departe de a fi clare, având în vedere că sursele de încredere precum Ming-Chi Kuo și Ross Young declarau inițial că iPhone SE 3 urma să aibă un ecran de 6,1 inci, la fel ca Xr, dar și cu un buton lateral Touch ID.

Cei doi și-au retras afirmațiile ulterior, sugerând că noul telefon va fi bazat pe modelul predecesor din această serie.

S-ar putea ca o parte din confuzia legată de telefon să se datoreze modelului de 6,1 inci, ce ar fi de fapt cel de-al patrulea telefon SE. Acesta ar urma să ajungă pe piață în 2023.

Până atunci, însă, vom avea de-a face cu lansarea lui SE 3, în primăvara anului viitor. Acesta va avea 64 GB de stocare în varianta de bază, al un preț de 399 de dolari, notează macrumors.com.

ADVERTISEMENT
Tags: