News

Ipoteză nouă privind cauza incendiului de la Matei Balș. Mărturisirea unui instalator

29.01.2021 | 21:53
Ipoteza noua privind cauza incendiului de la Matei Bals Marturisirea unui instalator
ADVERTISEMENT

O ipoteză nouă privind cauza incendiului de la Institutul Matei Balș din Capitală, soldat cu moartea a 5 pacienți cu Covid-19, a fost lansată de un instalator al unității medicale.

Într-o prima fază, în spațiul public au apărut variante conform cărora o aerotermă ar fi putut sta la baza declanșării focului în pavilionul spitalului din București.

ADVERTISEMENT

Ulterior, a apărut ipoteza că deflagrația ar fi izbucnit de la un scurt circuit produs la o priză aflată la patul unui pacient, dependent de oxigen, care avea telefonul mobil la încărcat.

Care a fost cauza incendiului de la Matei Balș. O nouă ipoteză lansată de un instalator

Potrivit Gândul.ro, care citează surse din anchetă, un instalator ar fi spus la audieri că unul dintre pacienți avea telefonul la încărcat, iar incendiul ar fi izbucnit de la priza respectivă unde s-a produs un scurtcircuitul.

ADVERTISEMENT

Ulterior, pacientului în cauză i-ar fi luat foc pijamaua, iar două asistente au încercat să stingă focul cu o pătură. Potrivit surselor, pacientul avea și mască de oxigen, iar lângă el este rezervorul de oxigen.

În ceea ce privește varianta oficială, comisarul-șef Marian Mihoci, șeful Serviciu Omoruri din cadrul Poliției Capitalei, a afirmat, vineri seara, că există mai multe ipoteze pe care anchetatorii le iau în considerare pentru cauza incendiului de la Spitalul “Matei Balș” din București.

ADVERTISEMENT

În acest sens, procurorul criminalist Alexandru Anghel, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul București, a dezvăluit că mâine vor avea loc necropsiile victimelor. Totodată, anchetatorul a spus că două explozii de la butelii de oxigen ar fi avut loc după izbucnirea incendiului.

Experții, chemați să inspecteze locul incendiului

Comisarul Mihoci a mai spus că după evacuarea celor aproximativ 100 de pacienți la fața locului au găsit 4 cadavre: 3 bărbați și o femeie. Ulterior, un alt pacient a decedat la Spitalul Floreasca București.

ADVERTISEMENT

Anchetatorii mai spun că nu pot să dezvăluie cauza incendiului. La locul tragediei vor veni, sâmbătă, experții INSEMEX și cei de la ISU BIF. Ipotezele cauzei sunt mai multe, dar la acest moment nu se pot dezvălui.

Până la această oră au fost audiate 5 persoane: personal medical, infirmiere și un instalator. ”Sunt date de anchetă, nu se pot dezvălui. Inclusiv pacienți ar putea ajunge la audieri, în funcție de date”, spun cei de la Poliție.

ADVERTISEMENT