Sport

Ipoteză-șoc lansată de presa străină: Adrian Mutu, favorit să preia o echipă națională din Africa!

Presa străină a lansat o ipoteză-șoc în privința lui Adrian Mutu. Antrenorul celor de la Rapid este favorit să preia o națională de fotbal din Africa.
19.05.2023 | 10:36
Ipotezasoc lansata de presa straina Adrian Mutu favorit sa preia o echipa nationala din Africa
Adrian Mutu este favorit în presa străină să preia naționala Nigeriei de fotbal. Foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT

Patronii celor de la Rapid au asigurat că Adrian Mutu va continua pe banca giuleștenilor, în ciuda faptului că galeria i-a cerut demisia „Briliantului”. Totuși, mai multe publicații de pe continentul african titrează că Adrian Mutu este primul pe listă pentru a deveni noul antrenor al Nigeriei.

Ipoteză-șoc lansată de presa străină: Adrian Mutu, favorit să preia naționala Nigeriei

Adrian Mutu a calificat-o pe Rapid în play-off-ul SuperLigii, iar giuleștenii luptă în ultimele două etape cu CFR Cluj și Universitatea Craiova pentru locurile de cupe europene. Dan Șucu și Victor Angelescu au precizat, pe rând, că viitorul lui Adrian Mutu pe banca Rapidului este asigurat, însă presa străină vine cu o altă variantă.

ADVERTISEMENT

„Reprezentații lui Mutu au ajuns deja în Nigeria și caută un acord verbal petru preluarea naționalei din luna iunie”, notează OJB Sport, urmată de o altă publicație africană.

„Un oficial de top din cadrul Federației a vorbit sub protecția anonimatului și ne-a transmis că sunt șase candidați pe lista scurtă, iar Mutu este considerat prioritatea”, a scris și NSM Media, o altă publicație nigeriană.

ADVERTISEMENT

Adrian Mutu, la bătaie cu un antrenor sud-african pentru a prelua naționala Nigeriei

Adrian Mutu nu este singurul nume vehiculat de presa din Nigeria pentru a prelua banca națională a echipei de fotbal. Pitso Mosimane, un antrenor sud-african în vârstă de 50 de ani, este o altă variantă luată în calcul de Federația de Fotbal din Nigeria. În prezent, Pisto Mosimane se află pe banca celor de la Al Ahli din Arabia Saudită.

Jose Peseiro este actualul selecționer al naționalei de fotbal din Nigeria, însă antrenorului portughez îi expriră contractul la finalul lunii iunie, iar Federația de Fotbal din Nigeria nu îi va prelungi acordul. Astfel, șefii fotbalului din țara africană se gândesc deja la un înlocuitor.

ADVERTISEMENT

În clasamentul FIFA, Nigeria se află pe locul 40. Naționala africană a fost prezentă ultima oară la Cupa Mondială în urmă cu 5 ani, la turneul final care a avut loc în Rusia.

Adrian Mutu a anunțat la FANATIK SUPERLIGA singura condiție pentru a pleca de la Rapid: „Nici nu se pune problema”

Adrian Mutu a anunțat obiectivul pentru sezonul viitor, acesta fiind cucerirea titlului în SuperLiga. „Briliantul” a dezvăluit în exclusivitate, la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI că își va da demisia de la clubul „alb-vișiniu”, dacă nu va reuși să atingă obiectivul.

ADVERTISEMENT

„Normal că plec. Nici nu se pune problema. Când nu sunt în obiectiv, când văd că nu reușesc să duc clubul acolo unde își dorește, las locul altcuiva.

Trebuie să ne facem echipă pentru că la anul obiectivul e titlul. Sunt de acord. Am promis asta la anul și trebuie să fim conștienți de acest lucru”, a declarat Adrian Mutu, la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI.

ADVERTISEMENT
Tags: