News

ÎPS Calinic, arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților are coronavirus. De unde ar fi luat acesta virusul

ÎPS Calinic, arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților are coronavirus. Predecesorul său a murit din cauza virusului.
11.09.2021 | 00:06
IPS Calinic arhiepiscopul Sucevei si Radautilor are coronavirus De unde ar fi luat acesta virusul
ÎPS Calinic, arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților are coronavirus. Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Arhiepiscopul este în izolare și are tratament pentru această infecție. Acesta, în vârstă de 63 de ani, a fost diagnosticat cu Covid-19, iar din această cauză el este sub supravegherea unui medic la chilia sa.

ÎPS Calinic, arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților are COVID-19

Conform unor surse din interiorul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, forma pe care o acesta este una ușoară, astfel că șansele sale de recuperare sunt foarte mari.

ADVERTISEMENT

Arhiepiscopul a luat, cel mai probabil, virusul de la mâna sa dreaptă, anume consilierul său, preotul David. Din păcate, acesta are o formă mult mai gravă a coronavirusului.

Acesta este internat la Terapie Intensivă și a fost transferat miercuri de la Suceava în Iași, după o solicitare a familiei sale.

ADVERTISEMENT

Preotul în vârstă de 47 de ani nu era vaccinat împotriva noului coronavirus și s-a simțit foarte rău în ziua de luni. El a fost internat la Spitalul Județean de Urgență Sfântul Ioan cel Nou din Suceava.

El prezenta simptome specifice pentru coronavirus și la testare s-a confirmat că el avea infecția.

ADVERTISEMENT

Ulterior, starea acestuia s-a agravat considerabil, astfel că în ziua de marți el ar trebui să fie transferat la Terapie Intensivă și chiar intubat.

Familia a cerut ca el să fie transferat la Spitalul de Boli Infecțioase „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Iași deoarece consilierul are domiciliul în acest oraș.

ADVERTISEMENT

El a fost transferat în cursul zilei de miercuri cu ambulanța de Terapie Intensivă SMURD. Mai multe detalii despre starea de sănătate a înaltului prelat Calinic nu se cunosc.

Arhiepiscopul Pimen al Sucevei și Rădăuților a murit după ce s-a infectat cu coronavirus

Totodată, este demn de menționat faptul că predecesorul acestuia, anume arhiepiscopul Pimen al Sucevei și Rădăuților a murit în luna mai anului trecut la Institutul Matei Balș din Capitală, după ce s-a infectat și el cu coronavirus.

Totuși, cauza morții acestuia ar fi fost un al doilea atac de cord. Atunci medicii erau foarte rezervați în ceea ce privește starea lui de sănătate, după ce el s-a infectat cu coronavirus.

El a fost preluat chiar cu un elicopter SMURD de la Suceava în stare gravă și a fost dus la Matei Balș, unde a suferit mai multe complicații pulmonare,

Ulterior el a decedat în urma unui infarct.

ADVERTISEMENT