News

ÎPS Casian îi îndeamnă pe credincioşi să se vaccineze: „Nu am auzit medic care să scoată moarte”

13.01.2021 | 12:03
IPS Casian ii indeamna pe credinciosi sa se vaccineze Nu am auzit medic care sa scoata moarte
ADVERTISEMENT

ÎPS Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, le-a transmis oamenilor să asculte de medici și să se vaccineze, pentru că doar așa pot învinge boala.

Liderul bisericii ordotoxe de la Dunărea de Jos crede că medicii știu ce fac și le cere oamenilor să aibă încredere în vaccin, pentru că doar așa se poate învinge pandemia.

ADVERTISEMENT

Mesajul vine la câteva zile după ce ÎPS Teodosie și-a schimbat discursul și a îndemnat lumea să se vaccineze, pentru că are încredere în medici.

ÎPS Casian le cere românilor să se vaccineze

„Lăsaţi, fraţilor, interpretările, compoziţiile chimice ale vaccinului, că tot e la modă văd, şi ocupaţi-vă de compoziţia duhovnicească a omului. Lăsaţi medicii să ne spună, că ei au studiat 6, 10, 20, 50 de ani trupul omenesc. Ştiu mai bine medicii ce este vaccinul.

ADVERTISEMENT

Și de vreme ce ei se vaccinează, nu am auzit medic să se vaccineze cu moarte. Nu am auzit medic care să scoată moarte. Medicul e făcut să scoată viaţă, preotul e făcut viaţă veşnică din noi. Acesta este Iisus Hristos, care nu ne lasă să murim în această pandemie. Şi le-a dat înţelepciune medicilor şi oamenilor să ieşim cât mai repede din izolare, a transmis ÎPS Casian.

Totodată, Arhiepiscopul Dunării de Jos crede că doar prin vaccinare se pot redeschide școlile, lucru extrem de important pentru copiii din România:

ADVERTISEMENT

„Să vină copiii din nou să ia creionul în mână, cum să scrie online un copil în clasa întâi, cum să scrie o scrisoare? Iată de ce eforturile tuturor, ale profesorilor, ale părinţilor, ale copiilor, sunt acelea să ne încărcăm cu energie pozitivă, şi nu negativă”.

ÎPS Teodosie, unul dintre cei mai mari contestatari ai vaccinului, și-a schimbat discursul zilele trecute și i-a îndemnat pe enoriași să facă la fel. „Sunt într-un studiu foarte bun și am gânduri pozitive. Am dobândit niște cunoștințe, pe care nu le aveam, de la cineva care a studiat îndelung.

ADVERTISEMENT

Și nu am fost informați, maine voi fi mai informat și vă voi spune”, a declarat Teodosie într-o discuție cu jurnaliști. M-am documentat. Nu umblăm cu păreri, umblăm cu cunoștințe solide, știintifice”, a explicat Teodosie.

ADVERTISEMENT