ADVERTISEMENT
News

ÎPS Pimen, în stare gravă după ce a fost infectat cu coronavirus. Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților e intubat (surse Mediafax)

Autor: Traian Terzian | 03.05.2020 | 17:19
ÎPS Pimen, în stare gravă după ce a fost infectat cu coronavirus. Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților e intubat (surse Mediafax)
ÎPS Pimen s-a stins din viaţă. Sursă foto: hepta.ro

ÎPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, se află în stare gravă la Institutul de Boli Infecțioase Mate Balș din Capitală după ce a fost infectat cu coronavirus.

ADVERTISEMENT

ÎPS Pimen, în stare gravă după ce a fost infectat cu coronavirus

Conform Mediafax, starea de sănătate a lui ÎPS Pimen este una gravă, după ce a fost transportat cu elicopterul la București imediat ce a fost depistat pozitiv cu coronavirus.

Conform unor surse din cadrul Institutul de Boli Infecțioase Mate Balș, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților se află la ATI și a fost intubat vineri seară, după ce a suferit complicații pulmonare.

ADVERTISEMENT

Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, ÎPS Pimen, a fost transferat cu elicopterul de la Spitalul de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, la Institutul „Matei Balș” din București, la 21 aprilie.

La ultima informare starea de sănătate a Arhiepiscopului era stabilă

Presa locală a scris că preotul s-a simțiti rău încă din Joia Mare. Cu toate acestea, arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților a oficiat slujba Învierii lui Iisus Hristos pe data de 18 aprilie, la Mănăstirea ”Sf. Ioan cel Nou” din centrul orașului Suceava.

ADVERTISEMENT

În prima instanță, părintele a avut o formă ”medie” a bolii, dar grija majoră o reprezenta faptul că acesta are 90 de ani și poate fi expus unei forme mult mai severe.

Ultima informare despre starea sa de sănătate a fost făcută la 30 aprilie, atunci când ministrul Sănătății a spus că este stabil. Cu toate acestea, Nelu Tătaru a transmis că doctorii rămân precauţi având în vedere comorbidităţile acestuia.

ADVERTISEMENT

Pimen Zaineanăscut în 25 august 1929 la Grebănu, județul Buzău, e un cleric ortodox român, care îndeplinește în prezent rangul de arhiepiscop ortodox al Sucevei și Rădăuților, începând cu anul 1991.

ÎPS Pimen a avut mai multe realizări în ultimiii 30 de ani. Printre altele, a deschis Mănăstirile Voroneț și Mănăstirea Humorului, închise de comuniști. Totodată, a ctitorit aproximativ 25 de mănăstiri.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!