News

ÎPS Pimen, înmormântat la Sihăstria Putnei. Momente emoționante la sicriul marelui părinte. Video

22.05.2020 | 14:58
IPS Pimen inmormantat la Sihastria Putnei Momente emotionante la sicriul marelui parinte Video
ÎPS Pimen, înmormântat la Sihăstria Putnei. Momente emoționante la sicriul marelui părinte. Sursa foto: Facebook.com
ADVERTISEMENT

Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor ÎPS Pimen a fost condus pe ultimul drum de sute de credincioși și înalți prelați ai Bisericii Ortodoxe Române (BOR) fiind înmormântat la Mănăstirea Sihăstria Putnei, vineri, 22 mai.

ÎPS Pimen a fost condus pe ultimul drum de sute de oameni

Numeroase credincioși, oameni simpli și înalți prelați ai BOR au luat parte la înmormântarea Arhiepiscopului Sucevei şi Rădăuţilor ÎPS Pimen care a avut loc la Mănăstirea Sihăstria Putnei.

ADVERTISEMENT

Întreaga Bucovină a răsunat de clopote și plânsete, oamenii fiind extrem de emoționați, vărsând șiroaie de lacrimi pentru moartea neașteptată a ÎPS Pimen care a decedat din cauza coronavirusului la vârsta de 90 de ani. Sute de oameni au venit să aprindă o lumânare și să se roage pentru liniștea ÎPS Pimen.

Credincioșii prezenți la slujbă au fost nevoiți să păstreze distanțarea fizică acest lucru făcându-se prin intermediul unor tije înfipte în pământ, în curtea mănăstirii, încă de la primele ore ale dimineții.

ADVERTISEMENT

Slujba de înmormântare a IPS Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, precedată de Sfânta Liturghie – Mănăstirea Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava

Slujba de înmormântare a IPS Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, precedată de Sfânta Liturghie – Mănăstirea Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava

Posted by Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților on Thursday, 21 May 2020

Slujba de înmormântare oficiată de un sobor de preoți

Sicriul cu trupul neînsuflețit al ÎPS Pimen a fost scos din interiorul Bisericii Mănăstirii Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava cu puțin timp înainte de slujba de înmormântare care a avut loc în jurul prânzului.

Sicriul a fost purtat pe brațe de bărbați îmbrăcați în combinezoane de protecție și a fost amplasat afară, în curtea mănăstirii unde un sobor de preoți în frunte cu mitropolitul Moldovei și Bucovinei ÎPS Teofan, arhiepiscopul Tomisului ÎPS Teodosie și episcopul vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților PS Damaschin au oficiat Sfânta Liturghie.

ADVERTISEMENT

Sute de oameni s-au strâns în curte pentru a lua parte la slujba de înmormântare, iar după ora 14:00 sicriul cu trupul neînsuflețit a fost dus la Mănăstirea Sihăstria Putnei.

ÎPS Pimen a fost înmormântat așa cum a cerut în testamentul său. La Mănăstirea Sihăstria Putnei preoții nu au mai susținut nicio slujbă, ci doar o rugăciune înainte ca sicriul să fie băgat în mormânt.

ADVERTISEMENT

„Nădăjduim că, la pomenirea ce se va face la 40 de zile de la trecerea sa la cele veşnice, situaţia să fie cu mult îmbunătăţită şi restricţiile vor fi reduse, astfel încât să avem posibilitatea cu toţii de a cinsti aşa cum se cuvine pe acest vrednic Arhipăstor al Bisericii lui Hristos din Moldova”, a transmis Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor.

 

ADVERTISEMENT
Tags: