News

ÎPS Teodosie a anunţat că nu se vaccinează. „Nu am de ce, că nu mă îmbolnăvesc”

28.04.2021 | 15:40
IPS Teodosie a anuntat ca nu se vaccineaza Nu am de ce ca nu ma imbolnavesc
ADVERTISEMENT

Arhiepiescopul Tomisului, ÎPS Teodosie, a anunţat că nu se vaccinează. El a precizat că nu are niciun motiv să facă acest lucru, întrucât nu se va îmbolnăvi.

În stilul caracteristic, Înalt Prea Sfinţitul (ÎPS) Teodosie a explicat că nu este de datoria preoților să le recomande credincioșilor vaccinarea. Totuși, el nu a spus că serul este nociv, doar că nu e perfect.

ADVERTISEMENT

Arhiepiscopul Tomisului a pus accent pe efectele adverse cauzate de vaccinul anti-Covid-19, în încercarea de a motiva că nu va sfătui oamenii să se supună procedurii. El a menționat că, dacă cineva îl va întreba dacă să se vaccineze sau nu, va trimite respectiva persoană la un medic.

ÎPS Teodosie a anunţat că nu se vaccinează. „Nu am de ce, că nu mă îmbolnăvesc”

Întrebat, într-o conferință de presă, dacă s-a vaccinat, ÎPS Teodosie a recunoscut că nu a făcut-o: „nu, că am alergii şi nu mă vaccinez. Nu am de ce că nu mă îmbolnăvesc. (…)

ADVERTISEMENT

„Vaccinul nu este obligatoriu. Chiar l-am auzit pe domnul preşedinte şi ieri. Nu este obligatoriu şi mai ales este un vaccin care e făcut în pripă,” a adăugat aceasta, potrivit News.ro.

Arhiepiscopul Tomisului nu a ezitat să scoată în evidență efectele adverse ale serului, chiar dacă acestea sunt întâlnite destul de rar: „de aceea sunt în fiecare zi surprize pentru că trebuie să fie pregătiţi oamenii, sunt oameni cu anumite afecţiuni care datorită vaccinului, iată, cedează, unii mor, alţii paralizează şi trebuie să fim atenţi. Noi nu suntem medici ca să recomandăm vaccinul. Ar fi o depăşire a cunoştinţelor şi atribuţiilor noastre.”

ADVERTISEMENT

Pentru că mulți preoți își sfătuiesc credicioșii să se imunizeze, ÎPS Teodosie a fost întrebat dacă el face acest lucru. Răspunsul a fost unul negativ: „nu e treaba mea. Nu îmi aparţine mie acest mesaj. (…) Sunt preoţi din diferite locuri, eu îi păstoresc pe cei de aici, din Dobrogea. Nu le interzic, nu le recomand.”

El a mai spus și că nu are o părere despre vaccin, când, de fapt, ar avea una: „nu am părere. Am o părere că nu e perfect. Atât. Nu mi-e teamă (să îl fac – n.r.), nu trebuie să-l fac pentru că cine are alergii nu trebuie să facă, aşa cred. Nu am nevoie, mă împărtăşesc zilnic şi vaccin mai mare ca asta, mai puternic, nu este altul.”

ADVERTISEMENT

„Am citit şi voi mai citi, chiar am fost atenţionat, primesc mesaje de la medici de înaltă ţinută din America, din Germania, dar nu vreau să-i expun aici că nu e treaba mea, care atrag atenţia asupra urmărilor negative. Nu înseamnează că vaccinul nu e bun. Dacă nu ar fi bun nu l-ar face atâţia oameni. E făcut de nişte specialişti. Dar ca la orice vaccin unii au restricţii, adică au urmări negative datorită unor suferinţe personale pe care le au în organismul lor,” a agăugat acesta.

ADVERTISEMENT