ADVERTISEMENT
News

IPS Teodosie a fost reclamat la CNCD pentru declarațiile despre femei. Prima reacție a Arhiepiscopiei Tomisului

Autor: Robert Cristea | 09.05.2021 | 22:03
IPS Teodosie a fost reclamat la CNCD pentru declarațiile despre femei. Prima reacție a Arhiepiscopiei Tomisului
IPS Teodosie a fost reclamat la CNCD pentru declarațiile despre femei. Prima reacție a Arhiepiscopiei Tomisului. foto: hepta.ro

IPS Teodosie a fost reclamat la CNCD de o asociație, cu privire la declarațiile făcute despre femei. Reprezentanții Arhiepiscopiei Tomisului „se întreabă dacă CNCD va sancționa, în premieră, un cult oficial recunoscut în România”.

ADVERTISEMENT

„Afirmațiile IPS Teodosie nu constituie o opinie personală, ci sunt bazate pe înscrisuri ale Bibliei,” se arată în comunicatul transmis de Arhiepiscopia Tomisului.

Potrivit comunicatului, IPS Teodosie doar a explicat care este poziția teologică a Bisericii Ortodoxe Române, cu privire la imposibilitatea hirotoniei femeii, „explicație din care presa a decupat afirmații interpretate în mod eronat ca fiind discriminatorii la adresa femeii”, conform Digi24.

Arhiepiscopia Tomisului: „Afirmațiile IPS Teodosie nu constituie o opinie personală, ci sunt bazate pe înscrisuri ale Bibliei”

„Referitor la sesizarea depusă la CNCD de către Asociaţia VeDem Just, cu privire la declarațiile IPS Teodosie, Arhiepiscopia Tomisului se întreabă dacă CNCD va sancționa, în premieră, un cult oficial recunoscut de către Statul Român, întrucât afirmațiile IPS Teodosie nu constituie o opinie personală, ci sunt bazate pe înscrisuri ale Bibliei”, se arată în comunicat.

ADVERTISEMENT

Conform comunicatului, IPS Teodosie nu a făcut decât să repete învățătura teologică a Bisericii Ortodoxe Române.

„1. În cartea Facerea, cap. 3, se relatează căderea strămoșilor Adam și Eva în păcat, textul descriind cum șarpele a amăgit inițial pe Eva, spre a o determina să încalce porunca divină de a nu mânca dintr-un anumit pom al grădinii Raiului.

2. Prima Epistolă către Timotei a sf. Ap. Pavel, cap. 2, v,14 spune: Aceasta este o constatare a Sf. Pavel și nu o acuză la adresa femeii, cum ar părea la prima vedere.

ADVERTISEMENT

Astfel, Sf. Pavel expune învățătura teologică ortodoxă care nu permite hirotonia femeii”, se precizează în document.

„Noi, clerul și credincioșii Arhiepiscopiei Tomisului, sperăm că CNCD nu va realiza o premieră tristă pentru libertatea religioasă din România, și anume sancționarea textului Bibliei și a teologiei Bisericii Ortodoxe Române”, se mai arată în comunicat.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!