ADVERTISEMENT
News

ÎPS Teodosie a împărtășit mai mulți copii cu aceeaşi linguriţă. Patriarhia spunea că împărtășania se va face doar individual, până pe 1 iunie

Autor: Narcis Roșioru | 16.05.2020 | 17:14
ÎPS Teodosie a împărtășit mai mulți copii cu aceeaşi linguriţă. Patriarhia spunea că împărtășania se va face doar individual, până pe 1 iunie
ÎPS Teodosie a împărtășit mai mulți copii cu aceeaşi linguriţă. Patriarhia spunea că împărtășania se va face doar individual, până pe 1 iunie. Sursa foto:Captură video Constanța de Azi

ÎPS Teodosie a împărtășit, sâmbătă, mai mulți copii cu aceeaşi linguriţă, chiar dacă purtătorul de cuvânt al Patriarhiei spunea că împărtășania se va face doar individual, la cerere, până la 1 iunie.

ADVERTISEMENT

ÎPS Teodosie a împărtășit mai mulți copii cu aceeaşi linguriţă

ÎPS Teodosie a ajuns din nou în centrul atenției, sâmbătă, după ce a împărtășit mai mulți copii cu aceeaşi linguriţă, în condițiile în care Patriarhia Română a anunțat că astfel de ceremonii vor avea loc doar individual, la cerere.

Imaginile, publicate de Constanța de Azi, îl arată pe ÎPS Teodosie cum împărtășește câțiva copii din familii diferite cu aceeași linguriță, după ce, în urmă cu câteva zile, Institutul Naţional de Sănătate Publică recomanda BOR ca împărtășania credincioșilor să fie făcută cu linguriţe şi pahare de unică folosinţă.

ADVERTISEMENT

Atunci, Patriarhia Română a anunţat „o amânare” a împărtăşirii credincioşilor, iar pe 14 mai a revenit cu următoarea decizie:

„Biserica Ortodoxă Română, potrivit tradiţiei sale liturgice multiseculare, nu poate accepta, nici în vreme de pandemie, utilizarea potirului şi linguriţei de unică folosinţă pentru împărtăşirea comună a credincioşilor în timpul Sfintei Liturghii.

ADVERTISEMENT

În acest sens, cu aprobarea majorităţii membrilor Sfântului Sinod, consultaţi în scris în data de 11 mai 2020, modalitatea de împărtăşire comună a credincioşilor în timpul Sfintei Liturghii, în vreme de pandemie, va fi hotărâtă după data de 1 iunie 2020, în consens cu celelalte Biserici Ortodoxe.”

Așadar, ÎPS Teodosie a încălcat decizia Sfântului Sinod și a împărtășit mai multe persoane din familii diferite, folosind aceeași linguriță și același potir., în timp ce preoții au șters gurile copiilor cu același prosop.

ADVERTISEMENT

Mai mult, se pare că nici prevederile privind distanţarea fizică a credincioşilor care iau parte la slujbele în aer liber nu au fost respectate. „La slujbele săvârşite în afara lăcaşurilor de cult, distanţa între credincioşi va fi de 2 m în orice direcţie.

Folosirea măştilor de protecţie este obligatorie pentru toţi participanţii la slujbe, cu excepţia slujitorilor bisericeşti care rostesc rugăciuni, predică sau cântă la strană”, a transmis Patriarhia Română.

ADVERTISEMENT

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!