News

ÎPS Teodosie, amenințare la adresa autorităților: “Sunt dispus la sacrificiul suprem”

01.03.2021 | 22:33
IPS Teodosie amenintare la adresa autoritatilor Sunt dispus la sacrificiul suprem
ADVERTISEMENT

Înalt Prea Sfințitul Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, a amenințat autoritățile luni, în direct la România TV, în legătură cu posibile restricții impuse la nivelul bisericilor în perioada sărbătorilor pascale, declarând că: “Mântuitorul Hristos s-a jertfit, dar ne-a chemat și pe noi la jerftă. Sunt dispus la sacrificul suprem, pentru credință facem orice!”

În urmă cu câteva săptămâni, Teodosie a sfidat regulile impuse de pandemie și a organizat procesiuni religioase de amploare în Constanța.

ADVERTISEMENT

În controversa apărută după ce un bebeluș a decedat în urma unui ritual de botez, Teodosie s-a exprimat ferm în favoarea păstrării neschimbate a ritualului.

ÎPS, amenințare la adresa autorităților: “Sunt dispus la sacrificul suprem”

“Nu putem fi convinși, suntem foarte exacți în ceea ce știm. Nu poate fi restricționată Biserica, OSCE a criticat această decizie a României, de aceea, nu se va închide Biserica nicidecum. Biserica înseamnă preoți și credincioși, doar slujitori nu înseamnă Biserică.

ADVERTISEMENT

Este o discriminare totală dacă nu sunt primiți credincioșii, dacă și OSCE cei care nu sunt cu religia ne dau dreptate să ne facem sărbătorile, le vom face. Am repetat asta și o mai spun, bisericile nu se vor mai închide!

Nu au ce să facă și mascații dacă vin și aceia au o credință și au un respect față de semenii lor. Pentru prima dată după criticile de la OSCE au fost chemate cultele să vorbească cu autoritățile.

ADVERTISEMENT

De aceea, trebuie să fim dârji, dacă este perioadă de mucenicie ca în timpul împăraților romani cuceritori, acceptăm mucenicia, dar nu închidem biserica.

Conștiința de păstor îmi spune să mă expun eu dacă ceilalți nu o vor face și voi fi singur. Mântuitorul Hristos s-a jertfit, dar ne-a chemat și pe noi la jertfă, păstorul trebuie să își apere turma cu prețul vieții sale.

ADVERTISEMENT

În fiecare zi sunt dispus la sacrificiul suprem, pentru credință facem orice”, a declarat IPS Teodosie la RTV.

ÎPS Teodosie nu concepe ca Biserica să renunțe la ritualul botezului

„Nu. Nicicum nu se schimbă ritualul. Canoanele acestea referitoare la credință sunt valabile și peste o mie de ani. De aceea nu vom schimba. Nu ne intimidăm.

Așa a fost și cu lingurița. Păi cum să schimbi lingurița? Am explicat, lingurița e Maica Domnului. Înlocuiești pe Maica Domnului cu o femeie oarecare? Nici vorbă. Nu se schimbă nimic”, a declarat Arhiepiscopul Tomisului la Antena 3.

ADVERTISEMENT
Tags: