News

ÎPS Teodosie, anunț despre o posibilă implicare în politică. Ce spune despre acest scenariu

04.05.2021 | 22:44
IPS Teodosie anunt despre o posibila implicare in politica Ce spune despre acest scenariu
ADVERTISEMENT

Înalt Prea Sfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a oferit marți, la România TV, un anunț important despre o posibilă implicare în politică, analizând și discutând despre un asemenea scenariu.

Teodosie este una dintre vocile bisericești care declară că nu se va vaccina și a distribuit în mai multe rânduri mesaje în această sferă.

ADVERTISEMENT

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, a explicat că biserica îndeamnă credincioșii la vacccinare, spunând că nu există un conflict între credință și știință.

ÎPS Teodosie, anunț despre intrarea în politică. Ce spune despre o asemenea decizie

“Nu a fost ceva categoric în mesajul patriarhului (n. red. în timpul slujbei de Înviere) să vă vaccinați, sigur s-a pus problema că dacă vor să facă pelerinaje, s-ar putea să fie o condiție să mergi la locurile sfinte. Patriarhul nu a făcut, însă, un îndemn direct la vaccinare.

ADVERTISEMENT

Niciodată nu voi intra în politică, nu am nicio treabă cu politica, câtă vreme sunt slujitor, voi rămâne slujitor, în politică nu am ce căuta, nu acela este rostul meu.

Nici măcar ca sfătuitor nu voi fi. Voi face rugăciuni pentru cei care susțin biserica sau cine vine să ia o binecuvântare, i-o dau, adică fac o rugăciune, Dumnezeu hotărăște, eu nu susțin fățiș pe cineva în politică.

ADVERTISEMENT

Nu m-a dezamăgit domnul Vasile Bănescu, nu știu dacă s-a referit la mine, dar se pare că da, pentru că m-a citat oarecum, fără să mă citeze.

Eu cred că își va reveni, este totuși un teolog, eu nu am făcut nicio comparație între vaccin și Hristos, nu se poate asta, Hristos este doctorul perfect, care vindecă total, nu are reacții negative ca un vaccin obișnuit.

ADVERTISEMENT

Deocamdată se poate fără vaccin, eu nu sunt împotriva vaccinului, pentru mine, este o recomandare a medicului. Cu siguranță sunt preoți din Arhiepiscopia Tomisului care s-au vaccinat, eu nu le interzic acest lucru”, a declarat ÎPS Teodosie la România TV.

Patriarhul Daniel, semnal pro-vaccinare

“Anul acesta, 2.500 de persoane au fost lăsate să intre în Basilica Sfântului Mormânt, în Biserica Mare. Şi s-a văzut bucuria credincioşilor prezenţi, printre care şi părintele arhimandrit Teofil Anăsătosoaie, ca reprezentant al Patriarhiei Române.

Deci, această binecuvântare este o încurajare pentru noi. Şi a fost posibil acest eveniment anul acesta mai uşor şi anume intrarea şi multor credincioşi pelerini în Biserica Sfântului Mormânt şi datorită faptului că în Israel, ca urmare a vaccinării unui procent foarte mare din populaţie, s-au relaxat măsurile sau restricţiile impuse anul trecut”, a spus Patriarhul la ceremonia de primire a Sfintei Lumini pe Colina Bucuriei de la Catedrala Patriarhală.

ADVERTISEMENT