News

ÎPS Teodosie, atac dur la adresa celor care vor să renunțe la botez: „Nu ne intimidăm!”

02.02.2021 | 22:55
IPS Teodosie atac dur la adresa celor care vor sa renunte la botez Nu ne intimidam
ADVERTISEMENT

ÎPS Teodosie a comentat în stilul caracteristic decesul bebelușului din Suceava, înecat în urma ritualului botezului.

Nu vom schimba ritualul! Nu ne intimidăm. Nici vorbă”, a răbufnit Teodosie, respingând categoric orice reformă în sânul Bisericii referitoare la acest ritual.

ADVERTISEMENT

Arhiepiscopul Tomisului a anunțat că regulile botezului nu trebuie schimbate, chiar dacă un bebeluș a murit la Suceava în urma acestui ritual.

ÎPS Teodosie nu concepe ca Biserica să renunțe la ritualul botezului

Procedurile botezului apar în Sfintele Canoane, deci nu pot fi modificate, anunță ÎPS Teodosie.

Nu. Nicicum nu se schimbă ritualul. Canoanele acestea referitoare la credință sunt valabile și peste o mie de ani. De aceea nu vom schimba. Nu ne intimidăm. Așa a fost și cu lingurița. Păi cum să schimbi lingurița? Am explicat, lingurița e Maica Domnului. Înlocuiești pe Maica Domnului cu o femeie oarecare? Nici vorbă. Nu se schimbă nimic”, a declarat Arhiepiscopul Tomisului la Antena 3.

ADVERTISEMENT

Bebelușul din Suceava a fost scufundat de trei ori complet în apă, cu fața în sus, cu toate că plângea. În consecință micuțul a inspirat 110 ml de apă și a decedat la spital.

Polițiștii au deschis în primă fază dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, după care au încadrat fapta la ucidere din culpă. Preotul sucevean care a oficiat botezul nu mai poate sluji momentan.

ADVERTISEMENT

Potrivit lui Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, preotul a fost suspendat până la finalizarea anchetelor. De asemenea, Patriarhia a precizat că există posibilitatea ca preotul să nu scufunde complet bebelușul, ci doar să îi toarne apă pe creștet.

ÎPS Teodosie a obișnuit opinia publică cu declarațiile controversate când vine vorba de pandemie. Cea mai controversată declarație făcută de ÎPS Teodosie este cea referitoare la persoanele care ar putea muri de Covid-19. „Nu, cine vine la această sărbătoare, iar acolo este momentul să plece din viaţa aceasta, el pleacă la Dumnezeu. Dar a venit la sărbătoare. A venit însetat cu sufletul după Dumnezeu. Noi nu îi chemăm cu forţa, îi invităm”, răbufnea Teodosie în momentul în care autoritățile voiau să interzică pelerinajele.

ADVERTISEMENT