News

ÎPS Teodosie, atac dur la Vlad Voiculescu și Andreea Moldovan: “Nu au sentimente umane”

06.04.2021 | 22:44
IPS Teodosie atac dur la Vlad Voiculescu si Andreea Moldovan Nu au sentimente umane
ADVERTISEMENT

Înalt Prea Sfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a lansat un atac foarte dur la adresa Ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu și secretarului de stat Andreea Moldovan, declarând despre aceștia că: “cei doi nu au niciun pic de urmă de umanitate, nu au sentimente umane, să nu vorbim de religiozitate”.

În contextul pandemiei de coronavirus există un protocol care trebuie respectat în cazul înmormântărilor, în special în cazul în care persoana a decedat în urma unei infecții cu SARS-CoV-2.

ADVERTISEMENT

ÎPS Teodosie a avut un lung șir de atacuri la adresa autorităților în contextul pandemiei, în special în cazul restricțiilor.

ÎPS Teodosie, atac la Vlad Voiculescu și Andreea Moldovan: “Nu au sentimente”

“Nu există o logică în toate aceste măsuri, nu le înțelegem și de aceea trebuie să luăm o atitudine. Bine că s-a făcut demersul (n. red. un proiect prin care cultele doresc să modifice protocolul actual în cazul înmormântărilor), bine că au existat niște avize pozitive, doar doi oameni nu și-au dat avizul.

ADVERTISEMENT

Trebuie să ajungem la acele persoane și să le explicăm că sunt în afara realității. E cel mai emoționant moment despărțirea de cei dragi, dacă i-ai rupt acest moment, i l-ai confiscat pe cel drag, l-ai rănit iremediabil.

Ar trebui ca cei care au luat aceste măsuri să își ceară iertare, că au făcut extrem de mult de rău atâtor suflete.

ADVERTISEMENT

Fac apel la cei doi, la domnul Ministru al Sănătății și la doamna Andreea Moldovan, să se gândească că și ei au suflet, pentru că Dumnezeu ne-a lăsat aceste datini, el a creat aceste reguli, Hristos.

Este o aberație fără seamă. Cu toate cultele trebuie să facem delegații, să mergem la cei doi să le arătăm că sunt ilegale aceste măsuri. Noi am luat cele mai absurde măsuri, e vremea să revenim la normalitate, nu este normalitate această sperietoare fără margini și fără folos. 

ADVERTISEMENT

Cea mai mare durere de când a început această așa-zisă pandemie este durerea că nu ne putem despărți de cei dragi așa cum se cuvine.

Nu au parte de preot, de cele sfinte, oamenii și-au pregătit haine cu care vor să fie înmormântați. Cei doi care refuză sunt în afara umanismului, nu zic în afara religiozității, nu au sentimente umane.

Cum să facem așa ceva și cum mai spun specialiștii? Unde stau acești viruși într-un corp mort? Trebuie să găsim măsuri pentru ca preotul să se apropie, în echipament, pentru frica altora, mie nu mi-ar fi frică. Cei care nu știu cum mor, sunt chinuiți.

Cum să nu te desparți de cineva într-un mod firesc cum este tradiția noastră de mai bine de 2000 de ani? Toate cultele au datinile lor, nu vorbim doar de ortodocși. Dacă avem religiozitate, să ni se respecte de cei care nu sunt religioși.

Unde sunt drepturile noastre? Nu se mai poate, în sfârșit s-a ajuns să se spună adevărul pe față și mulți sau îmbolnăvit de psihoză.

Această perioadă de restricții a adus la foarte mult rău, unii copii mici s-au îmbolnăvit de la mască. Ce s-a făcut pentru cei care au adus măști neconforme? Nu am auzit să se ia vreo măsură, doar cei care nu poartă mască sunt sancționați brutal și fără sens”, a declarat ÎPS Teodosie la RTV.

ADVERTISEMENT