News

IPS Teodosie cere redeschiderea bisericilor: ”Nu s-a mai pomenit în istorie așa ceva. Credincioșilor li s-a luat dreptul la religiozitate”

21.04.2020 | 18:19
IPS Teodosie cere redeschiderea bisericilor Nu sa mai pomenit in istorie asa ceva Credinciosilor li sa luat dreptul la religiozitate
ADVERTISEMENT

IPS Teodosie cere redeschiderea bisericilor în România și face un apel către autorități în acest sens. În opinia acestuia, menținerea lăcașurilor de cult închise reprezintă o discriminare.

IPS Teodosie cere redeschiderea bisericilor: ”Nu s-a mai pomenit în istorie așa ceva. Credincioșilor li s-a luat dreptul la religiozitate”

IPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, sare în apărarea bisericilor și spune că acestea ar trebui să fie primele care se deschid în cazul unor eventuale măsuri de relaxare a măsurilor de izolare socială.

ADVERTISEMENT

Înaltul prelat al Bisericii Ortodoxe mai spune că românilor creștini li s-a luat dreptul la religiozitate în această perioadă.

”Biserica a fost și este marginalizată în această perioadă grea! Oriunde poți să mergi, la farmacie, la spital, la magazin, numai la biserică nu poți.

ADVERTISEMENT

Biserica nu a fost pregătita sa dea un răspuns celor care au dat aceasta Ordonanță. Credincioșilor li s-a luat dreptul la religiozitate. Nu s-a mai pomenit în istorie așa ceva, o perioadă atât de lungă, chiar în Postul Mare.

Sunt convins că relaxarea trebuie să înceapă cu Biserica, pentru că prea mult au stat închise. Credincioșii ne spun: ne îmbolnăvim, biserica este spitalul neamului, coloana vertebrală a poporului.

ADVERTISEMENT

Biserica a fost în toate războaiele, pe front, nu a lipsit de la ostașii noștri, iar acum, Biserica lipsește din țara ei, din neamul în care s-a născut”, a declarat Teodosie la Romania TV.

Teodosie, despre starea de sănătate a IPS Pimen

În intervenția la postul de știri citat, Teodosie a mai vorbit și despre starea de sănătate a IPS Pimen, internat cu coronavirus.

ADVERTISEMENT

”Este stabilă și nădăjduim că un om puternic ca IPS Pimen să rămână între credincioșii care îl iubesc atât de mult. E un model pentru mine, e un mare patriot. E iubitor de tot ce e curat și sfânt, toți ne rugăm și îl iubim.

Cei care spun asa (ca nu trebuia luat cu elicopterul) sunt absurzi, trebuia sa fie transportat cu elicopterul. Orice român are dreptul la asa ceva. Cei de la SMURD nu întreabă ce funcție are. E o discriminare! Cine a fost împotriva nu are sentimente, nu are credință, nu ai ce sa îi ceri.”, a mai spus Teodosie.

ADVERTISEMENT