ADVERTISEMENT
News

ÎPS Teodosie, despre slujba de Bobotează: „Apa sfințită va combate bolile și microbii”

Autor: Robert Cristea | 04.01.2021 | 14:36
ÎPS Teodosie, despre slujba de Bobotează: „Apa sfințită va combate bolile și microbii”
ÎPS Teodosie, despre slujba de Bobotează: „Apa sfințită va combate bolile și microbii”. foto: hepta.ro

Circa 10.000 de oameni sunt așteptați la slujba de Bobotează, a declarat ÎPS Teodosie. Arhiepiscopul Tomisului a precizat că manifestările se vor desfășura în Portul Tomis, unde vor fi aruncate în mare și tradiționalele cruci.

ADVERTISEMENT

 „Dacă ne ascundem de sărbători înseamnă că vrem să fim biruiți de boală,” a declarat Teodosie la postul de televiziune Antena3.

Acesta consideră că ”apa sfințită va combate și bolile și microbii”. De asemenea, arhiepiscopul crede că este nevoie ”să biruim orice frică, pentru că frica aduce boala, să nu mai fim stăpâniți de frică, ci stăpâniți de entuziasm.”

ÎPS Teodosie: 10.000 de oameni sunt așteptați la slujba de Bobotează

 „Dacă ne ascundem de sărbători înseamnă că vrem să fim biruiți de boală. Pentru că vrem să biruim boala cu ajutorul lui Dumnezeu, pentru că e sărbătoarea darurilor, sărbătoarea sfințeniei, multe raze de sfințenie vor fi mâine și poimâine asupra apei care se sfințește și asupra oamenilor care vin la această sfințire”, a declarat Teodosie, la Antena 3.

ADVERTISEMENT

ÎPS Teodosie a anunțat că în ajunul Bobotezei va începe slujba Sfintei Liturghii la ora 5:15. Două ore mai tărziu preoții vor fi afară la sfințirea apei, pentru ca înainte de ora 8:00 să se poată începe îmbutelierea sticlelor cu aghiasmă.

Acestea vor fi date credincioșilor în ziua de 6 ianuarie, de Bobotează. Arhiepiscopia a pregătit aproape 120.000 de sticle pentru apă sfințită.

„Vom face procesiune în Portul Tomis, unde este foarte larg, ca oamenii să nu stea înghesuiți. Le dăm și toate instrucțiunile, invit și Jandarmeria și Poliția să fie printre oameni ca să păzească toate regulile, iar noi ne facem slujba ca în fiecare an pentru că slujbele nu se schimbă în pandemii, ci rămân aceleași.

ADVERTISEMENT

(…)Această apă sfințită va combate și bolile și microbii, ne va înfrăți mai mult, pentru că harul este cel care ne înnoiește și trebuie să ne înfrățim mai mult, să biruim orice frică, pentru că frica aduce boala, să nu mai fim stăpâniți de frică, ci stăpâniți de entuziasm”, a mai spus Teodosie.

Se va păstra și tradiția aruncării crucilor în mare. Cele trei cruci vor fi aruncate în Portul Tomis.

ADVERTISEMENT
Tags:
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT