News

ÎPS Teodosie, noi declarații controversate: ”Femeile abuzate trebuie să-și ducă crucea”. Poziția prelatului, critici dinspre Guvern

ÎPS Teodosie face noi declarații controversate, de această dată în legătură cu femeile abuzate, despre care spune că ”trebuie să-și ducă crucea”.
24.06.2024 | 20:27
IPS Teodosie noi declaratii controversate Femeile abuzate trebuie sasi duca crucea Pozitia prelatului critici dinspre Guvern
ÎPS Teodosie, sfaturi controversate pentru o femeie abuzată psihologic de soț: ”Trebuie să-ți duci crucea”. Sursa foto: Arhiepiscopia Tomisului
ADVERTISEMENT

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, apare în spațiul public cu noi declarații controversate legate de statutul femeii în căsnicie. Două voci din Guvernul României l-au taxat imediat pe prelat.

ÎPS Teodosie, noi declarații controversate. Sfat pentru o femeie abuzată psihologic de soț: ”Trebuie să-ți duci crucea!”

După o perioadă ceva mai lungă de absență, ÎPS Teodosie reapare în prim-plan cu o nouă declarație controversată. Arhiepiscopului Tomisului le recomandă femeilor abuzate ”să își ducă crucea”.

ADVERTISEMENT

Recent, într-o emisiune la postul Radio Dobrogea, ÎPS Teodosie a fost pus să ofere un sfat unei femei care s-a plâns că a fost abuzată psihologic de soț. Replica înaltului prelat a șocat.

”După mulţi ani de căsătorie s-a întărit convingerea că cel de lângă mine nu are empatie, aş putea spune că am fost abuzată psihologic. Din cauza lipsei de empatie, în momentele de bucurie, el mi-a adus supărare imediată, iar în momentele în care aveam nevoie de sprijinul lui moral, nu m-a susţinut. Există vindecare? Care este soluţia?”, au fost întrebările adresate de o femeie arhiepiscopului Tomisului.

ADVERTISEMENT

Ca sfat, Teodosie i-a spus femeii aflate în această situaţie destul de complicată să ”îşi ducă crucea”. ”Poate exista şi vindecare, dar dumneata, care ai primit taina cununiei, trebuie să-ţi duci crucea, să te rogi să suplinească Dumnezeu această lipsă de empatie, pentru că ai un legământ. Soluţia este să nu vă despărţiţi, vindecarea o dă Dumnezeu”, i-a răspuns Teodosie.

După ce declarația a făcut vâlvă în spațiul public, ÎPS Teodosie a revenit cu explicații, printr-un comunicat al Arhiepiscopiei Tomisului. El continuă să susţină că femeia abuzată de soț “trebuie să își păstreze puterea de a purta crucea vieții de familie“.

ADVERTISEMENT

În cazul prezentat, o credincioasă a fost încurajată să invoce ajutorul lui Dumnezeu și să își păstreze, prin fidelitate, puterea de a purta Crucea vieții de familie, pentru ca Dumnezeu să suplinească acea lipsă de empatie a soțului iar legământul martiric al căsniciei să rămână curat”, se arată în reacție.

Poziția lui ÎPS Teodosie, critici dure dinspre Guvern

Două femei din Guvernul României, Alina Gorghiu (ministrul Justiției) și Natalia Intotero (ministrul Familiei), au taxat declarațiile revoltătoare făcute de ÎPS Teodosie.

ADVERTISEMENT

”Sfaturile ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, date la un post de radio unei femei care se plângea că soțul o abuzează psihologic reprezintă o dovadă crasă de lipsă de respect și de empatie pentru victimele violenței de orice tip, dar mai ales domestice”, a scris luni Alina Gorghiu, pe pagina sa de Facebook.

La rândul său, ministrul Familiei, Natalia Intotero a spus, la Digi24: ”Ca femeie și persoană cu mare credință în Dumnezeu, nu consider că Biblia îndeamnă la violență, ci la dragoste, grijă și empatie.

Dumnezeu ne-a dat o viață, iar misiunea e să o protejăm, să o trăim curat și cu credință. Familia și căsătoria ar trebui să fie locuri de siguranță și sprijin, nu de suferință și abuz. Orice formă de abuz, inclusiv cel psihologic, e inacceptabilă”.

ADVERTISEMENT
L-a convins pe Becali » După 4 luni de negocieri, semnează cu FCSB:...
L-a convins pe Becali » După 4 luni de negocieri, semnează cu FCSB: „Azi i-a dat răspunsul!”
Alimentele pe care ar trebui să le eviți cu orice preț și care...
Alimentele pe care ar trebui să le eviți cu orice preț și care îți „otrăvesc în mod activ” organismul, conform unui medic cardiolog VIDEO
EXCLUSIV Gică Hagi nu vrea să mai vine națională! Regele, în onflict cu...
EXCLUSIV Gică Hagi nu vrea să mai vine națională! Regele, în onflict cu FRF. Răzvan Burleanu și Mihai Stoichiță merg în această seară la Constanța să-l convingă!
Teodoro s-a mutat din Chile în România şi deţine una dintre cele mai...
Teodoro s-a mutat din Chile în România şi deţine una dintre cele mai profitabile plantaţii. A investit 100.000 de euro
Denis Alibec a rupt tăcerea despre noua iubită, o campioană mondială şi europeană...
Denis Alibec a rupt tăcerea despre noua iubită, o campioană mondială şi europeană la gimnastică. Tânără arată răvăşitor
A recunoscut totul! Cătălin Botezatu, declarații despre orientarea lui sexuală, după ce a...
A recunoscut totul! Cătălin Botezatu, declarații despre orientarea lui sexuală, după ce a fost criticat că este Gay: „Și cu femei, și cu bărbați...”
ALERTĂ de RĂZBOI în EUROPA! Probleme majore descoperite de NATO
ALERTĂ de RĂZBOI în EUROPA! Probleme majore descoperite de NATO
Alibec, îndrăgostit până peste cap. O campioană mondială la gimnastică i-a sucit mințile...
Alibec, îndrăgostit până peste cap. O campioană mondială la gimnastică i-a sucit mințile fotbalistului
Cât câștigă Nicoleta Voica la un eveniment. Tarif de lux pentru artistă
Cât câștigă Nicoleta Voica la un eveniment. Tarif de lux pentru artistă
Ea este soția profesorului cu fustă de la Universitatea din București. Bridget și...
Ea este soția profesorului cu fustă de la Universitatea din București. Bridget și Andrei Nae sunt căsătoriți de ani buni
Șef de companie de stat din Romania: 76.000 de lei pe lună. Cosmin...
Șef de companie de stat din Romania: 76.000 de lei pe lună. Cosmin Ghiță a fost numit director general pe 12 februarie 2023
Cum a ajuns România pe mâna sovieticilor. Cine au fost cei care au...
Cum a ajuns România pe mâna sovieticilor. Cine au fost cei care au decis soarta țării înainte de terminarea războiului