ADVERTISEMENT
News

ÎPS Teodosie nu se vaccinează anti-COVID: „Sunt alergic”

Autor: Flaviu Popa | 30.12.2020 | 08:55
ÎPS Teodosie nu se vaccinează anti-COVID: „Sunt alergic”
ÎPS Teodosie nu se va vaccina. Foto: Hepta

ÎPS Teodosie a anunțat că nu se vaccinează împotriva noului coronavirus pentru că suferă de mai multe alergii și se teme de reacțiile adverse.

ADVERTISEMENT

Mai mult, Teodosie nu poate să-i „îndemne” pe ceilalți să se vaccineze, din moment ce el nu o va face, ridicând un mare semn de întrebare referitor la siguranța vaccinului.

Totodată, ÎPS Teodosie are mari îndoieli asupra eficacității vaccinului Pfizer pentru că acesta nu „a fost experimentat” îndeajuns pe populație.

ADVERTISEMENT

ÎPS Teodosie nu se vaccinează împotriva noului coronavirus

Noi lucrăm cu datele veșniciei și ale adevărului absolut. Vaccinul nu a fost experimentat. Am discutat cu medici. El poate produce anumite reacții. Nu știu oamenii care vaccinează. Sunt cuprinși de acest virus, nu sunt cuprinși. Cum să recomandăm dacă nu e de recomandat?”, a declarat ÎPS Teodosie la Romania TV.

Cu toate că punctul său de vedere nu este cel al BOR, Teodosie insistă că nu se va vaccina în viitor. „Deocamdată noi așteptăm să se studieze. Nu s-au studiat reacțiile adverse.

ADVERTISEMENT

Am văzut în America și în Anglia sunt niște cazuri în care efectele au fost negative, mai ales la cei alergici. Eu sunt alergic. Nu mă voi grăbi să mă vaccinez și nu pot să îi indemn pe alții să facă ceea ce nu fac eu”, a adăugat preotul.

De asemenea, Teodosie a dat asigurări că Biserica este alături de medici pentru că și preoții sunt „medici de suflete” și a apreciat faptul că vaccinarea nu este obligatorie.

ADVERTISEMENT

Poziția BOR, cu toate că nu este atât de vehementă precum cea a lui ÎPS Teodosie, este una de precauție față de vaccin. Cu toate că Patriarhia se consideră „favorabilă vaccinării”, există un mare semn de întrebare pus când vine vorba de noul vaccin Pfizer.

Patriarhia Română salută vestea bună a apariției vaccinului care ar putea diminua și stopa actuala pandemie, însă Biserica nu se poate pronunța în probleme de ordin strict medical. Cu atât mai mult, în cazul unui vaccin recent care nu a mai fost folosit și despre care specialiștii în domeniu se pronunță ei înșiși în mod gradual sau diferit”, au transmis reprezentanții BOR.

ADVERTISEMENT

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!