News

ÎPS Teodosie, o nouă reacție controversată în cazul bebelușului înecat în cristelniță: „Toți copiii botezați în apă rece nu mai răcesc”

04.02.2021 | 10:50
IPS Teodosie o noua reactie controversata in cazul bebelusului inecat in cristelnita Toti copiii botezati in apa rece nu mai racesc
ADVERTISEMENT

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, vine cu noi afirmații controversate în cazul bebelușului de doar șase săptămâni care s-a stins, luni, la Spitalul Județean din Suceava, unde a ajuns imediat după botez. Înaltul prelat explică, într-o emisiune televizată, că obișnuiește să boteze copiii doar în apă rece, pentru a le întări sistemul imunitar, astfel încât să nu mai răcească. 

Potrivit spuselor sale, circumstanțele în care s-a produs decesul sunt încă neclare, având în vedere că pruncul Iustin, născut prematur, era extrem de sensibil. Îl contrazice, însă, necropsia efectuată de medicii legiști, în urma căreia s-a stabilit că acesta a înghițit o substanță lichidă care i-a afectat plămânii.

ADVERTISEMENT

Cu alte cuvinte, scufundat în mod necorespunzător în cristelniță, micuțul s-a sufocat şi a intrat în stop cardio-respirator. Din păcate, în ciuda eforturilor făcute de medici, s-a stins câteva ore mai târziu, pe patul de spital.

ÎPS Teodosie nu se dezminte. O nouă reacție controversată în cazul bebelușului înecat în cristelniță

Am botezat sute de copii. Sunt mai multe circumstanțe neclare încă. În primul rând, este un copil prematur, de opt luni. M-am interesat la medici. Copiii născuți la opt luni sunt cei mai sensibili.

ADVERTISEMENT

Eu botez numai în apă rece. Instinctul copiilor e mai prudent. Toți copiii botezați în apă rece nu mai răcesc.

Este într-adevăr un accident. Preotul are experiență. Nu știu cine a sugerat să botezi copilul cu fața în sus.

ADVERTISEMENT

Eu mereu îi pun mâna la față, îi acopăr urechile, gura și nasul, nu mai poate să intre apă. Atunci nu este niciun pericol”, a declarat ÎPS Teodosie la Aleph News, adăugând că acest „accident” nu va putea duce la înlăturarea scufundării întreite.

Nicicum nu se schimbă ritualul. Canoanele acestea referitoare la credință sunt valabile și peste 1.000 de ani. De aceea nu vom schimba. Nu ne intimidăm”, a dat asigurări Arhiepiscopul Tomisului.

ADVERTISEMENT

Între timp, ancheta procurorilor își urmează cursul firesc, iar preotul care a oficiat slujba de botez a fost pus oficial sub acuzare pentru ucidere din culpă. Într-o înregistrare video dată publicității recent se observă foarte clar cum acesta îl scufundă pe micuțul Iustin de trei ori în apă, ţinându-l pe spate, cu faţa în sus, eroare care avea să-i fie fatală.

ADVERTISEMENT