News

ÎPS Teodosie, reacție despre vaccin! ”Cel mai mult să știți că vindecă tot rugăciunea”

12.01.2021 | 12:49
IPS Teodosie reactie despre vaccin Cel mai mult sa stiti ca vindeca tot rugaciunea
ADVERTISEMENT

ÎPS Teodosie a oferit o primă reacție despre vaccin! Arhiepiscopul Tomisului a ieșit în fața presei și și-a explicat poziția publică față de campania de vaccinare împotriva noului coronavirus.

Părintele a ținut să le spună jurnaliștilor că preoții nu spun ”nici da, nici nu” vaccinării. Se întâmplă șucrul acesta pentru că aceștia nu sunt specialiști.

ADVERTISEMENT

Teodosie a precizat că, în opinia sa, fiecare om este liber să ia o decizie, dar după ce se consultă cu medicul de familie.

ÎPS Teodosie, reacție despre vaccinul COVID-19

”Cu privire la vaccinare, noi nu spunem nici da nici nu. Și cu adevărat este aici competența medicilor. Cum să spun eu că sunt competent în privința vaccinului?

ADVERTISEMENT

Orice extremism nu este de bun augur. Nici vaccinați-vă toți, nici nu vă vaccinați. Doar orice pacient ia de la medicul său o recomandare pentru un vaccin, pentru o boală.

Ca să se controleze ia o trimitere la un specialist. De aceea, iată, cum spune Sfântul Pavel: Bine este și așa și invers.

ADVERTISEMENT

De aceea, fiecare este liber să o facă. Nu putem interzice, dar nici nu putem promova, că nu suntem specialiști”,  a declarat Teodosie.

Cu toate acestea,  arhiepiscopul Tomisului a ținut să transmită că rugăciunile vindecă mai mult decât vaccinul. Acesta s-a dat chiar pe el exemplu pentru faptul că, deși s-a apropiat de mulți oameni, nu s-a îmbolnăvit până acum.

ADVERTISEMENT

”Sigur că Patriarhia ne-a dat o recomandare. Și este normal să ne dea, că dacă este o boală, noi ne implicăm în boală.

Cel mai mult să știți că vindecă tot rugăciunea, mai mult decât vaccinul. Sunt convins de aceasta. Eu m-am apropiat de toți oamenii, că asta este menirea mea.

N-am luat niciun virus, trebuia să mă îmbolnăvesc de 100 de ori, dar având în fiecare zi sfânta liturghie și împărtășanie, știm că împărtășania combate toți virușii, pentru că nu s-a găsit în potir niciun virus.

Oricine a căutat, nu a găsit. De aceea nu admitem împărtășania cu mai multe lingurițe, pentru că este o blasfemie. Înseamnă să ai necredință dacă faci așa ceva”, a mai declarat ÎPS Teodosie.

ADVERTISEMENT