News

ÎPS Teodosie, reclamă la un local de parastase? ”Este mare lucru să ai unde să faci pomana în tihnă”. Reacția BOR

24.09.2020 | 08:29
IPS Teodosie reclama la un local de parastase Este mare lucru sa ai unde sa faci pomana in tihna Reactia BOR
ÎPS Teodosie, reclamă la un local de parastase? ”Este mare lucru să ai unde să faci pomana în tihnă”. Reacția BOR. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, este din nou în centrul atenție. Înaltul prelat este prezent într-o reclamă a unui local de parastase.

În materialul video apărut pe Internet, reprezentantul bisericii spune despre local că este consacrat exclusiv pentru pomeni.

ADVERTISEMENT

La scurt timp a venit și reacția BOR. Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, preotul Eugen Tănăsescu, a declarat că în acest caz nu se poate vorbi de o reclamă.

ÎPS Teodosie, acuzat că face reclamă la un local de parastase

În spotul respectiv, proprietarul locației apare în timp ce spune că vine în întâmpinarea clienţilor cu un segment nou, putând face la cerere colivă, capete, colaci şi că oferă servicii de calitate la preţuri competitive.

ADVERTISEMENT

Apoi, intră în scenă și ÎPS Teodosie. Acesta are numai cuvinte de laudă despre acest local, despre care spune că este consacrat exclusiv pentru pomeni.

”Sunt diverse restaurante unde se fac şi pomeni şi alte evenimente. Aceasta este consacrată exclusiv pentru pomeni. Este mare lucru să ai unde să faci pomana în tihnă”, a precizat Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, informează Știripesurse.

ADVERTISEMENT

Reacția BOR: ”Nu putem vorbi de reclamă”

În legătură cu acest videoclip publicitar în care ÎPS Teodosie promovează localul de parastase, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, preotul Eugen Tănăsescu, a declarat că în acest caz nu se poate vorbi de o reclamă.

“Nu putem vorbi de reclamă, nu vorbim de un loc comun, ci de un loc unde se vor săvărşi doar slujbele bisericeşti. Înalt Prea Sfinţitul a fost acolo, a binecuvântat salonul respectiv şi apoi a spus un cuvânt pentru cei care urmăresc materialul respectiv. Dar nu este o reclamă în sensul că nu are un contract de publicitate.

ADVERTISEMENT

Patronul respectiv a pus localul respectiv la dispoziţie pentru cei care doresc să facă parastase. Sunt situaţii în care omul nu are posibilitatea să facă parastasul acasă sau la un restaurant. Are un spaţiu pus la dispoziţie exclusiv pentru acest lucru”, a afirmat preotul Eugen Tănăsescu, conform sursei citate.

În ciuda negării din partea BOR, patronul restaurantului respectiv afirmă următoarele în spotul care nu e considerat publicitar: ”Promisiunea noastră e că vom oferi servicii de calitate la prețuri competitive”.

ADVERTISEMENT