News

ÎPS Teodosie, reclamat la CNCD. Diana Buzoianu, USR: „Abuzul nu e niciodată o cruce care trebuie dusă”

ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, a fost reclamat la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD). „Abuzul nu e niciodată o cruce care trebuie dusă”.
26.06.2024 | 23:13
IPS Teodosie reclamat la CNCD Diana Buzoianu USR Abuzul nu e niciodata o cruce care trebuie dusa
ÎPS Teodosie, reclamat la CNCD. Sursa Foto: Facebook - Arhiepiscopia Tomisului
ADVERTISEMENT

Deputatul USR Diana Buzoianu a anunțat, miercuri, că a depus plângere, la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării împotriva lui ÎPS Teodosie.

„Abuzul nu e niciodată o cruce care trebuie dusă”

Diana Buzoianu a luat această decizie după ce arhiepiscopul Tomisului i-a spus unei femei care s-a plâns că a fost abuzată psihic de soțul său că „trebuie să își ducă crucea” şi că divorțul nu este soluţia la problemele sale.

ADVERTISEMENT

“I-am făcut plângere la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării lui Teodosie pentru declaraţiile halucinante cum că femeile au nişte cruci de dus în căsătorie…printre altele una fiind abuzul psihologic.

Ce faci dacă eşti abuzată psihologic de soţul tău? Ne spune Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, adică, în caz că nu ştiaţi, ce trebuie făcut, cică. Trebuie ‘să-ţi duci crucea …. soluţia nu este să vă despărţiţi’.

ADVERTISEMENT

Adică, să rămâi pasiv. Că tu ai un sacrificiu de dus mai departe în numele căsătoriei. Căsătoria e sacră, dar drepturile tale fundamentale, nu prea”, a scris deputatul USR, miercuri, pe pagina sa de Facebook.

Deputatul USR a subliniat că suntem în anul 2024 și ”femeile nu trebuie să-şi ducă nicio cruce ca acum sute de ani în care nu prea aveau niciun drept”.

ADVERTISEMENT

Diana Buzoianu a catalogat declarațiile arhiepiscopului Teodosie ca fiind discriminatorii și ”încalcă legea din zilele noastre”.

Aceasta a spus că dacă ÎPS Teodosie făcea aceste afirmații în anul 1800 nu era sancționat pentru că nu exista niciun organism care să apere drepturile femeilor.

ADVERTISEMENT

”Dar în 2024… dacă cei care trebuie să ne apere drepturile, cu legea în mână, nu sunt orbi… în câteva zile această declaraţie ar trebui amendată. În loc de concluzie: abuzul nu e niciodată o ‘cruce ce trebuie dusă’”, a mai spus Diana Buzoianu.

Totodată, ea a ținut să precizeze că abuzatorii nu trebuie scuzaţi doar pentru că se întâmplă să fie căsătoriţi cu victimele lor.

”Abuzul nu trebuie tolerat în numele a nicio scuză. Abuzul trebuie oprit şi sancţionat”, a adăugat deputatul USR Diana Buzoianu.

ADVERTISEMENT