News

ÎPS Teodosie sfidează din nou pandemia. A blocat traficul în Constanța într-o caleașcă

10.02.2021 | 10:22
IPS Teodosie sfideaza din nou pandemia A blocat traficul in Constanta intro caleasca
ADVERTISEMENT

ÎPS Teodosie a sfidat din nou regulile impuse de autorități în vreme de pandemie și a condus o procesiune pe bulevardele din Constanța, într-o caleașcă.

Procesiunea religioasă a avut loc miercuri, 10 februarie, pe străzile orașului Constanța, fiind parte dintr-o serie de evenimente pe care Arhiepiscopia Tomisului le organizează timp de trei zile pentru sărbătoarea Sfântului Haralambie.

ADVERTISEMENT

Evenimentele, care implică și un pelerinaj, vor fi organizate timp de trei zile, în ciuda pandemiei de Covid-19.

ÎPS Teodosie sfidează din nou regulile în pandemie

Procesiunea a început la ora 8.00 dimineața, momentul în care ÎPS Teodosie a plecat în procesiunepe bulevardele din oraș, lucru care a dus la perturbarea traficului rutier și la nemulțumirea șoferilor.

ADVERTISEMENT

Arhiepiscopul Tomisului a venit la procesiune într-o caleașcă trasă de un cal, în timp ce preoții și credincioșii au mers pe jos, urmându-l pe liderul bisericesc.

Credincioșii au ajuns la biserica Sfântul Haralambie în jurul orei 9.00, unde se roagă și sărută icoane, conform Digi 24. Oamenii spun că nu se tem de infectarea cu noul coronavirus și sunt bucuroși că participa la acest eveniment.

ADVERTISEMENT

Arhiepiscopia Tomisului a anunțat pe Facebook că procesiunea religioasă a primit aviz favorabil de la Primăria Constanța.

Pentru că au apărut prin presă “voci” care acuză presupuse ilegalități în pandemie, la procesiunea religioasă de Sf. Haralambie, se aduce la cunoștință avizul FAVORABIL al Primăriei Constanța, căreia Arhiepiscopia Tomisului îi mulțumește în mod public”, a transmis Arhiepiscopia.

ADVERTISEMENT

Credincioșii se vor închina timp de trei zile și vor avea parte de mai multe slujbe, dar și de un concert de muzică religioasă. Joi, 11 februarie, de la ora 22:00, se va oficia Acatistul Măicii Domnului și Acatistul Sfântului Mucenic Haralambie la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța.

ÎPS Teodosie este cea mai controversată prezență din sânul BOR, sfidând constant autoritățile statului și măsurile impuse de aceastea în plină pandemie.

ADVERTISEMENT
Tags: