ADVERTISEMENT
News

ÎPS Teodosie sfidează din nou pandemia. A blocat traficul în Constanța într-o caleașcă

Autor: Flaviu Popa | 10.02.2021 | 10:22
ÎPS Teodosie sfidează din nou pandemia. A blocat traficul în Constanța într-o caleașcă
Liderul bisericesc ține o nouă slujbă în Constanța

ÎPS Teodosie a sfidat din nou regulile impuse de autorități în vreme de pandemie și a condus o procesiune pe bulevardele din Constanța, într-o caleașcă.

ADVERTISEMENT

Procesiunea religioasă a avut loc miercuri, 10 februarie, pe străzile orașului Constanța, fiind parte dintr-o serie de evenimente pe care Arhiepiscopia Tomisului le organizează timp de trei zile pentru sărbătoarea Sfântului Haralambie.

Evenimentele, care implică și un pelerinaj, vor fi organizate timp de trei zile, în ciuda pandemiei de Covid-19.

ADVERTISEMENT

ÎPS Teodosie sfidează din nou regulile în pandemie

Procesiunea a început la ora 8.00 dimineața, momentul în care ÎPS Teodosie a plecat în procesiune pe bulevardele din oraș, lucru care a dus la perturbarea traficului rutier și la nemulțumirea șoferilor.

Arhiepiscopul Tomisului a venit la procesiune într-o caleașcă trasă de un cal, în timp ce preoții și credincioșii au mers pe jos, urmându-l pe liderul bisericesc.

ADVERTISEMENT

Credincioșii au ajuns la biserica Sfântul Haralambie în jurul orei 9.00, unde se roagă și sărută icoane, conform Digi 24. Oamenii spun că nu se tem de infectarea cu noul coronavirus și sunt bucuroși că participa la acest eveniment.

Arhiepiscopia Tomisului a anunțat pe Facebook că procesiunea religioasă a primit aviz favorabil de la Primăria Constanța.

ADVERTISEMENT

Pentru că au apărut prin presă “voci” care acuză presupuse ilegalități în pandemie, la procesiunea religioasă de Sf. Haralambie, se aduce la cunoștință avizul FAVORABIL al Primăriei Constanța, căreia Arhiepiscopia Tomisului îi mulțumește în mod public”, a transmis Arhiepiscopia.

Credincioșii se vor închina timp de trei zile și vor avea parte de mai multe slujbe, dar și de un concert de muzică religioasă. Joi, 11 februarie, de la ora 22:00, se va oficia Acatistul Măicii Domnului și Acatistul Sfântului Mucenic Haralambie la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța.

ADVERTISEMENT

ÎPS Teodosie este cea mai controversată prezență din sânul BOR, sfidând constant autoritățile statului și măsurile impuse de aceastea în plină pandemie.

Tags:
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!