News

ÎPS Teodosie, slujbă cu aproape 40 de participanți la Constanța. Amenzi de 4500 de lei, aplicate de autorități

25.11.2020 | 19:09
ÎPS Teodosie, slujbă cu aproape 40 de participanți la Constanța. Amenzi de 4500 de lei, aplicate de autorități
ÎPS Teodosie, slujbă cu aproape 40 de participanți la Constanța. Amenzi de 4500 de lei, aplicate de autoritățiSursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

O slujbă religioasă, oficiată de arhiepiscopul Tomisului ÎPS Teodosie, într-o biserică din Constanța a fost întreruptă de oamenii legii și 39 de persoane au fost amendate. Valoarea amenzilor se ridică la 4500 de lei.

Oamenii legii au fost sesizați cu privire la organizarea unei ceremonii religioase, într-un lăcaș de cult din oraș, cu ocazia prăznuirii Sfintei Mari Mucenițe Ecaterina. Ajunși la fața locului, polițiștii au descoperit că informațiile erau corecte.

ADVERTISEMENT

Ceremonia era organizată de un sobor de preoți condus de ÎPS Teodosie și niciunul dintre oamenii prezenți nu purta masca de protecție, iar normele de distanțare împotriva răspândirii Covid-19 nu erau respectate.

Slujbă religioasă, condusă de ÎPS Teodosie, întreruptă de poliție. 39 de persoane au fost amendate

Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa a transmis că „în jurul orei 9,30, poliţiştii Secţiei 2 au fost sesizaţi cu privire la faptul că, în interiorul unui lăcaş de cult din municipiul Constanţa, ar fi oficiată o slujbă la care participă mai multe persoane care nu respectă măsurile de protecţie sanitară”.

ADVERTISEMENT

“Forţele de ordine au identificat 39 de persoane care nu purtau masca de protecţie şi nu respectau măsurile de distanţare socială. Acestea au fost sancţionate contravenţional, valoarea totală a amenzilor fiind de 4.500 de lei”, scrie Digi24.

După instaurarea carantinei, în municipiul Constanța sunt interzise slujbele religioase în interiorul clădirilor, cu excepția celor la care participă doar personalul bisericesc, iar la cele organizate în exterior trebuie să se respecte o distanță de 4 mp/persoană.

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, a mers în instanță pentru a susține libertatea religioasă, chiar și în timpul crizelor sanitare. „Aceste restricții prin care creștinii nu au voie să intre în biserică nu sunt firești. Acest virus atacă mai ales plămânii. Noi vrem să îi îmbolnăvim de plămâni?! Eu simt nevoia să îi apăr, ca păstor îmi apăr turma acea cuvântătoare, oamenii de credință.

ADVERTISEMENT

Orice om trebuie să aibă asigurată libertatea de exprimare, libertatea de credință. Nu facem niciun abuz, dimpotrivă, vrem să oprim niște exagerări, să nu le zic abuzuri, deși sunt, ca să putem să ne împlinim datele credinței noastre. Avem dreptul acesta”, susținea acesta, potrivit sursei citate mai sus.

Teodosie a cerut judecătorilor anularea măsurii care restricționează prezența turiștilor în călătoriile religioase, iar miza era pelerinajul organizat la Peştera Sfântului Andrei. Instanța a respins cererea acestuia, dar acest lucru nu l-a făcut să renunțe și la slujba ilegală pe care a oficiat-o astăzi.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 850. 32 pagini + CD. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri