News

Câți ani are ÎPS Teodosie. A fost obligat să se pensioneze de la Universitatea ”Ovidius” din Constanța. Decizia instanței

ÎPS Teodosie a fost obligat, printr-o decizie a instanței, să se pensioneze de la Universitatea ”Ovidius” din Constanța. Prelatul a pierdut definitiv procesul intentat unității de învățământ.
02.02.2022 | 07:52
Cati ani are IPS Teodosie A fost obligat sa se pensioneze de la Universitatea Ovidius din Constanta Decizia instantei
Arhitepiscopul Tomisului, Teodosie binecuvanteaza credinciosii la finalul slujbei de Sfintire mare a apei, pe faleza Cazinoului din Constanta, luni, 6 ianuarie 2020. ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO
ADVERTISEMENT

ÎPS Teodosie, în vârstă de 66 de ani, o figură bisericească remarcată în perioada pandemiei printr-o multitudine de declarații controversate, înregistrează un nou eșec în Justiție.

Întrucât nu a dorit să se pensioneze, Arhiepiscopul Tomisului a apelat la instanţele de judecată pentru a rămâne în continuare titular la Facultatea de Teologie.

ADVERTISEMENT

În prima zi a lunii februarie, Teodosie a primit și verdictul final din partea magistraților. Acesta păstrează decizia nefavorabilă primită de prelat și în primă instanță.

ÎPS Teodosie, obligat să se pensioneze de la Universitatea ”Ovidius” din Constanța. Prelatul a pierdut procesul

ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, nu a dorit să se pensioneze de la catedra Facultății de Teologie. În septembrie 2021, el a dat în judecată Universitatea ”Ovidius” pentru că nu i-a prelungit postul de titular după 65 de ani.

ADVERTISEMENT

Senatul instituției de învățământ a decis ca toți cei care împlinesc vârsta de 65 de ani sa iasă la pensie. Arhiepiscopul Tomisului a împlinit această vârstă pe 12 decembrie 2020.

Marți, 1 februarie 2022, a venit decizia finală a judecătorilor în această speță. ÎPS Teodosie a pierdut definitiv procesul împotriva Universității ”Ovidius” din Constanța.

ADVERTISEMENT

Decizia Curții de Apel Galați este definitivă. Arhiepiscopul Tomisului pierduse în primă instanță la Tribunalul Constanța. Iată minuta ședinței de la Curtea de Apel Galați, conform G4Media:

”Respinge excepţia nulităţii cererii de recurs invocată de intimată. Respinge recursul ca nefondat. Definitivă. Pronunţată azi, 01.02.2022, soluţia urmând a fi pusă la dispoziţia părţilor prin intermediul grefei instanţei. Document: Hotarâre 75/2022 01.02.2022”.

ADVERTISEMENT

Decizia magistraților îl scoate pe Arhiepiscop din Universitate

După acest verdict, ÎPS Teodosie nu va mai putea deține nicio funcție în universitatea de la malul mării. Mai exact, nu va mai putea conduce doctorate și nu va mai putea face parte din Consiliul Facultății de Teologie.

Conform presei locale, prelatul va putea să predea, dacă optează pentru asta, în sistem ”plata cu ora“, care este destul de prost plătit, notează CtNews.

ÎPS Teodosie are o perioadă neagră pe plan juridic. Recent, judecătoria Constanţa i-a respins contestaţia arhiepiscopului Tomisului, cu privire la decizia de carantinare dispusă de Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti.

Plasat în carantină după o deplasare externă, acesta a contestat, pe 27 ianuarie, la Judecătoria Constanţa, decizia dispusă de Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti. ÎPS Teodosie a cerut suspendarea efectelor respectivei decizii, cât şi anularea acesteia.

ADVERTISEMENT