News

ÎPS Teodosie, vizat de acuzații noi în scandalul care zguduie BOR: ”S-au sărutat, Înaltpresfinţitul i-a surprins şi ar fi devenit răzbunător”

Arhiepiscopului Tomisului, ÎPS Teodosie, este vizat de acuzații noi, lansate de Cristi Călin, absolvent al Academiei de Teologie Ortodoxă din Republica Moldova.
06.10.2022 | 07:57
IPS Teodosie vizat de acuzatii noi in scandalul care zguduie BOR Sau sarutat Inaltpresfintitul ia surprins si ar fi devenit razbunator
Cristi Călin a lansat acuzații grele la adresa lui ÎPS Teodosie și a unor înalți prelați. Foto: facebook.com/cristi.calin.372 – colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Prezent în emisiunea ”Sinteza zilei” (Antena 3), cel poreclit ”călugărul-amant” în presa centrală a continuat seria dezvăluirilor la adresa unor înalți prelați din Biserica Ortodoxă Română (BOR), printre care se află și ÎPS Teodosie.

ÎPS Teodosie a fost menționat în scandalul momentului

Miercuri, 4 octombrie 2022, Cristi Călin a transmis o scrisoare deschisă Patriarhului BOR, Preafericitul Daniel, în care a subliniat că are imagini cu conținut sexual în care apar mai mulți înalți prelați ai BOR.

ADVERTISEMENT

Printre ei, ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, ÎPS Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului și PS Visarion, Episcopul Tulcii.

De asemenea, în același context au fost menționați deputatul PSD Aurel Bălășoiu și Iosiv Ionuț Cristian, absolvent al Facultății de Teologie Ortodoxă din Constanța.

ADVERTISEMENT

Motivând că el însuși a avut de suferit după ce a refuzat avansurile sexuale ale unui stareț, Cristi Călin a dezvăluit că de mai mulți ani a început o luptă pentru ”descoperirea și eliminarea homosexualilor din Biserică”.

În acest sens, el s-a adresat procurorilor și liderului BOR, Preafericitul Daniel, pe care l-a rugat să ia măsurile care se impun, având în vedere aspectele prezentate.

ADVERTISEMENT

Cristi Călin s-a adresat procurorilor și Patriarhului BOR

“(…) În momentul în care cineva îţi spune sau tu ai cunoștințe de săvârşirea unor infracțiuni, atunci tu ca cetăţean ești obligat prin lege să sesizezi organele competente în acest sens.

Ceea ce am şi făcut printr-un denunț penal, adică act sexual cu un minor şi viol. Vorbim despre un cleric, un membru al sfântului Sinod, mai exact preasfințitul Visarion, episcopul ortodox al Episcopiei Tulcii.

ADVERTISEMENT

ÎPS Teodosie nu a săvârșit fapte penale, dar a săvârșit fapte morale, care conform canoanelor Bisericii Ortodoxe Române şi al statutului de organizare şi funcționare al BOR nu cred că este ok.

În discuțiile mele pe care le-am avut cu domnul deputat (n.r. – Bălășoiu) mi-a povestit unele momente petrecute cu ÎPS Teodosie. Îmi povestea că a petrecut ziua Înaltului într-un loc din Bucureşti, împreună cu şoferul său, într-o casă care aparținea fostului prim-ministru Adrian Năstase.

Îmi povestea că dumnealui împreună cu şoferul au avut un moment, s-au sărutat. Înaltpresfinţitul i-a surprins şi ar fi devenit răzbunător. Mai departe mi-a trimis niște poze în care dumnealui apărea alături de acest tânăr.

Pozele le-a trimis tânărul deputatului şi erau în poziţii intime. Sunt capturi ale acestei conversații şi poze cu Înaltpreasfințitul şi şoferul său”, a declarat Cristi Călin la Antena 3 CNN.

Un elev al seminarului Teologic din Tulcea ar fi fost abuzat

De asemenea, acesta s-a referit și la un moment în care Visarion ar fi abuzat sexual un elev al seminarului Teologic din Tulcea: ”Acest tânăr mi-a relatat următoarea situaţie la care el al fost supus. Îmi spune că atunci când era elev al seminarului Teologic din Tulcea, preasfinția sa Visarion l-a invitat la a executa un masaj corporal.

În cadrul acestui masaj, episcopul s-a oferit să îi facă apoi tânărului un masaj. În timpul masajului, episcopul a profitat de moment oferindu-i acestui copil, împotriva voinței sale, ceea ce s-ar numi viol.

Şi l-a pus să jure pe Evanghelie că nu va spune nimănui. După ce am primit această informare am solicitat probe.” Amintim că Arhiepiscopia Tomisului a respins acuzațiile și l-a acuzat de calomnie pe denunțător.

Reprezentanții ÎPS Teodosie au transmis că Cristi Călin acționează din frustrare după ce a fost exclus din monahism și exmatriculat de la două Facultăți de Teologie. S-a mai precizat că aici s-a ajuns din cauza unui comportament incompatibil cu morala creștină: calomnie, comerț neautorizat și port ilegal de uniformă clericală.

Despre Cristi Călin, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, Eugen Tănăsescu, a completat că în prezent face parte dintr-o biserică-pirat, nicidecum din BOR, iar în Arhiepiscopia Tomisului a fost depistat colectând ilegal bani în numele Bisericii.

 

ADVERTISEMENT
Riscurile la care se expun cei care țin fasting și post religios în...
Riscurile la care se expun cei care țin fasting și post religios în același timp. Avertismentul dur al medicilor specialiști
Jucătoarea din România care a izbucnit după ce a fost ”umilită” de numărul...
Jucătoarea din România care a izbucnit după ce a fost ”umilită” de numărul 632 mondial: ”Urăsc acest sport din tot sufletul”
„Am venit să vă spun adevărul meu”. Prezentatoarea TV a vorbit despre divorțul...
„Am venit să vă spun adevărul meu”. Prezentatoarea TV a vorbit despre divorțul care a șocat o lume întreagă!
Coşmar interminabil pentru vedeta mutilată cu ciocanul de fostul soţ! Cine vrea să...
Coşmar interminabil pentru vedeta mutilată cu ciocanul de fostul soţ! Cine vrea să îi ia fetele, după ce a fost aproape de moarte
Kim Basinger împlinește 70 de ani: iubirile pasionale ale actriței. Ce roluri i-au...
Kim Basinger împlinește 70 de ani: iubirile pasionale ale actriței. Ce roluri i-au adus celebritatea VIDEO
A cumpărat un brad din piață, dar când a ajuns cu el acasă...
A cumpărat un brad din piață, dar când a ajuns cu el acasă a realizat ce era ascuns în el. A țipat la soție și copii să iasă din casă și a chemat poliția de urgență
UNGARIA umilește România: E ungurească toată
UNGARIA umilește România: E ungurească toată
Ryan O'Neal, starul din „Love Story”, a murit la 82 de ani
Ryan O'Neal, starul din „Love Story”, a murit la 82 de ani
Simona Gherghe, anunţ trist după 6 ani de căsnicie cu Răzvan Săndulescu. Ce...
Simona Gherghe, anunţ trist după 6 ani de căsnicie cu Răzvan Săndulescu. Ce se întâmplă cu copiii
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la trei luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la trei luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
„E jaful secolului”. Cum i-au furat hoții jumătate de milion de euro unei...
„E jaful secolului”. Cum i-au furat hoții jumătate de milion de euro unei femei de afaceri ruse
Puterea nebănuită a pisicilor. Ce boli pot detecta și vindeca felinele
Puterea nebănuită a pisicilor. Ce boli pot detecta și vindeca felinele
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural...
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural din limba română