News

IPS Teodosie vrea să vindece românii de un păcat greu: ”Să facă 100 de mătănii”

24.02.2021 | 11:00
IPS Teodosie vrea sa vindece romanii de un pacat greu Sa faca 100 de matanii
ADVERTISEMENT

ÎPS Teodosie a făcut o nouă declarație controversată, de această dată despre „păcatul masturbării”, practicat de mulți oameni căzuți în ispită.

Clericul le-a transmis celor care au această „problemă” că se pot căi în fața lui Dumnezeu dacă „fac 100 de mătănii și se pocăiesc”.

ADVERTISEMENT

Cele 100 de mătănii i-ar ajuta, teoretic, pe credincioși să scape de această ispită, un păcat pe care oamenii îl fac „din instinct”.

ÎPS Teodosie știe cum se pot lecui oamenii de păcatul masturbării

„Ei trebuie să conştientizeze că acest păcat pe care unii-l fac din instinct, dintr-o obişnuinţă, unii au luat model de la alţii, ori au fost ispitiţi de alţii, acest păcat trebuie eradicat.

ADVERTISEMENT

De aceea sunt canoane la noi, la ortodocşi. Omul să citească, să vegheze, să ştie că Dumnezeu este cu el. Să-i fie ruşine de acest păcat. Şi să facă mătănii pentru că unii consideră că acumulează o energie lăuntrică care le dă un neastâmpăr. Să facă 40, 50, 100 de mătănii şi să vedeţi cum se potolesc. Și mătăniile se fac cu cugetare”, a subliniat IPS Teodosie.

ÎPS Teodosie și-a obișnuit enoriașii cu o atitudine ostilă, sau cel puțin sceptică, față de măsurile de protecție luate de autorități în plină pandemie, dar și cu declarațiile belicoase în relația cu guvernul.

ADVERTISEMENT

Sigur că Patriarhia ne-a dat o recomandare. Și este normal să ne dea, că dacă este o boală, noi ne implicăm în boală.

Cel mai mult să știți că vindecă tot rugăciunea, mai mult decât vaccinul. Sunt convins de aceasta. Eu m-am apropiat de toți oamenii, că asta este menirea mea.

ADVERTISEMENT

N-am luat niciun virus, trebuia să mă îmbolnăvesc de 100 de ori, dar având în fiecare zi sfânta liturghie și împărtășanie, știm că împărtășania combate toți virușii, pentru că nu s-a găsit în potir niciun virus.

Oricine a căutat, nu a găsit. De aceea nu admitem împărtășania cu mai multe lingurițe, pentru că este o blasfemie. Înseamnă să ai necredință dacă faci așa ceva”, declara Teodosie când a fost rugat să comenteze vaccinarea anti Covid.

ADVERTISEMENT
Tags: