Fotbal international

Ireal! Fanii lui Hajduk, show pirotehnic la 70 de ani de la înființarea ”Torcidei Split”. Video

29.10.2020 | 11:10
Ireal Fanii lui Hajduk show pirotehnic la 70 de ani de la infiintarea Torcidei Split Video
ADVERTISEMENT

Fanii echipei Hajduk au făcut un show pirotehnic fabulos la împlinirea a 70 de ani de la înființarea ”Torcidei Split”, cel mai vechi grup de suporteri din Europa.

Suporterii formației croate sunt recunoscuți ca fiind extrem de apropiați de culorile clubului și au creat în dese rânduri o atmosferă incendiară pe stadioane.

ADVERTISEMENT

Pe de altă parte, pasiunea lor este de multe ori dusă la extrem și nu în puține rânduri au existat violențe cu grupări rivale, în special Dinamo Zagreb, dar și cu proprii jucători.

Show pirotehnic de neimaginat realizat de fanii lui Hajduk Split

Însă, de această dată știrea despre ”Torcida Split” este una pozitivă, după ce fanii lui Hajduk au făcut un show pirotehnic nemaivăzut până acum cu ocazia sărbătoririi a 70 de ani de la înființarea acestei grupări de suporteri.

ADVERTISEMENT

Întregul oraș de la malul Adriaticii, al doilea cel mai mare din Croația, a fost împânzit de fanii echipei de fotbal, care au aprins torțe, fumigene și au dat cu artificii într-un spectacol absolut fascinant, care a fost filmat cu mai multe camere de la înățime.

Suporterii s-au suit pe blocuri și alte clădiri din oraș, au împânzit malul mării cu tot felul de elemente pirotehnice și au creat o atmosferă de vis în superbul Split, atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte.

ADVERTISEMENT

”Torcida Split” a fost fondată la 28 octombrie 1950 de Ante Doric, Ante Ivanisevic și Vjenceslav Zuvela, la întoarcerea din Brazilia, acolo unde au asistat la finala Campionatului Mondial și au fost încântați de felul pasional în care sud-americanii și-au susținut favoriții.

”Torcida” și-a luat numele de la vechile grupuri de fani din Brazilia și vine de la cuvântul portughez ”torcer”, care înseamnă ”a înveseli”. Mascota lor este un măgar, dar simbolul comun al grupului este o caricatură a legendarului susținător al lui Hajduk Split, Zan Ojdanic.

ADVERTISEMENT

Unul dintre cele înfricoșătoare momente oferite de ”Torcida Split” a avut loc în 2003, după un eșec al favoriților pe teren propriu în Cupa UEFA. În noaptea de după acea înfrângere, fanii au intrat în stadion și au săpat 20 de morminte chiar pe terenul de joc.

ADVERTISEMENT