Sporturi

Irina Bara s-a calificat în turul 2 la Moscova. Ajutată de Begu să rămână în competiție

24.07.2018 | 21:27
Irina Bara sa calificat in turul 2 la Moscova Ajutata de Begu sa ramana in competitie

Irina Bara s-a calificat în turul 2 la Moscova. Sportiva în vârstă de 23 de ani rămâne singura româncă din cadrul turneului din capitala Rusiei. Situaţie surprinzătoare dacă ţinem cont că Bara a fost învinsă luni, în finala calificărilor, de Varvara Flink. Totuşi, Bara a fost păstrată în competiţie, ca lucky loser, după ce Irina Begu şi Petra Martic, care trebuiau să se înfrunte în runda inaugurală, s-au retras amândouă.

Irina Bara a onorat decizia organizatorilor cu o victorie astăzi, în turul 1, cu Ekaterina Alexandrova, din Rusia, locul 98 în clasamentul WTA. Deşi mai slab clasată, pe 140, Bara s-a impus fără nici o emoţie, scor 6-0, 6-3, după doar 70 de minute de joc. În turul doi la Moscova, Irina Bara va juca împotriva învingătoarei din partida Anastasija Sevastova, câştigătoarea de la BRD Bucureşti Open, şi Pauline Parmantier.

Irina Bara s-a calificat în turul 2 la Moscova
Irina Begu nu traversează cea mai bună a carierei la simplu, dar se descurcă excelent la dublu. A câştigat titlul la Bucureşti alături de Andreea Mitu.

Irina Bara s-a calificat în turul 2 la Moscova. Poate urca în prima sută WTA

Irina Bara merge în următoarea rundă la Moscova, turneu care face parte din categoria WTA International şi este dotat cu premii în valoare totală de 700.000 de dolari. De asemenea, câştigătoarea va primi şi 280 de puncte în clasament. Această competiţie poate fi o şansă uriaşă pentru Bara, care ar urca în prima sută mondială dacă se impune. Are deja o ascensiune de şase poziţii asigurată, până pe locul 134.