Sporturi

Irina Bara, soluție solidă sau nu pentru echipa României de Fed Cup? Trei atuuri și două mari puncte nevralgice

05.02.2020 | 20:30
Irina Bara solutie solida sau nu pentru echipa Romaniei de Fed Cup Trei atuuri si doua mari puncte nevralgice
ADVERTISEMENT

FANATIK este prezent la meciul din Fed Cup dintre România și Rusia de la Cluj. Miercuri după-amiază, debutanta Irina Bara s-a antrenat alături de Raluca Olaru pe BT Arena și este o soluție pentru racheta a doua a României de vineri. Dar are vreo șansă în fața puternicelor adversare din Rusia?

Irina Bara, soluție solidă sau nu pentru echipa României de Fed Cup? Două atuuri și un mare punct nevralgic

Irina Bara ar trebui să fie a doua rachetă a României în confruntarea cu Rusia dacă ne-am ghida strict după clasament. Este mai bine poziționată în circuitul WTA decât Gabriela Ruse, dar cea din urmă este avantajată de suprafața de joc. Lucrurile nu sunt clare în acest moment pentru jucătoarea care o va înfrunta pe numărul 1 din echipa Rusiei, Ekaterina Alexandrova, locul 28 WTA, în meciul de vineri.

ADVERTISEMENT

Solidă în raliurile din spatele terenului

După antrenamentul cu Raluca Olaru de azi, se pot trage însă mai multe concluzii în ceea ce o privește pe Irina Bara. A avut câteva game-uri solide în fața veteranei echipei României din acest weekend, iar în raliuri stă foarte bine, suprafața ei favorită fiind zgura. Dar tocmai că hardul de la Cluj este destul de rapid, în fața Alexandrovei va fi o misiune aproape imposibilă.

Bara poate lovi plat, poate lovi rapid, poate varia jocul, așa cum o face și pe zgură și așa cum a arătat-o deja pe BT Arena, iar acesta este clar unul dintre plusurile pe care se pot baza antrenorii Florin Segărceanu și Alina Tecșor

ADVERTISEMENT
  • 160 este locul ocupat de Irina Bara la simplu, în timp ce la dublu se află pe 98

O cunoaște pe Alexandrova

Rusoaica este cea mai bună jucătoare a adversarelor și cea care a învins-o și pe Simona Halep la Beijing în finalul anului trecut. Dar Irina Bara este o jucătoare inteligentă, care știe să fructifice șansele pe care le are.

Și chiar o cunoaște pe posibila adversara de vineri. Cele două au făcut pereche la Australian Open în acest an, dar au fost învinse categoric încă din primul tur. Îi știe secretele jucătoarei din top 30 WTA, dar este evident că și rusoaica știe câteva lucruri importante despre Irina. S-au și antrenat împreună și, la acest nivel, se întâmplă de multe ori ca jucătorul sau jucătoarea care vine din postura de outsider să aibă șanse importante de succes.

ADVERTISEMENT

Passing și lob de mare calitate

Fiind o jucătoare mică de statură, Bara trebuie să combată atacurile adversarelor din circuit. Și tocmai din acest motiv are lovituri care uimesc! Fiind dominată de multe ori, Irina a învățat să contraatace, iar calitatea passingului este de cel mai înalt nivel. De asemenea, chiar la antrenamentul cu Olaru a reușit nu mai puțin de 3 loburi executate perfect care i-a făcut pe toți cei prezenți să aplaude.

Serviciu modest, forța inferioară va conta

Totuși, Irina Bara are și două mari puncte nevralgice. Primul este, cu siguranță, serviciul. Pe undeva normal, dacă ne gândim la înălțimea sau de 1.60 (n.r. chiar dacă WTA arată 1.64). Nu poate pune presiune pe adversară cu serva sa, nici măcar cu prima minge. A fost și certată de Alina Tecșor la antrenamentul de azi după ce a ratat 5 serve consecutive.

ADVERTISEMENT

De asemenea, forța inferioară va conta împotriva jucătoarelor puternice din Rusia. Alexandrova, Blinkova și Kudermetova ar avea un plus uriaș la acest capitol, mai ales că duelurile se joacă pe hard rapid, pe o suprafață neprielnică româncei.

 

ADVERTISEMENT