Sporturi

Irina Bara surprinde înaintea debutului în FED Cup: „Cred că pornim cu prima șansă” + „A izbucnit în plâns când a primit convocarea”

07.02.2020 | 15:59
Irina Bara surprinde inaintea debutului in FED Cup Cred ca pornim cu prima sansa  A izbucnit in plans cand a primit convocarea
ADVERTISEMENT

Irina Bara declară că România are prima șansă în confruntarea cu Rusia din barajul de FED Cup, chiar dacă adversarele sunt mai bine clasate în ierarhia mondială. Marcel Miron, antrenorul Gabrielei Ruse, consideră că aportul publicului de la Cluj va conta decisiv în soarta punctului primului meci, în care eleva sa o înfruntă pe Ekaterina Alexandrova.

Gabriela Ruse debutează în FED Cup

Gabriela Ruse deschide confruntarea cu Rusia din FED Cup, odată cu meciul împotriva Ekaterinei Alexandrova, sportivă clasată pe locul 28 WTA, care a reușit să câștige turneul de la Shenzhen în debutul acestui sezon.

ADVERTISEMENT

Marcel Miron, antrenorul rachetei doi a României, consideră că Gabriela poate obține victoria în fața Alexandrovei, datorită aportului publicului de la Cluj. De asemenea, Miron declară că primele game-uri ale jocului vor fi decisive pentru soarta primului punct.

Gabi este într-o stare foarte bună din punct de vedere emoțional, o ajută foarte mult atmosfera aceasta, își ia foarte multă energie dintr-o astfel de situație, ea este o jucătoare care se bazează pe suportul fanilor.

ADVERTISEMENT

Eu cred că dacă reușește să își facă jocul ei, foarte ofensiv, să lovească mingea repede, să conducă jocul permanent, să lovească puternic, dacă reușește să își pună în aplicare armele ei, o să fim în avantaj. Depinde foarte mult de startul meciului, va fi un duel de moral.

Gabi ar putea profita de retur, bănuim ce ar juca Alexandrova, ne așteptăm la anumite trasee și cred că va fi un meci bun pentru noi. Eram înainte de ultimul tur de la calificări de la Australian Open, a izbucnit într-un fel de râs – plâns când a primit convocarea, s-a bucurat foarte mult, își doarea foarte mult să ajungă la lotul de FED Cup”, a declarat Marcel Miron la TV Digisport.

ADVERTISEMENT

„Am emoții foarte mari”

Irina Bara, sportivă aflată, de asemenea, la prima prezență în lotul de FED Cup, recunoaște că are emoții înaintea primelor meciului cu Rusia, dar ședințele de pregătire din timpul săptămânii au decurs excelent și România are o șansă în fața Rusiei.

Am emoții foarte mari, este prima dată când sunt într-o astfel de situație, dar este normal, aștept să înceapă meciurile. Suntem încrezătoare, ne-am antrenat foarte bine, cred că pornim cu prima șansă, chiar dacă pe hârtie ele sunt favorite.

ADVERTISEMENT

Noi suntem onorate și bucuroase că facem parte din lotul de Fed Cup, cred că va fi o atmosferă foarte specială, nu am mai jucat în fața unui public atât de numeros.

Nu am mai jucat dublu cu Raluca Olaru, dar ne-am antrenat foarte bine săptămâna asta, ne completăm. Nu știu dacă voi intra mâine și la simplu, depinde foarte mult de rezultatele de azi”, susține Irina Bara.

ADVERTISEMENT