Sport

Irina Begu a lovit cu racheta în cap un copil din tribune, dar a scăpat de descalificarea de la Roland Garros 2022. Prima reacție a româncei. Video

Irina Begu (31 de ani) a fost protagonista unor clipe șocante în meciul cu Ekaterina Alexandrova din turul doi de la Roland Garros. Românca a lovit cu racheta un copil din tribune.
26.05.2022 | 22:01
Irina Begu a lovit cu racheta in cap un copil din tribune dar a scapat de descalificarea de la Roland Garros 2022 Prima reactie a romancei Video
Irina Begu a lovit cu racheta un copil din tribune în turul 2 de la Roland Garros 2022. FOTO: Twitter Ella Ling
ADVERTISEMENT
26-05-2022
19:02

Cum explică Begu incidentul care putea să-i aducă descalificarea

Irina Begu a mărturisit că se simte jenată de incidentul din meciul cu Ekaterina Alexandrova, când racheta aruncată de ea a lovit un copil din tribună, și a ținut să-și ceară scuze pentru ieșirea necontrolată.

”A fost și este în continuare un moment dezamăgitor pentru mine, jenant, pe care aș vrea să-l uit cât mai repede. Mi-am cerut scuze și îmi cer încă o dată scuze pentru momentul creat, nu a fost intenția mea și mă simt extrem de prost pentru ce s-a întâmplat.

Eu iubesc copiii enorm și m-a durut că s-a întâmplat să lovesc fix un copil. Îi mulțumesc mamei care a insistat că fiul său nu are nimic și i-a transmis asta și supervizorului. De-a lungul carierei nu am avut incidente de acest fel și este o lecție pe care trebuie să o învăț și pot să spun doar că îmi cer încă o dată scuze.

A fost un moment foarte stânjenitor și m-am bucurat că mi s-a oferit a doua șansă de a juca. M-am bucurat că s-a reluat meciul, m-am simțit extrem de prost și pur și simplu nu am vrut să lovesc cu racheta… A fost un moment greu, mă bucur că publicul m-a înțeles și că a fost ulterior alături de mine”, a declarat Begu, pentru Eurosport.

 

Irina Begu (63 WTA) s-a calificat în turul trei de la Roland Garros, după ce a învins-o în trei seturi pe Ekaterina Alexandrova (31 WTA), scor 6-7, 6-3, 6-4. În decisiv, bucureșteanca a fost la un pas să fie descalificată din cauza faptului că a cedat nervos.

Irina Begu, la un pas să fie descalificată de la Roland Garros 2022. Românca a lovit cu racheta în cap un copil din tribune

Begu era condus cu 0-2 în setul trei al meciului cu Alexandrova, iar rusoaica avea și 15-0. Nervoasă, românca a vrut să meargă să schimbe racheta, iar în drumul spre bancă a dat cu ea de pământ. Aceasta a ricoșat și a lovit un copil din public.

ADVERTISEMENT

Partida a fost întreruptă timp de câteva minute, fiind nevoie de intervenția supervizorului. După câteva clipe tensionate, a 63-a jucătoare a lumii s-a ales cu un avertisment, spre nemulțumirea Ekaterinei Alexandrova. Rusoaica și-ar fi dorit ca Irina să fie descalificată și să fie ea cea care merge în turul următor.

Scena a șocat-o și pe Ella Ling, fotograf la meciul dintre Irina Begu și Ekaterina Alexandrova. Ling a postat pe Twitter o fotografie cu copilul rănit de Begu și s-a întrebat cum de românca n-a fost descalificată.

ADVERTISEMENT

„Scenă oribilă! Racheta lui Begu a zburat în public. Nu înțeleg cum a fost lăsată să continue?!”, a fost mesajul postat de Ella Ling.

Irinei Begu i-a părut teribil de rău de ceea ce s-a întâmplat în timpul meciului, iar la final a mers la puști să vadă dacă este ok și au făcut o fotografie împreună. Fanii nu au iertat-o pe româncă.

ADVERTISEMENT

În turul al treilea de la Roland Garros, românca va da piept cu Leolia Jeanjean (227 WTA), care a trecut de Karolina Pliskova (8 WTA).

Novak Djokovic, descalificat după un incident similar

Irina Begu a scăpat ieftin în meciul cu Alexandrova. Pentru un incident similar, Novak Djokovic a fost descalificat de la US Open 2020. Atunci, în timpul unui meci împotriva lui Pablo Carreno Busta, sârbul a lovit involuntar un copil de mingi.

ADVERTISEMENT

Meciul dintre Djokovic și Carreno Busta conta pentru calificarea în sferturile Grand Slam-ului american. După acel incident, sârbul a primit și o amendă uriașă în valoare de 250 de mii de dolari și i-au fost luate toate punctele ATP pe care le acumulase în turneu.

ADVERTISEMENT