Sporturi

Irina Begu a vorbit despre relaţia pe care o are cu Halep: “Simona este cea mai bună prietenă a mea!”

07.11.2018 | 18:50
Irina Begu a vorbit despre relatia pe care o are cu Halep Simona este cea mai buna prietena a mea

Irina Begu a vorbit despre relaţia pe care o are cu Simona Halep. Simona Halep şi Irina-Camelia Begu au legat o prietenie frumoasă pe care u extins-o şi în circuitul profesionist de tenis. Liderul mondial din WTA a câştigat alături de Irina Begu primul titlu al carierei în proba de dublu, chiar anul acesta, la Shenzhen. La acea vreme, era pentru a patra oară când cele două reprezentante ale României au făcut pereche în circuit. Prima lor încercare a avut loc în 2011, la ultimul turneu de Grand Slam al anului, US Open.

“Mă înţeleg extraordinar de bine cu Simona, cu Monica, dar într-adevăr cu Simona în ultimii ani am legat o prietenie frumoasă. Vorbim multe. Ne sfătuim, ne încurajăm. Eu o ştiu de atât de mult timp încât pentru mine e aceeaşi Simona, modestă, cu mult bun simţ şi eu o privesc la fel. Pentru mine nu s-a schimbat cu nimic că a devenit numărul 1 şi a rămas la fel de modestă şi nu o văd diferit”, a declarat Irina Begu în cadrul emisiunii Zoom Sport, la Telekom Sport.

Irina Begu a mărturisit că Simona Halep este cea mai bună prietenă a ei

Irina Begu a hotărât, la începutul lunii septembrie, să-şi concedieze întreaga echipă, şi, spune ea, s-a sfătuit şi cu Simona referitor la ce ar urma să facă în privinţa tehnicianului potrivit pentru ea. “În ultima perioadă am vorbit şi legat de antrenor cu ea, m-a sfătuit, chiar e o persoană de încredere şi cu care te poţi sfătui şi are o experienţă mare. Cred că ne-am maturizat. Noi eram prietene şi când am fost mici”, a mai spus Irina Begu pentru Telekom Sport.

Totuşi, lucrurile nu au fost dintotdeauna la fel de bune în relaţia dintre Simona Halep şi Irina Begu. În urmă cu doi ani, la Madrid, româncele s-au duelat în sferturi la turneul Mutua Madrid Open. Simona s-a impus atunci, dar a pierdut un set la 0, spunând ulterior că a fost un “cadou de Paşte”. “Au fost momente grele şi din partea ei şi din partea mea mai multe”, a fost mărturia sportivei de pe locul 66 WTA, în direct la Telekom Sport.