Sport

Irina Begu – Annet Kontaveit 6-7, 4-6. Românca a pierdut prima finală jucată după 4 ani. Câți bani a câștigat

Irina Begu a pierdut în două seturi finala turneului WTA de la Cleveland, prima în care s-a calificat după o pauză de 4 ani.
28.08.2021 | 21:23
Irina Begu  Annet Kontaveit 67 46 Romanca a pierdut prima finala jucata dupa 4 ani Cati bani a castigat
ADVERTISEMENT
28-08-2021
19:13

Irina Begu a câștigat 16.000 de dolari pentru finala de la Cleveland

Irina Begu a pierdut finala turneului WTA 250 de la Cleveland, dar s-a ales pentru parcursul de la această competiție cu un cec în valoare de 16.398 de dolari şi 180 de puncte WTA. Astfel, la actualizarea de luni, ea va face un salt de 8 locuri în clasamentul WTA, de pe poziția 74 până pe 66.

28-08-2021
17:10

Irina Begu - Annet Kontaveit 6-7, 4-6

  • 6-7, 4-6: Irina Begu pierde și al doilea set al finalei turnului WTA de la Cleveland în fața estoniencei Annet Kontaveit.
  • 6-7, 3-5: Kontaveit servește pentru câștigarea setului secund și, implicit, a meciului.
  • 6-7, 2-4: Irina are un deficit de un break în setul secund.
  • 6-7, 1-1: Setul secund începe echilibrat.
  • 6-7: Irina pierde tie-breakul cu 5-7 și odată cu el și primul set.
  • 6-6: Ambele jucătoare își fac serviciul, iar primul set se decide la tie-break.
  • 5-5: Irina fcae și ea un break și revine în meci.
  • 2-4: Kontaveit reușește primul break al finalei.
  • 2-3: Fiecare dintre cele două jucătoare și-a câștigat serviciul în acest început de meci.
  • 1-1: Game pe propriul serviciu și pentru Begu.
  • 0-1: Kontaveit câștigă primul game pe propriul serviciu.

A început finala.

Meciul Irina Begu – Annet Kontaveit are loc sâmbătă, 28 august, cu începere de la ora 20:00, în finala turneului feminin de tenis de la Cleveland, competiţie de 250 de puncte şi dotat cu premii în valoare de 250.000 de dolari. Cleveland este competiţia alături de WTA Chicago care precede ultimul Grand Slam al anului, US Open.

Finala Irina Begu – Annet Kontaveit în direct la Digi Sport 2

Irina Begu a venit la Cleveland mai mult pentru a avea meciuri în picioare înainte de participarea la US Open, unde a fost înscrisă pe baza locului ocupat în ierarhia WTA direct pe tabloul principal, alături de Simona Halep, Soran Cîrstea, Ana Bogdan şi Patricia Ţig.

ADVERTISEMENT

A fost însă o săptămână de vis pentru româncă, pentru că a mers din victorie în victorie şi nu oricum, fără a pierde până acum nici măcar un set şi cu acest parcurs mult peste aşteptări a reuşit să ajungă în finala competiţiei, acolo unde va întâlni a doua favorită a turneului. Finala va putea fi vizionată în direct de la ora 20:00 pe programul Digi Sport 2 dar puteţi intra şi pe site-ul FANATIK.RO, pentru a urmări jocul în format LIVE VIDEO.

Cadou pentru ziua ei

Irina Begu nu mai este de mult o tânără speranţă. Este o jucătoare de nivel top 100 şi în cariera ei a ajuns cu aceasta de la Cleveland la numărul opt. Nu este deloc puţin pentru Irina, care a fost ani de zile şi o componentă de bază a echipei României de Fed Cup.

ADVERTISEMENT

În săptămâna în care a fost prezentă la Cleveland pentru Irina Begu a fost un eveniment foarte important din viaţa ei. A împlinit 31 de ani înainte de semifinala câştigată în faţa polonezei Magda Linette, o jucătoare care avea palmares favorabil în faţa româncei.

Ar fi a cincea victorie într-o finală WTA

Irina Begu are patru succese în cele şapte turnee la care a ajuns până în ultimul act. Primul a venit în 2012 la Taşkent, în Uzbekistan, un loc prielnic victoriilor româneşti, unde a învins-o în două seturi pe croata Donna Vekic. Au urmat Seul 2015, 2-0 cu bielorusia Aliaksandra Sasnovich, Florianopolis în 2016, 2-1 cu Timeea Baboş din Ungaria şi Bucureşti BRD Open 2017, 2-0 cu Julia Goerges din Germania. Şi de atunci până astâzi nu a a mai ajuns în nici o finală.

ADVERTISEMENT

Finalista de acum este estonianca Annet Kontaveit, care a depăşit-o clar pe compatrioata ei Kaia Kanepi, fiind considerată cea mai bună jucătoare din istoria tenisului din această ţară baltică. Kontaveit nu s-a întâlnit niciodatâ în carieră cu Irina Begu.

Irina, depistată cu mononucleoză

În 2021, planurile Irinei Begu erau mult mai ample. Urma să joace în meciurile cu Italia din Cupa Federaţiei şi cu ea pe teren probabil  că am fi putut obţine victoria, pentru că nici azzurele nu au beneficiat de prezenţa Camilei Giorgi şi se pregătea pentru participarea la JO de la Tokyo.

ADVERTISEMENT

Însă totul a fost dat peste cap de o problemă serioasă de sănătate depistată în primăvară. Irina Begu a fost diagnosticată cu mononucleoză, numită şi boala sărutului, o infecţie care poate provoca destule probleme şi care l-a determinat pe suedezul Robin Soderling să pună capăt carierei în tenis. Din fericire acum românca este bine şi poate evolua la potenţial maxim.

Cote la pariuri pentru întâlnirea Irina Begu – Annet Kontaveit

Cu tot parcursul impecabil avut la Cleveland era clar că raportându-se la clasamentul WTA, cu Irina locul 74 şi Annet locul 30 favorită pentru câştigarea trofeului nu putea fi desemnată decât estonianca. Aceasta a primit cotă 1,50 la victorie faţă de 2,80 cât are românca. Un set luat de Begu are valoare peste succesul lui Kontaveit: 1,60.

Turneul perfect al Irinei Begu la Cleveland a început cu cea mai importantă victorie, un 2-0 total neaşteptat în faţa principalei favorite, rusoiaca Ekaterina Alexandrova. Au urmat 2-0 cu Polona Hercog din Croaţia, 2-o cu Sasnovich şi 2-0 cu Linette, pe care nu o bătuse niciodată.

ADVERTISEMENT