Sport

Irina Begu aproape să-și egaleze cea mai bună performanță la Roland Garros. Cine este Leolia Jeanjean, „ucigașa” Pliskovei și adversara româncei în turul 3

Irina Begu a trecut de Ekaterina Alexandrova în turul 2 la Roland Garros și va întâlni în runda următoare o debutantă la turneul parizian. Dacă va accede în turul 4, Begu își va egala performanța carierei la Paris.
27.05.2022 | 15:28
Irina Begu aproape sasi egaleze cea mai buna performanta la Roland Garros Cine este Leolia Jeanjean ucigasa Pliskovei si adversara romancei in turul 3
Irina Begu este la un meci distanță de a-și egala cea mai bună performanță la Roland Garros. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Clasată pe poziția 63 în topul mondial Irina Begu a avut nevoie de trei seturi pentru a trece de Ekaterina Alexandrova (numărul 31 WTA), în turul 2 la Roland Garros. Viitoarea adversară a româncei este o debutantă.

Irina Begu față în față cu sportiva care a produs o uriașă surpriză la Roland Garros

Fără să strălucească în duelul cu Ekaterina Alexandrova, jucătoarea română de tenis Irina Begu a obținut calificarea în turul 3, după 6-7, 6-3, 6-4 cu reprezentanta Rusiei.

ADVERTISEMENT

Până să își adjudece meciul, Begu a fost la un pas de descalificare, după ce a lovit cu racheta un copil din public. A primit doar avertisment și a putut continua partida.

În turul 3, românca o va înfrunta pe Leolia Jeanjean, aflată la prima prezență pe tabloul principal al turneului de la Paris. Franțuzoaica de 26 de ani a beneficiat de un wild-card din partea organizatorilor și nu a dezamăgit.

ADVERTISEMENT

A eliminat-o pe Karolina Pliskova, numărul 8 în lume, și una dintre favoritele la câștigarea turneului, și a realizat cea mai mare performanță din scurta ei carieră în tenisul profesionist.

Jeajean are în palmares patru titluri ITF, câte două la simplu și dublu, iar premiul pe care și l-a asigurat prin accederea în turul 3, 125.800 de dolari, depășește cu mult suma totală pe care a câștigat-o până acum în tenis.

ADVERTISEMENT

Irina Begu, la un meci distanță să-și egaleze cea mai bună performanță la RG

Aparent meciul contra Leoliei Jeanjean ar trebui să fie la îndemâna Irinei Begu. Franțuzoaica se situează pe locul 227 în clasamentul mondial și pornește cu șansa a doua în fața româncei.

Dacă va trece de Jeanjean, bucureșteanca își va egala cel mai bun parcurs din carieră la Roland Garros. În 2016, Irina Begu a atins faza optimilor de finală (turul 4).

ADVERTISEMENT

Rezultatele obținute până acum la Paris îi vor aduce sportivei din țara noastră și un salt în clasamentul WTA, la finalul turneului întrucât anul trecut a fost eliminată în runda inaugurală și nu a avut puncte de apărat.

  • 220.000 de dolari este premiul pe care și l-ar asigura jucătoarea română dacă o va elimina pe Leolia Jeanjean
ADVERTISEMENT
Tags: