Sporturi

Irina Begu, bucuroasă după calificarea în turul trei la Roland Garros: “Primul set părea groaznic! Dar am luptat pentru fiecare punct”

30.05.2019 | 18:58
Irina Begu bucuroasa dupa calificarea in turul trei la Roland Garros Primul set parea groaznic Dar am luptat pentru fiecare punct

Irina Begu a câștigat meciul din turul doi de la Roland Garros împotriva sportivei din Cehia, Karolian Muchova, scor 1-6, 6-3, 6-4. Românca a revenit după un prim set foarte modest și a preluat controlul partidei. În turul următor, românca va evolua împotriva americancei Amanda Anisimova, care a eliminat-o pe Aryna Sabalenka. 

Irina Begu, bucuroasă după calificarea în turul trei la Roland Garros: “Am uitat meciurile trecute în care am pierdut”

După meci, Irina Begu a vorbit pentru FANATIK despre confruntarea cu Muchova, spunând că e bucuroasă să revină după un prim set foarte slab: “Primul set părea groaznic. Am început foarte lent, nu îmi găseam ritmul, simțeam că mă mișc foarte greu pe teren. Am grăbit punctul. Apoi m-am gândit să țin mingile în teren și să intru în meci. Acolo s-a schimbat, când am început să mă lupt după fiecare punct. Cred că Muchova va fi în top, este îndemânatică. Nu este ușor de jucat împotriva ei, mi-a luat mai mult să mă obișnuiesc împotriva ei”

Begu a pierdut multe meciuri în acest sezon din posturi favorabile, însă spune că nu mai e cazul acum: “Am uitat meciurile trecute în care am pierdut din postură favorabilă. Acum sunt o altă jucătoare, joc pe suprafața mea favorită și sper să o țin pe acest drum. Anisimova este o jucătoare puternică, servește bine, nu știu foarte multe date, o să mă uit la câteva meciuri și o să facem o tactică, alături de antrenorul meu”, a declarat românca după meci.

Următorul adversar pentru Irina Begu este Amanda Anisimova, cea mai tânără sportivă rămasă în concurs, în vârstă de doar 17 ani: “Anisimova a jucat bine anul trecut, este o jucătoare foarte bună, este dificil de spus dacă experiența va conta sau nu mai mult. Important este să o incomodez, să am o tactică bună. Nu e suprafața ei zgura, dar eu voi încerca să fiu agresivă, dar să și construiesc punctul”

Irina Begu, la WTA Madrid
Irina Begu, bucuroasă după calificarea în turul trei la Roland Garros Primul set părea groaznic! Dar am luptat pentru fiecare punct

“Nu știi când vine vârful de formă”

Chiar dacă a ieșit din top 100 WTA, Irina Begu este încrezătoare că poate să revină în top 50 și este conștientă că pas cu pas va urca în clasament: “Mai am mult de crescut, nu sunt la cel mai bun nivel. Mă simt din ce în ce mai bine. Aceste meciuri îmi dau încredere și simt că devin cât mai solidă. Venind după două accidentări am lucrat foarte mult pe parte fizică. La Madrid mi-era greu să respir și să lungesc schimburile. Acum nu mai am nicio problemă și asta a contat cel mai mult.

Vârful de formă nu știi când vine, dar îmi doream să fie aici.  În 2016 am prins vârful de formă aici. Am jucat sferturi la Madrid, semifinale la Roma și optimi la Roland Garros. Dar este foarte greu. Mă simt mai bine. Așteptările pun o presiune în plus pe jucător. Faptul că am ieșit din prima 100 nu m-a afectat atât de mult. Mă văd tot în top 50, dar știu că mai am mult de muncit ca să revin la forma de acum doi ani”, a declarat Begu.

Irina Begu, ]n meciul cu Muchova
Irina Begu, bucuroasă după calificarea în turul trei la Roland Garros Primul set părea groaznic! Dar am luptat pentru fiecare punct

Meciul din turul trei de la Roland Garros, Irina Begu – Amanda Anisimova se va disputa sâmbătă. Pe tablourile principale de simplu de la Roland Garros, doar Begu și Simona Halep au mai rămas.

  • 22 WTA este cea mai bună clasare a Irinei Begu
  • 116 WTA este locul ocupat de Begu în clasamentul WTA
  • 4,895,029 de dolari a adunat Begu din tenis
Tags: