ADVERTISEMENT
Sporturi

Irina Begu, despre cel mai tensionat moment din confruntările cu Simona Halep: “A fost o declaraţie la supărare, ne-am maturizat de atunci”

Autor: Gabriel Esanu | 27.09.2020 | 22:05
Irina Begu, despre cel mai tensionat moment din confruntările cu Simona Halep:
Meciul Simona Halep-Irina Begu, subiect de scandal în Anglia: „Ce se întâmplă? E penibil!”. Sursa foto: Hepta.ro

Simona Halep şi Irina Begu vor juca în turul 2 la Roland Garros 2020, a opta confruntare directă dintre cele două. Au fost mai de fiecare dată meciuri destul de strânse, dar cu aceeaşi învingătoare: Simona Halep. Singurul set pe care a reuşit să îl câştige Irina a fost în 2016, la Madrid.

ADVERTISEMENT

Au fost atunci şi câteva momente tensionate între cele două. Simona a fost dominată în setul secund şi la un moment dat a dat impresia că refuză să mai lupte. În cele din urmă Begu s-a impus cu 6-0 în acea manşă, pentru a ceda în decisiv, 1-6.

Tensiunile au fost întreţinute şi de declaraţia pe care Simona Halep a oferit-o după acea partidă. “A fost un cadou de Paşte pe care i l-am făcut Irinei”, spunea jucătoarea de pe locul 2 mondial.

ADVERTISEMENT

“Este un subiect de care aş prefera să nu vorbesc foarte mult. Eu am şi uitat acel episod, suntem prietene în continuare. Cred că a fost o declaraţie spusă la supărare, pe mine una nu m-a afectat. Ne-am maturizat şi noi de atunci, suntem prietene înainte de toate”, a declarat Irina Begu la conferinţa de presă de la Paris.

Irina Begu, despre confruntarea cu Simona Halep de la Roland Garros 2020: “Are un stil de joc diferit faţă de al meu”

“Ştiu cât de greu este să joci împotriva Simonei. Este suprafaţa ei favorită, ea are şi un stil destul de diferit faţă de al meu. Dar vreau să fac un joc bun şi să vedem ce se va întâmpla”, a mai spus Irina Begu.

ADVERTISEMENT

Simona Halep şi Irina Begu au foarte multe amintiri împreună, iar sportiva legitimată la Steaua a povestit detalii ale uneia dintre primele confruntări: “Ţin minte că am jucat la Mamaia finala unui turneu ITF 2 sau ITF 3. Aveam cam 14 ani amândouă. Au fost multe momente frumoase, suntem în aceeaşi generaţie şi ne cunoaştem foarte bine. Este adevărat că la scoruri ea a fost mereu în faţă”.

Irina Begu a vorbit şi ea despre condiţiile foarte grele de la Paris şi despre victoria muncită pe care a obţinut-o în faţa elveţiencei Jil Teichmann.

ADVERTISEMENT

“Este foarte vânt, frig, lipsesc şi spectatorii. Pare un turneu diferit faţă de ceea ce ştiam noi. Dar astea sunt condiţiile, încercăm să ne adaptăm. Vom vedea şi unde va fi programat meciul cu Simona Halep.

Dacă joci pe terenul central vântul nu este atât de puternic. Roland Garros era în luna mai erau alte condiţii, dar suntem bucuroşi că organizatorii au făcut eforturi pentru ca această competiţie să poată avea loc”, a mai spus Irina Begu.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!