Sporturi

Irina Begu, după opt înfrângeri în faţa Simonei Halep: “Ca să-i faci punct, trebuie să dai mai multe mingi câştigătoare”

30.09.2020 | 22:39
Irina Begu, după opt înfrângeri în faţa Simonei Halep:
Irina Begu se opreşte în turul 2 la Roland Garros 2020, deşi a făcut un meci bun în faţa Simonei Halep.
ADVERTISEMENT

Irina Begu a fost învinsă de Simona Halep în turul 2 la Roland Garros 2020, scor 3-6, 4-6. A fost a opta înfrângere a Irinei în faţa locului 2 mondial, din tot atâtea confruntări directe.

În ciuda faptului că i-a luat un singur set Simonei în cele opt confruntări, la Madrid, în 2016, Irina a dat mai mereu replici bune. La fel a fost cazul şi astăzi, când partida ar fi putut merge foarte uşor spre set decisiv.

ADVERTISEMENT

FANATIK.RO a fost la conferinţa de presă pe care Irina Begu a susţinut-o la Paris, după confruntarea cu Halep. Singurul lucru pe care îl regretă Irina este că nu a intrat bine în partida contra Simonei. Crede că acest lucru s-a întâmplat şi pentru că a trebuit să se acomodeze cu jocul pe o arenă cum este Suzanne Lenglen.

Irina Begu, despre cât de mult o afectează înfrângerile în faţa Simonei Halep: “Jumătate de oră după nu vreau să vorbesc”

“Atunci când joci cu Simona, mai ales că este româncă, este mult mai greu. A fost un meci bun de ambele părţi. M-am simţit foarte bine, îmi pare rău că am intrat un pic mai greu.

ADVERTISEMENT

Este total diferit să joci pe terenul Suzanne Lenglen sau Chatrier faţă de cele exterioare. Îmi pare rău că nu m-am antrenat măcar jumătate de oră pe acest teren.

Mă aşteptam de la început că vor fi raliuri lungi. Ca să faci punct cu Simona trebuie să loveşti mai multe lovituri câştigătoare. Am făcut greşeli neforţate. Bine, oarecum şi forţată de Simona.

Astăzi a fost mult mai ok decât duminică, a fost şi mai cald. Dar anul trecut mingea sărea mult mai mult. Serviciul meu nu a fost la fel de deranjant”, a spus Irina Begu la conferinţa de presă.

ADVERTISEMENT

Irina Begu a vorbit şi despre relaţia de prietenie pe care o are cu Simona Halep. Evită să vorbească despre meciuri, iar supărarea după înfrângeri o ţine cam jumătate de oră.

“În general vorbim înainte de meciuri, avem o relaţie foarte bună. După meci, imediat cum se termină, ne felicităm şi o jumătate de oră încerc să stau să mă liniştesc. Eu sunt cea care pierd (n.r. – zâmbeşte). După jumătate de oră sunt mai bine, în afara terenului nu vorbim despre tenis”, a mai spus Irina Begu.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri