Sporturi

Irina Begu, înfrângere grea cu Bianca Andreescu la Indian Wells! Canadianca își continuă ascensiunea

07.03.2019 | 10:26
Irina Begu infrangere grea cu Bianca Andreescu la Indian Wells Canadianca isi continua ascensiunea

Jucătoarea de tenis Irina-Camelia Begu a suferit o înfrângere grea în meciul cu Bianca Andreescu din primul tur al turneului de categorie Premier Mandatory de la Indian Wells, dotat cu premii în valoare totală de peste nouă milioane de dolari. Cele două se mai întâlniseră o singurtă dată în carieră, la meciul de Fed Cup de la Cluj-Napoca din februarie 2018, atunci când Begu s-a impus în trei seturi.

Irina Begu, înfrângere grea cu Bianca Andreescu la Indian Wells

De această dată, Bianca Andreescu, locul 60 WTA și beneficiară a unui wild card, a învins-o pe Irina-Camelia Begu, poziția 70 în clasamentul mondial, și s-a calificat în turul doi la Indian Wells. Jucătoarea canadiană de origine română în vârstă de 18 ani s-a impus cu scorul de 6-7 (3), 6-3, 6-3, după două ore și 23 de minute, și va juca în faza următoare cu slovaca Dominika Cibulkova, cap de serie numărul 32 și locul 35 WTA.

În schimb, jucătoarele Raluca-Ioana Olaru și Monica Niculescu s-au calificat separat în optimile de finală ale probei de dublu din cadrul turneului din California. Olaru şi croata Darija Jurak au trecut în primul tur de perechea Nicole Melichar/Kveta Peschke (SUA/Cehia), cap de serie 4, scor 6-2, 4-6, 10-6, într-o oră şi 27 de minute, și vor întâlni cuplul Kirsten Flipkens/Johanna Larsson (Belgia/Suedia).

Bianca Andreescu sărbătorește victoria din meciul cu Irina Begu de la Indian Wells
Bianca Andreescu sărbătorește victoria din meciul cu Irina Begu de la Indian Wells

Niculescu ar putea juca împotriva perechii Begu/Buzărnescu

Monica Niculescu şi americanca Abigail Spears au învins perechea Veronika Kudermetova/Demi Schuurs (Rusia/Olanda), cu scorul de 6-4, 6-4, într-o oră şi 18 minute, iar în optimile de finală de la Indian Wells ar putea să dea peste Irina-Camelia Begu și Mihaela Buzărnescu, dacă aceastea vor trece de cuplul Gabriela Dabrowski/Yifan Xu (Canada/China), cap de serie numărul 5.

Cele mai bune două jucătoare de simplu ale României, Simona Halep și Mihaela Buzărnescu, și-au aflat adversarele pe care le vor întâlni în turul secund de la Indian Wells. Astfel, Halep va da pipet cu cehoiaca Barbora Strycova, pe care o conduce în meciurile directe cu 4-1, în timp ce Buzărnescu se va duela cu australianca Daria Gavrilova, pe care a învins-o în februarie la Acapulcu în singura lor întâlnire.