Sport

Irina Begu ratează șansa de a scrie istorie la Roland Garros 2022. Câți bani va primi pentru optimi și urcare importantă în ierarhia WTA

Irina Begu a fost învinsă de Jessica Pegula în optimi la Roland Garros 2022 și a ratat posibilitatea de a face o performanță unică pe zgura de la Paris.
30.05.2022 | 18:45
Irina Begu rateaza sansa de a scrie istorie la Roland Garros 2022 Cati bani va primi pentru optimi si urcare importanta in ierarhia WTA
Irina Begu - Jessica Pegula Live video ora 15:30. Pentru o calificare istorică în sferturi de finală. Foto: World Tennis.com
ADVERTISEMENT
30-05-2022
16:46

Begu revine în Top 50 WTA

Irina Begu a avut un turneu excelent la Roland Garros 2022, iar faptul că a ajuns până în optimile de finală îi asigură o urcare importantă în clasamentul mondial.

În acest moment, în ierarhia live, românca de 31 de ani se află pe locul 42, după ce înainte de turneul de Grand Slam era pe 63. Ea ar mai putea coborî două poziții, în funcție de ce rezultate vor avea americanca Sloane Stephens și chinezoaica Qinwen Zheng.

Pentru parcursul din acest an pe zgura pariziană, Irina Begu va primi un cec în valoare de 189.000 de euro, astfel că totalul sumei câștigate din tenis în întreaga carieră depășește 6,5 milioane de euro.

30-05-2022
13:41

Irina Begu - Jessica Pegula 6-4, 2-6, 3-6

6-4, 2-6, 3-6: Irina ratează o minge de break și cea care merge în sferturi de finală este Jessica Pegula, după un meci care a durat două ore și 10 minute.

6-4, 2-6, 3-5: Românca rezistă în set și prelungește suspansul.

6-4, 2-6, 2-5: Pegula își face serviciul și e la un game de victorie.

6-4, 2-6, 2-4: Begu salvează un game dificil și rămâne în joc.

6-4, 2-6, 1-4: Americanca consolidează break-ul și se distanțează în setul 3.

6-4, 2-6, 1-3: Irina îşi pierde serviciul şi Pegula are acum prima şansă la calificare.

6-4, 2-6, 1-2: Continuă seria game-urilor făcute pe propriul serviciu.

6-4, 2-6, 1-1: Românca servește bine și egalează situația.

6-4, 2-6, 0-1: Begu ratează trei mingi de break și șansa de a pune o mare presiune pe adversară.

6-4, 2-6: Begu își mai cedează o dată serviciul și Pegula trimite partida în decisiv. Românca și-a luat o pauză de vestiar.

6-4, 2-5: Americanca ține ritmul ridicat și e la un game de a egala scorul la seturi.

6-4, 2-4: Irina își face serviciul și arată că încă nu a depus armele în acest set.

6-4, 1-4: Pegula profită de momentul bun și se distanțează pe tabelă.

6-4, 1-3: Românca are un game modest și își pierde serviciul.

6-4, 1-2: Americanca menține un ritm ridicat și e în față.

6-4, 1-1: Begu răspunde pe măsură cu un game la 0.

6-4, 0-1: Pegula își serviciul în debutul actului secund.

6-4: Begu servește impecabil, iar game-ul la 0 și are un set avantaj.

5-4: Irina face un nou game excelent la retur și va servi pentru a pune pe tabelă primul set.

4-4: Românca dă primele semne de slăbiciune și ocupanta locului 11 WTA restabilește egalitatea.

4-3: Pegula își face serviciul și rămâne în game.

4-2: Begu întâmpină pentru prima dată dificultăți în game-ul de serviciu, dar reușește să păstreze avansul.

3-2: Americanca rămâne aproape de jucătoarea noastră.

3-1: Irina continuă seria bună și nu îi dă adversarei nicio șansă pe propriul serviciu.

2-1: Pegula pune primul punct pe tabelă, dar nu fără emoții.

2-0: Românca își face fără emoții serviciul.

1-0: Begu are un start fantastic, revine de la 40-0 pentru adversară și face primul break al meciului.

A început meciul.

30-05-2022
12:43

Meciul Begu - Pegula, întârziat de o partidă a băieților

Întâlnirea dintre Irina Begu și Jessica Pegula este întârziată din cauza faptului că meciul de băieți programat înainte pe arena Suzanne-Lenglen se prelungește.

Norvegianul Casper Ruud a luat primele două seturi în partida cu Hubert Hurkacz, dar polonezul a revenit și l-a câștigat pe al treilea. Acum a început setul patru. Jocul lui Begu este așteptat să înceapă după ora 16:45.

Meciul Irina Begu – Jessica Pegula are loc luni, 30 mai, cu începere de la ora 15:30, în cadrul optimilor de finală ale competiţiei feminine de la turneul de Grand Slam de la Roland Garros. O calificare a româncei în faza sferturilor de finală ar reprezenta cea mai bună performanţă din istoria participărilor ei la turnee de Grand Slam.

Unde se joacă meciul Irina Begu – Jessica Pegula, în optimile de finală ale turneului de la Roland Garros

Întâlnirea Irina Begu – Jessica Pegula se dispută luni, 30 mai, de la ora 15:30, pe al doilea teren principal de la Roland Garros, Suzanne Lenglen, nume dat în memoria celei mai mari campioane a Franţei în perioada primilor 30 de ani ai secolului trecut, cu şase succese la Openul francez şi tot atâtea la Wimbledon, dar decedată la numai 39 de ani de o boală de sânge.

ADVERTISEMENT

Meciul Irinei Begu este al doilea, după confruntarea la masculin dintre polonezul Hurkacz şi norvegianul Ruud şi înaintea altui joc la bărbaţi, Rublev – Sinner. Cum prima partidă este programată de la ora 13:30 şi poate fi un joc de patru sau cinci seturi, ar însemna că ar putea întârzia startul meciului dintre Begu şi Pegula.

Cine transmite la TV partida Irina Begu – Jessica Pegula

Partida Irina Begu -.Jessica Pegula se joacă luni, 30 mai, de la ora 15:30 sau ceva mai târziu de această oră, pe terenul Suzanne Lenglen, în optimile de finală ale turneului de Grand Slam de la Roland Garros şi este transmisă în direct şi în exclusivitate pe canalele Eurosport. O mai puteţi viziona şi intrînd pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

La Paris, vremea este rece, maxima zilei prognozată pentru ziua de luni, 30 mai, nu va depăşi 19 grade, o temperatură neobişnuită pentru debutul verii, dar măcar nu există pericol de ploaie, acesta devenind serios abia spre finalul săptămânii, de vineri până duminică, adică în zilele semifinalelor masculine şi apoi ale finalelor.

Irina Begu a fost în pericol de descalificare

Irina Begu şi-a egalat acum cea mai bună performanţă a carierei în turnee de Grand Slam, turul 4 la Roland Garros şi la Australian Open şi visează să urce în sferturi. Concursul feminin a devenit deosebit de echilibrat, cu excepţia liderului mondial Iga Swiatek, care mătură totul în cale, nemaifiind nici o jucătoare din top 10 în intrecere.

ADVERTISEMENT

Adversara Irinei din acest meci, Jessica Pegula, se apropie de acest loc, pentru că este a 11-a în lume la acest moment, faţă de poziţia 61 a lui Begu. Irina putea să nu mai fie acum în optimi, dacă ar fi fost descalificată în turul 2, când, fără intenţie, o rachetă izbită de ea de pământ a sărit în capul unui copil din tribune. S-a ales doar cu avertisment şi o amendă de 10.000 de euro, care se scade din 186.000 de euro câştigaţi pentru accesul în optimi.

Cote la pariuri la jocul Irina Begu – Jessica Pegula

Pentru casele de pariuri, fiica miliardarului american Terrance Pegula (avere de 5,5 miliarde dolari) este favorită certă în faţa româncei, cotă 1,45 faţă de 2,80 cât a primit Irina Begu. Un singur set luat de jucătoarea noastră valorează 1,75, mult mai mult decât cota americancei.

ADVERTISEMENT

Şi este puţin surprinzătoare această convingere fermă a bookmakerilor de  a o vedea pe Pegula drept mare favorită, pentru că istoricul partidelor directe arată un 2-0 fără drept de apel în favoarea româbcei, două succese în care s-a impus de fiecare dată cu 2-0, deci Pegula nu i-a luat nici un set, ceea ce sperăm să se întâmple din nou.

ADVERTISEMENT