Fotbal international

FINAL de drum pentru Irina Begu şi Raluca Olaru la dublu! S-au OPRIT în sferturi

UPDATE, ora 18:34 / Raluca Olaru şi Olga Savchuk s-au oprit în sferturile de finală de la dublu după ce au fost învinse fără drept de apel de Hingis şi Chan, scor 2-6, 1-6. ...
07.06.2017 | 14:35
FINAL de drum pentru Irina Begu si Raluca Olaru la dublu Sau OPRIT in sferturi

UPDATE, ora 18:34 / Raluca Olaru şi Olga Savchuk s-au oprit în sferturile de finală de la dublu după ce au fost învinse fără drept de apel de Hingis şi Chan, scor 2-6, 1-6. 

Din păcate, atât Irina Begu, cât şi Raluca Olaru părăsesc competiţia în sferturile de finală ale turneului de dublu. România mai are o reprezentantă la Paris. Simona Halep este în semifinale la simplu, unde o va întâlni pe Karolina Pliskova.


UPDATE, ora 17:10 / Raluca Olaru şi Olga Savchuk joacă acum în sferturi împotriva dublului format din Martina Hingis şi Chan Yung Jan.


Din păcate, aici s-a oprit aventura Irinei Begu la Roland Garros. Deşi al doilea set a fost mult mai echilibrat şi perechea Bengu-Zheng părea a-l controla, începând cu un 2-0, Barty şi DellAcqua au ştiut mai bine ce să facă şi au câştigat cu 6-4. Aşadar, victorie în două seturi, 6-3, 6-4 pentru dublul australian. Urmează Raluca Olaru, cu un meci imposibil în faţa unui dublu dominat de prezenţa Martinei Hingis.

Begu şi Zheng au cedat primul set cu 6-3, având o uşoară revenire abia când australiencele se desprinseseră la 5-1.

begu

Irina BEGU Raluca OLARU SFERTURI Roland Garros 2017. UPDATE, 6 iunie, ora 12:00 / Irina Begu joacă de la această oră în sferturile de finală ale turneului de dublu. Begu şi Zheng joacă pentru un loc în penultimul act cu Barty şi DellAcqua.

jj

Raluca Olaru şi Olga Savchuk vor evolua de la ora 16:30 în sferturi împotriva dublului format din Martina Hingis şi Chan Yung Jan


Irina BEGU Raluca OLARU SFERTURI Roland Garros 2017. UPDATE, 6 iunie, ora 19:45 / Organizatorii au decis ca partidele Begu/Zheng versus Barty/Dellacqua şi Olaru/Savchuk versus Chan/Hingis să fie amânate pentru ziua de miercuri!

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Irina BEGU Raluca OLARU SFERTURI Roland Garros 2017. UPDATE, 6 iunie, ora 17:30 / O nouă repriză de ploaie a cuprins terenurile de la Roland Garros, iar toate meciurile au fost suspendate în jurul orei 16:30.

Deşi ploaia s-a oprit şi a ieşit soarele, oficialii tocmai au anunţat că partidele nu se vor relua mai devreme de ora 18:30.


Irina BEGU Raluca OLARU SFERTURI Roland Garros 2017. UPDATE, 6 iunie, ora 14:55 / S-a terminat furtuna la Paris, iar meciurile sunt gata să înceapă la Roland Garros. Printre ele şi Begu/Zheng versus Barty/Dellacqua, programat de la 17:10, şi Olaru/Savchuk versus Chan/Hingis.

Irina BEGU Raluca OLARU SFERTURI Roland Garros 2017. UPDATE, 6 iunie, ora 13:35 / O adevărată furtună a început la Paris, ceea ce înseamnă că meciurile de astăzi, programate să înceapă de la ora 15:00, ar putea fi amânate. Ba chiar mai mult, dacă ploaia nu se opreşte, ar putea fi anulate meciurile de astăzi şi reprogramate pentru mâine. Irina Begu este cea care ar trebui să joace în sferturile probei de dublu, de la ora 15:00. 

pl2 ploaie

Irina BEGU Raluca OLARU SFERTURI Roland Garros 2017. UPDATE, 5 iunie, ora 19:00 / Raluca Olaru şi Irina Begu joacă marţi în sferturile de finală ale probei de dublu de la Roland Garros. 

Organizatorii au anunţat orele de start: Irina, pe terenul 2, în jur de ora 15, în timp ce Raluca, pe terenul 1, nu mai devreme de ora 18, ora României.

ss

De asemenea, marţi sunt programate câte două sferturi de finală, atât la feminin, cât şi la masculin pe arenele principale de la Roland Garros, începând cu ora 15.

ph

Irina BEGU Raluca OLARU SFERTURI Roland Garros 2017. UPDATE, 4 iunie, ora 19:47 / Raluca Olaru şi Olga Savchuk obţin o victorie uriaşă împotriva dublului Duan-Peng şi se califică în sferturile de finală ale turneului de la Roland Garros. Dublul româno-ucrainian a câştigat cu 6-3, 3-6, 6-2.

În sferturi, Olaru şi Savchuk vor juca împotriva unui dublu foarte redutabil format din Chan Yung Jan şi Martina Hingis, favorite 3.

Pe tabloul de dublu, România are două reprezentante în sferturi, Irina Begu şi Raluca Olaru. Cele două perechi cu participare românească se pot întâlni abia în finală

wef


Irina BEGU Raluca OLARU SFERTURI Roland Garros 2017. UPDATE, 4 iunie, ora 19:25 / Duan şi Peng au câştigat setul secund cu scorul de 6-3. Vom avea set decisiv

23r

1

UPDATE, 4 iunie, ora 19:09 / Setul secund este echilibrat. Olaru şi Savchuk sunt conduse cu 3-4, fără break 

UPDATE, 4 iunie, ora 18:00 / Raluca Olaru şi Olga Savchuk au câştigat primul set cu 6-3, după ce au avut chiar şi 5-0!

18928144_10213719665654817_268385892_n

UPDATE, 4 iunie, ora 18:00 / Meciul Ralucăi Olaru a început!

UPDATE, 4 iunie, ora 16:13 / Irina Begu reuşeşte să-şi egaleze performanţa carierei la dublu în turneele de Grand Slam. Irina şi Saisai Zheng s-au calificat în sferturile de finală după o victorie în două seturi, 6-4, 6-2, împotriva perechii formată din Duan/Peng.

gr hrt kg

În sferturi, Begu şi Zheng vor juca împotriva perechii învingătoare din meciul Barty /DellAcqua şi Gavrilova /Pavlyuchenkova.

Raluca Olaru va evolua de la ora 16:50 în optimile probei de dublu alături de Olga Savchuk. Perechea româno-ucrainiană va juca împotriva perechii Dabrowski / Xu.


Irina BEGU Raluca OLARU SFERTURI Roland Garros 2017. UPDATE. 4 iunie, ora 15:31. Begu şi Zheng s-au impus în primul set, scor 6-4.

begu

UPDATE 4 iunie ora 15:00 / Meciul de dublu Irina Begu/Saisai Zheng – Duan/Peng a început de un sfert de oră. Begu şi Zheng conduc în primul set cu scorul de 4-2.

UPDATE 4 iunie ora 10:00 / Duminică, Irina Begu şi Raluca Olaru pot scrie cea mai frumoasă filă din cariera lor de la dublu! Româncele au reuşit, vineri şi sâmbătă, calificări excepţionale în faţa unor capi de serie 8, respectiv 5 din competiţia feminină de dublu.

Duminică, Raluca are o nouă misiune extrem de dificilă, jucând alături de ucraineanca Olga Savchuk împotriva unor alţi capi de serie, numărul 9: Dabrowski şi Xu. Partida este a treia programată pe terenul 1 şi va începe în jurul orei 15, după cele două meciuri masculine.

c1

Irina Begu joacă prima duminică, pentru un loc în sferturi împotriva unor compatrioate ale partenerei sale, Saisai Zheng: Duan şi Peng. “Pe Spears şi Srebotnik le-am bătut pentru că am jucat alături de Simona, împotriva lor la Madrid. Ştiam la ce să ne aşteptăm, ştiam jocul lor foarte bine, ştiam cum să le contracarăm. Acum, i-am şi zis partenerei mele: e rândul tău! Tu le cunoşti pe Duan şi Peng, tu să-mi zici cum le batem, cum să jucăm, ce tactică aplicăm. O calificare ar fi extraordină. Cred şi sper, pentru că mă simt mai bine, nu m-a mai durut cotul în meciul din turul 2 şi am putut să servesc”, a declarat Irina, după victoria de sâmbătă.

Partida Irinei este programată a doua, pe terenul 14, urmând a începe în jurul orei 13:30.

irinaaaa

Pentru ambele jucătoare românce, o calificare în sferturi ar fi cea mai bună performanţă din carieră, la dublu, la un turneu de Grand Slam.

Irina BEGU Raluca OLARU SFERTURI Roland Garros 2017. Cum arată tabloul fetelor la dublu

dublu

UPDATE: ora 17:35 / Din păcate, după mai bine de două ore şi jumătate de joc, Tecău şi Rojer trebuie să se recunoască învinşi în decisiv, cu 6-3. Astfel, favoriţii nr.7 i-au eliminat pe favoriţii nr.11 şi, ţinând cont că primele cinci dubluri creditate cu şanse la câştigarea turneului au fost deja scoase din cursă, Dodig şi Granollers intră în rândul celor cu şanse reale la trofeu.

UPDATE: ora 16:43 / Game perfect pe serviciu Tecău şi Rojer şi s-a făcut 1-1 la seturi!

UPDATE: ora 16:40 / Setul a doilea este pur şi simplu de infarct. Se părea că perechea Dodig – Granollers s-a desprins la scorul 1-0 la seturi şi 3-1 plus serviciul în învingătoare, dar Tecău şi Rojer au avut puterea unei reveniri de senzaţie, după ce au salvat şi două mingi de meci la scorul de 4-5. Ei au 6-5 şi servesc pentru a restabili egalitatea la seturi!

UPDATE: ora 16:00 / La scorul de 3-3 în setul doi, Dodig şi Granollers au contestat vehement faptul că la Horia Tecău ar fi fost lovitură dublă şi arbitrul nu a luat nici o măsură. Se aşteaptă venirea superviserului turneului, pentru a decide. După minute bune de parlamentări punctul se va repeta. Totul a părut mai degrabă o manevră din partea perechii Dodig-Granollers de a stopa revenirea lui Tecău şi Rojer.

superv

UPDATE: ora 15:40 / Dublul Tecău – Rojer a pierdut primul set în faţa perechii Dodig-Granollers cu 6-3. Adversarii sunt în avantaj şi în al doilea set, cu 2-1.

UPDATE: ora 14:55 / Poveştile incredibile ale fetelor noastre la dublu continuă cu a Irinei Begu. Alături de chinezoaica Zheng s-a impus cu 6-3 în decisiv în faţa favoritelor nr.8 Spears şi Srebotnik, jucătoare care evoluează împreună de peste şase ani.

UPDATE: ora 14:20 / Irina Begu şi partenera ei şi-au revenit şi au câştigat al doilea set cu 6-4.

UPDATE: ora 13:40 / Din păcate, primul set a fost dominat clar de perechea favorită. Spears şi Srebotnik s-au impus cu un categoric 6-1.

tab

UPDATE, 3 iunie, ora 13:05 / A început acum meciul Irinei Begu la dublu, alături de chinezoaica Zheng. Adversare sunt Spears şi Srebotnik, dublul creditat cu şansa a 8-a la câştigarea titlului.

begu

UPDATE, 3 iunie ora 00:00 / Mare surpriză furnizată de Raluca Olaru pe tabloul de dublu feminin. Românca, alături de ucraineanca Olga Savchuk, au trecut de dublul format din Babos şi Hlavackova, favorite 5, cu 6-3, 4-6, 6-3! Partida, care a durat două ore şi 10 minute, nu a fost întreruptă, deşi au fost câteva reprize de ploaie densă.

În meciul din optimi, Olaru/Savchuk vor da piept, duminică, fie cu Dabrowski/Xu (cap de serie nr 9), fie cu Brengle/Smith, ce se vor duela între ele.

Begu luptă azi pentru optimi!

Tot pentru calificarea în turul 3 joacă sâmbătă şi Irina Begu, alături de chinezoaica Zheng, de la ora 13:00, în primul meci al zilei de pe terenul 16.

Cele două vor evolua împotriva dublului Spears/Strebotnik, cap de serie nr 6. “Meciul din turul 1 a fost primul joc şi prima victorie la dublu alături de Zheng. Nu mai jucasem niciodată împreună. Ne-am înţeles bine pe teren. Toate meciurile sunt grele la Roland Garros, luăm fiecare partidă în parte. Sper la calificarea în optimi, evident, pentru asta ne pregătim. Vedem ce iese sâmbătă”, a declarat Irina Begu înainte de meciul din turul 2.

dubluuuuuuuuuuuuuuu

De asemenea, şi Horia Tecău joacă sâmbătă cu Juls Rojer, în jurul orei 13:30, contra dublului Granollers/Dodig, cap de serie nr 7, pentru calificarea în sferturi la masculin, în meciul 2 de pe terenul 6. Ce spune Tecău de acest meci, care poate fi marele hop al românului până la marea finală


UPDATE, ora 18:00 / Raluca Olaru şi Olga Savchuk au câştigat primul set cu 6-3 împotriva lui Babos şi Hlavackova. 

erg

UPDATE, ora 17:55 / Raluca Olaru şi Olga Savchuk joacă ACUM împotriva dublului Timea Babos – Andrea Hlavackova. Dublul româno-ucrainian conduce cu 4-3 în primul set. 

Adversara Simonei din turul 3, Daria Kasatkina, a pierdut meciul de dublu în care făcea pereche alături de Irina Khromacheva. Cele două au fost învinse de Duan şi Peng cu 1-6, 3-6.


UPDATE / Sorana Cîrstea a fost eliminată în turul doi la Roland Garros, în două seturi, de Carla Suarez Navarro. Cu probleme medicale, survenite în urma unei accidentări în meciul de la dublu, Sorana a decis să se retragă de la astfel de turnee şi să joace doar simplu.

“M-am accidentat la umări ieri, la meciul de dublu şi astăzi nu am putut să servesc. Normal că e greu să joci fără serviciu. 

Regret, normal că regret. Eram foarte ok fizic, dar am avut ghinion. Probabil că a fost ultimul meci de dublu din carieră. Eram foarte ok până ieri şi fizic şi ca joc, probabil jucam cel mai bun tenis din carieră. Când se întâmplă o chestie ca asta… N-am fost departe, însă e greu să joci fără să-ţi simţi mâna dreaptă. Asta e, am avut ghinionul ăsta.

N-am putut să fac mai mult de atât, am încercat. Din păcate, nu a fost suficient. Voiam să închid cât mai repede punctele pentru că nu îmi simţeam mâna. Cu o jucătoare ca ea trebuie să stai să îţi construieşti punctul, nu poţi câştiga una-două”, a spus Sorana Cîrstea, după meci, pentru FANATIK.RO.

Sorana a abandonat în meciul de dublu, de miercuri, cu perechea formată din perechea Klepac – Martinez, după ce s-a accidentat la umăr.

***********************************************************************************************************

UPDATE, ora 20:45 / Sorana Cîrstea a fost eliminată în turul doi la Roland Garros, scor 5-7, 4-6, cu Suarez Navarro. Românca a acuzat probleme medicale şi, după un început bun, nu i-a mai putut face faţă adversarei.

2tg36 24566


4-6. Suarrez Navaro câştigă meciul cu Sorana Cîrstea.

4-5. Un nou break pentru Navarro, care va servi pentru meci.

4-4. Spanioloaica reuşeşte să egaleze. Sorana cere să i se maseze zona cu probleme în fiecare pauză.

23]135z

4-3. Rebreak reuşit de Suarez Navarro.

4-2. Sorana Cârstea face break şi traversează o perioadă bună de joc.

3-2. Sorana Cârstea îşi face serviciul şi trece în avantaj.

2-2. După un time-out medical, Sorana joacă mult mai bine. Românca are umărul bine bandajat.

sorana

1-2. Sorana Cârstea îşi face serviciul.

0-2. Se distanţează jucătoarea din Spania.

0-1. Navarro face un nou break.


5-7. Navarro închide primul set.

5-6. Spanioloaica îşi face serviciul şi va servi pentru set.

5-5. Suarez Navarro egalează.

5-4. Sorana îşi face serviciul şi îşi poate adjudeca prima manşă.

4-4. Navarro egalează din nou.

4-3. Sorana îşi face şi ea serviciul.

3-3. Navarro reuşeşte să îşi facă serviciul şi egalează.

3-2. Un nou rebreak al jucătoarei din Spania.

3-1. Sorana, din nou perfectă la retur.

2-1. Rebreak pentru Suarez Navarro.

2-0. Sorana face break după un game prelungit.

1-0. Sorana îşi face serviciul.

SORANA CIRSTEA-CARLA SUAREZ NAVARRO LIVE TURUL 2 ROLAND GARROS 2017. UPDATE, 19:08 / Începe şi partida dintre Sorana Cîrstea şi Suarez Navarro, după ce Kyrgios a fost eliminat pe terenul trei.

SORANA CIRSTEA-CARLA SUAREZ NAVARRO LIVE TURUL 2 ROLAND GARROS 2017. UPDATE, 1 iunie, ora 18:10 / Meciul Soranei din turul 2 cu iberica Navarro va începe după partida Kyrgios-Anderson, care este în plină desfăşurare.

 UPDATE, 1 iunie, ora 16:13 / Horia Tecău şi Jean Julien Rojer s-au calificat în optimile de finală de la Roland Garros după o victorie clară în două seturi, 6-1, 6-1 împotriva francezilor Lestienne-Moutet. 

În optimi, Tecău şi Rojer vor evolua împotriva învingătorilor din meciul Jaziri /Seppi – Dodig I./Granollers-Pujol M. (cap de serie 7).

VEZI VIDEO:


UPDATE, 1 iunie, ora 14:44 / Prim set tranşat rapid de Rojer şi Tecău, scor 6-1. Aproape de optimile de finală. 

UPDATE, 1 iunie, ora 14:20 / Jean Julien Rojer şi  Horia Tecău joacă de la această oră în turul doi al turneului de dublu de la Roland Garros împotriva francezilor Lestienne – Moutet. 


UPDATE, 1 iunie, ora 13:55 / Irina Begu şi Saisai Zheng s-au calificat în turul doi în proba de dublu de la Roland Garros după o victorie în două seturi împotriva dublului Knoll/Stojanovic, scor 6-2, 7-6. 

În turul următor, perechea româno-chineză va juca împotriva învingătoarelor din meciul Spears /Srebotnik (cap de serie 8) şi Arruabarrena / Parra-Santonja.


 UPDATE, 1 iunie, ora 13:00 / Irina Begu şi Saisai Zheng au câştigat primul set cu 6-2 împotriva lui Knoll şi Stojanovic. 

UPDATE, 1 iunie, ora 12:27 / Irina Begu joacă de la această oră pe tabloul de dublu. Românca face pereche cu Saisai Zheng din China şi evoluează împotriva dublului Knoll /Stojanovic. 

22

23


SORANA CIRSTEA-CARLA SUAREZ NAVARRO LIVE TURUL 2 ROLAND GARROS 2017. UPDATE, 31 mai, ora 20:00 / Raluca Olaru a bifat, alături de Olga Savchuk, victoria în turul 1 al probei de dublu de la Roland Garros, în 2 seturi: 7-5, 7-5. Pentru un loc în optimi, dublul din care face parte românca se va bate cu Babos/Hlavackova.

Joi intră în concurs şi Irina Begu, de la ora 12, pe terenul 8, urmând ca după meciul de dublu al româncei, să intre pe aceeaşi arenă Horia Tecău, pentru partida de dublu masculin din turul 2.

SORANA CIRSTEA-CARLA SUAREZ NAVARRO LIVE TURUL 2 ROLAND GARROS 2017. De asemenea, Sorana Cîrstea şi Simona Halep joacă tot astăzi în turul 2 la simplu.

Simona Halep-Tatjana Maria, meciul 3 pe Suzanne Lenglen, după Agnieszka Radwanska-Alison van Uytvanck şi Andy Murray-Martin Klizan. Va începe în jurul orei 16:00.

Sorana Cîrstea-Carla Suarez Navarro este meciul trei pe terenul trei, dar dupa două meciuri de băieti, David Ferrer-Feliciano Lopez si Nick Kyrgios-Kevin Anderson. Se va juca în jur de ora 17:00.

begg

SORANA CIRSTEA-CARLA SUAREZ NAVARRO LIVE TURUL 2 ROLAND GARROS 2017. UPDATE, 31 mai, ora 18:30 / A început partida dintre Raluca Olaru / Olga Savciuk şi Mandy Minella / Anastasija Sevastova.

18834544_10213677919931200_809972769_n 18870915_10213677919971201_875852450_n

UPDATE, 31 mai, ora 16:30 / Florin Mergea şi Aisam Qureshi au fost eliminaţi în primul tur la Roland Garros, în primul tur, scor 3-6, 6-7 (2), de Fernando Verdasco şi Nenad Zimonjic. Sorana Cîrstea părăseşte şi ea proba de dublu, după ce ea şi colega sa, Dona Vekic, s-au retras în setul decisiv, la 4-1 pentru Klepc / Martinez.

18834992_10213676816543616_74061130_n 18870784_10213676754382062_280789183_n


UPDATE 31 mai. Miercuri este ziua a patra la Roland Garros. Din păcate, după eliminările pe linie ale fetelor noastre de luni, nu vom avea nicio reprezentantă în turul 2 programată a juca astăzi.

Totuşi, România va fi reprezentată la dublu, urmând a intra în concurs Florin Mergea la masculin, respectiv Raluca Olaru şi Sorana Cîrstea, la dublu feminin. Din păcate, Monica Niculescu s-a retras din cauza durerilor la genunchi. Irina Begu va juca joi, la dublu.

sorana mergea olaru


UPDATE. Horia Tecău şi Jean Julien Rojer au trecut cu 6-2, 6-1 de perechea Bellucci/Berlocq, calificându-se în turul doi al tabloului de dublu.

UPDATE. Dublul Tecău/Rojer a câştigat primul set cu Bellucci/Berlocq, 6-2, realizând încă un break chiar în ultimul game.

18836349_10213666763452295_1073025799_o 18789942_10213666762932282_1123375413_o

UPDATE. A început meciul lui Horia Tecău şi Juls Rojer împotriva dublului Bellucci/Berlocq. Scorul în primul set este 4-1 pentru Tecău/Rojer.

UPDATE Ora 15:30 / Horia Tecău debutează şi el, marţi, la Roland Garros, alături de Jean Julien Rojer, în proba de dublu masculin. Meciul românului este programat a fi ultimul de pe terenul 10, în jurul orei 18. La această oră se dispută abia setul al doilea al meciului 2 programat de organiyatori pe respectiva arenă.

berl

În următorul meci Sorana va juca împotriva Carlei Suarez Navarro, favorită nr.21, care a trecut în două seturi de grecoaica Sakkari.

SORANA CIRSTEA-CARLA SUAREZ NAVARRO LIVE TURUL 2 ROLAND GARROS 2017. UPDATE. Sorana Cârstea întrerupe seria negativă a jucătoarelor noastre la Roland Garros. A jucat perfect în faţa numărului 36 mondial şi s-a impus în două seturi: 6-3, 6-1, iar românii din tribună o felicită şi fac poze la foc automat cu jucătoarea noastră.

sori4sori3

UPDATE. Românca se îndreaptă în marş triumfal spre un succes clar în faţa adversarei ei. Joacă impecabil şi conduce cu 4-1, urmând la serviciu!

UPDATE. Sorana începe cum nu se poate mai bine şi al doilea set, cu break pe serviciul chinezoaicei şi apoi îşi face serviciul: 2-0!

UPDATE. Primul set câştigat de o româncă la Roland Garros aparţine Soranei Cârstea, care se impune cu 6-3, făcând un joc agresiv, care i-a adus şi două breakuri!

UPDATE. Se menţine ritmul, cu servicii câştigate de ambele părţi. Este 5-2 pentru Cârstea, care se apropie de câştigarea primului set în faţa chinezoaicei, care pornea ca favorită

UPDATE. Sorana reuşeşte un nou break, dar, din păcate, se relaxează prematur şi îşi pierde, la rându-i, serviciul. Are 4-1!

UPDATE. Început perfect de meci pentru jucătoarea noastră. A reuşit break-ul şi şi-a valorificat din nou serviciul: 3-0!

UPDATE. A început meciul dintre Sorana Cârstea şi Shuai Peng din primul tur. Românca a făcut primul game al jocului.

Ana Bogdan era super motivată pentru meciul din turul 1 de la French Open. Era în premieră pe tabloul principal la Roland Garros, avea în faţă şansa de a intra în top 100 WTA cu o victorie, iar adversara nu era deloc de speriat.

Ons Jabeur, o tunisiancă plinuţă, ajunsese pe tabloul principal după ce pierduse în turul 3 al calificărilor, dar a profitat de statutul de lucky loser.

IMG_3169

“Am văzut-o într-un meci din calificări. Ştiam cum joacă, dar nu credeam că va greşi atât de puţin şi va da atâtea scurte din nişte poziţii din care nu multe jucătoare ar fi lovit aşa”, spunea Bogdan după meci.

Nebunia de la Roland Garros a speriat-o pe Ana Bogdan: “Nu-s obişnuită!”

Mâhnirea este, totuşi, mare. Şi nu pentru că sportiva noastră şi-ar fi propus să ajungă în fazele superioare ale French Openului, ci pentru că avea toate atuurile să treacă de Jabeur. Socoteala de acasă nu a semănat deloc cu cea de pe terenul 18, acolo unde Ana a fost surclasată de africanca, ce parcă a jucat meciul vieţii.

IMG_3151

“Îmi pare tare rău că am pierdut. Am făcut foarte multe greşeli, m-a surprins cu multe scurte. Am greşit tactic, am simţit presiunea că acest meci, dacă l-aş fi câştigat, intram în top 100. Poate nici concentrarea mea nu a fost aceeaşi, n-am mai avut energia din zilele trecute. În calificări am jucat foarte bine, mai ales în ultimul meci, fiind foarte motivată şi concentrată.”

IMG_3164

“A contat şi umezeala. Sunt de 10 zile la Roland Garros şi am stat într-o tensiune continuă, cu 3 meciuri de calificări, pregătire fizică, antrenamente, recuperare după meciuri. Şi nu-s obişnuită cu atâta lume, trebuie să recunosc, e cu totul altă atmosferă la turneele de Grand Slam faţă de restul competiţiilor la care particip.”

Regrete pentru meciul cu Alexandra Dulgheru şi un ţel: “Abia aştept Wimbledon!”

Ana îşi face bagajul spre casă. Abia aşteaptă să revină în ţară. Nu înainte de a regreta meciul cu Dulgheru, din turul 1 al calificărilor, şi a-şi expune planurile pentru sezonul de iarbă.

IMG_3155

“Mi-a părut tare rău că am picat cu Alexandra în calificări, chiar vorbeam cu ea înainte de tragere şi speram amândouă să mergem cât mai departe. Apoi, nu ne venea să credem că am ajuns să jucăm una împotriva celeilalte în chiar turul 1, că aşa au vrut sorţii, din 64 de sportive să picăm fix noi două. A trebuit să trec peste prietenia noastră şi să dau totul în acel meci pe care l-am câştigat într-un final. Per total însă, mă bucur că am ajuns în situaţia de a fi direct pe tabloul principal la Wimbledon. Şi de acum mă pregătesc de turneul de iarbă, pentru că nu va fi uşor. Sper să mai urc în clasament, îmi place iarba şi îmi doresc să fac un Wimbledon foarte bun. Până una alta, merg acasă, că mi-e tare dor.

Patricia Ţig a rezistat doar câteva game-uri. A acuzat dureri teribile la spate

După Monica Niculescu şi Irina Begu, a venit rândul Patriciei Ţig să iasă de pe tabloul principal din cauza problemelor de sănătate. Iar la jucătoarea care va face 23 de ani în iulie, durerea a fost groaznică şi a dus la abandon în faţa Pavlyuchenkovei, imediat după setul 1. “Am făcut injecţii, infiltraţii, am încercat orice, dar am probleme grave la spate. Jucasem la Braşov înainte de Roland Garros şi am fost bine. Acum însă, n-am putut face nimic”, a explicat jucătoarea, după meci.

IMG_3212

Patricia începuse curajos meciul. S-a ţinut scai de rusoaică până la mijlocul primul set, când au apărut problemele. A cerut un timeout medical, însă medicul n-a putut să facă mai nimic. Ţig a tras de ea cât să încheie setul, dar fără să mai pună vreo problema. Şi apoi a abandonat. Orice minge jucată în plus nu putea să-i facă decât foarte mult rău.

Sorana deschide balul, Halep şi Tecău închid ziua a treia la Roland Garros

Marţi e o nouă zi la Roland Garros, ultima din turul 1 de pe tabloul de simplu. Simona Halep debutează şi ea, pe Philippe Chatrier, dar balul îl deschide pentru români Sorana Cârstea, sfert-finalistă la Paris în 2009. Românca joacă în primul meci al zilei, de la ora 12:00, pe terenul 5, cu numărul 32 mondial, Shuai Peng. Meciul nu e deloc simplu pentru Sorana, sportiva noastră fiind outsideră în acest joc. Unicul meci direct dintre cele două a fost în urmă cu 7 ani, la Hobart, în Australia, partidă pierdută de Cârstea.

Romania's Sorana Cirstea

Al treilea român din concurs ce intră mâine este Horia Tecău, care este, alături de Jean Julien Rojer, cap de serie numărul 11 în turneul de dublu masculin, ce debutează marţi, la Paris. Pentru cei doi, adversari vor fi Bellucci şi Berlocq, pe terenul 10, în ultimul meci al zilei.

dubluuu

Florin Mergea, înscris şi el pe tabloul de dublu masculin, va debuta miercuri, odată cu fetele de la dublu feminin.