Sporturi

Irina Begu, revenire de senzație la Budapesta! Cu cine va juca în optimi

20.02.2019 | 16:14
Irina Begu revenire de senzatie la Budapesta Cu cine va juca in optimi
ADVERTISEMENT

Jucătoarea de tenis Irina Begu a avut o revenire de senzație în meciul din primul tur al turneului de categorie WTA International de la Budapesta, dotat cu premii în valoare totală de 250.000 de dolari. Românca și-a luat pauză săptămâna trecută, după ce a adus alături de Monica Niculescu punctul decisiv în victoria împotriva Cehiei în Fed Cup.

Irina Begu, locul 72 WTA, a avut un start de meci ezitant și și-a pierdut serviciul la 2-1 pentru Mona Barthel, poziția 80 în ierarhia mondială. Sportiva din Germania a reușit să-și păstrezer avantajul și a închis setul cu 6-3, după 38 de minute.

ADVERTISEMENT
Irina Begu lovește mingea în meciul cu Mona Barthel de la Budapesta
Irina Begu lovește mingea în meciul cu Mona Barthel de la Budapesta

Irina Begu, revenire de senzație la Budapesta

Nici setul secund nu a început bine pentru sportiva noastră, care și-a pierdut serviciul chiar în primul ghem. De aici încolo a început revenirea de senzație a Irinei Begu în meciul de la Budapesta, românca reușind două break-uri consistente și adjudecându-și setul cu 6-4. Decisivul a fost echilibrat în prima parte, dar Begu a accelerat jocul în final, a obținut două break-uri și a închis meciul cu 6-2, după două ore și șapte minute.

În urma acestei victorii, românca a primit 30 de puncte WTA și un cec în valoare de 3.400 de dolari. În optimile de finală, Irina Begu o va întâlni pe rusoaica Evghenia Rodina, locul 71 WTA, care a trecut cu scorul de 6-0, 4-6, 6-2, de Viktoriya Tomova din Bulgaria, poziția 158 în clasamentul mondial. Begu și Rodina s-au întâlnit o singură dată în carieră, anul acesta la Hua Hin, atunci când românca s-a impus în primul tur cu scorul de 6-2, 6-0.

ADVERTISEMENT

În optimile de finală de la Budapesta mai este calificată și Sorana Cîrstea, locul 108 WTA, care o va întâlni miercuri pe Aleksandra Krunici din Serbia, poziția 57 în ierarhia mondială şi cap de serie numărul 4. În schimb, Ana Bogdan a pierdut fără drept de apel întâlnirea din primul tur cu Andrea Petkovic.