Sport

Video. Irina Begu joacă finala WTA Palermo 2022! Victorie la 2 noaptea, într un meci cu durată record

Irina Begu a reuşit o spectaculoasă calificare în finala turneului feminin de tenis de la Palermo, după ce a învins-o pe Sara Sorribes-Tormo în mai bine de 3 ore de joc, 3-6, 6-3, 6-4.
24.07.2022 | 09:52
Video Irina Begu joaca finala WTA Palermo 2022 Victorie la 2 noaptea intr un meci cu durata record
Video. Irina Begu joaca finala WTA Palermo 2022! Victorie la 2 noaptea, intr un meci cu durata record. Foto: WTA Palermo Twitter
ADVERTISEMENT

Irina Begu, locul 46 mondial,  a reuşit să obţină calificarea în finala turneului WTA 250 de la Palermo, dotat cu premii în valoare de 240.000 de dolari. A fost un meci absolut epuizant în faţa ibericei Sara Sorribes-Tormo, locul 41 mondial, pe care şi l-a adjudecat cu scorul de 2-1 la seturi, după nu mai puţin de 3 ore şi 11 minute.

Unul dintre cele mai lungi meciuri ale anului 2022 în tenisul feminin

Partida dintre Irina Begu şi Sara Sorribes-Tormo a început sâmbătă, 23 iulie, ora 23;00, ora României, şi s-a încheiat la ora 02:00, duminică, 24 iulie. Nu mai puţin de trei ore şi 11 minute de stat pe teren la o temperatură de 30 de grade la ora startului meciului, care a ajuns până la 27 la momentul final.

ADVERTISEMENT

Este unul dintre cele mai lungi meciuri de tenis feminin ale anului, dacă nu cumva cel mai lung şi intră şi în galeria all time a partidelor foarte lungi din istoria sportului alb în circuitul feminin. Primul set a durat 50 de minute, al doilea la fel, dar cel decisiv a ajuns până la 90 de minute, durata unei întâlniri de fotbal!

A treia oară când Irina revine de la 0-1 la Palermo

La turneul de la Palermo Irina Begu a reuşit în semifinală un al treilea come-back după ce a fost condusă cu 1-0. Prima dată a fost chiar în turul 1, cu o altă iberică, Marina Bassols, locul 240 WTA, după care la fel s-a întâmplat şi în următorul tur, cu franţuzoaica Oceane Dodin. Abia în sferturi, cu altă jucătoare din Hexagon, Dianne Parry, s-a impus cu 2-0.

ADVERTISEMENT

Sara Sorribes-Tormo pornea uşor favorită la casele de pariuri şi după cum s-a desfăşurat primul set părea că pronosticurile bookmakerilor sunt corecte. Dar Irina a reuşit să îşi revină în setul secund şi să egaleze situaţia. Momentul cheie al jocului a fost în setul decisiv la scorul de 2-1 pentru iberică, pe serviciul lui Begu, care a salvat trei mingi de break, apoi după ce şi-a luat cel mai lung game din meci a făcut ea breakul şi s-a desprins decisiv.

Irina, fericită după victoria din meciul maraton

Irina Begu nu şi-a ascuns satisfacţia de a fi obţinut calificarea în finala turneului de la Palermo, prima finală din acest an pentru ea. Dar a recunoscut că partida a epuizat-o pentru că ştia că stilul de joc al adversarei se bazează mult pe schimburile prelungite de pe fundul terenului.

ADVERTISEMENT

„Sunt un pic obosită acum, nu prea realizez, dar sunt super fericită că am putut câștiga, pentru că e mereu foarte greu cu Sara, alte trei ore cu ea acum. În primul set n-am fost deloc calmă, am făcut atât de multe greșeli, dar din setul al doilea am început să joc mai agresiv și să iau mingea mai devreme, dar în același timp am avut răbdare” – a declarat Irina imediat după meci la interviul de pe teren.

Important pentru finala de duminică va fi cât va reuşi să se recupereze

Finala turneului WTA de la Palermo va avea loc duminică, 24 iulie, de la ora 17:00. Irina Begu porneşte ca favorită pentru a câştiga al cincilea titlu WTA din carieră la simplu în faţa italiencei Lucia Bronzetti, locul 78 în lume. Dar factorul cheie va fi gradul de recuperare pe care îl va putea atinge Begu la ora jocului.

ADVERTISEMENT

Şi adversara din finală a jucat tot trei seturi în semifinale, dar a făcut-o mult mai devreme. În plus, italianca are doar 23 de ani, în timp ce jucătoarea noastră a făcut deja 31, deci sunt opt ani diferenţă între cele două.

 

ADVERTISEMENT
Tags: