Sport

Irina Begu – Serena Williams 6-7, 2-6, în turul 1 la Roland Garros. Românca a ratat două șanse de a lua primul set și s-a prăbușit. Video

FANATIK.RO vă ţine la curent cu toate informaţiile referitoare la meciul Irina Begu - Serena Williams din cadrul turului 1 la Roland Garros
31.05.2021 | 22:09
Irina Begu  Serena Williams 67 26 in turul 1 la Roland Garros Romanca a ratat doua sanse de a lua primul set si sa prabusit Video
ADVERTISEMENT
31-05-2021
20:40

Serena Williams a câștigat primul meci din istorie în nocturnă la Roland Garros. A trecut de Irina Begu, în minimum de seturi.

În manșa unu, Irina reușise  o revenire incredibilă, de la 2-5. A avut 6-5 și a servit pentru set, dar Serena a făcut break. Apoi, românca a avut și două șanse de set în tie-break. Le-a ratat și pe acelea.

Serena a câștigat tie-breakul la 6. Setul doi a fost fără istoric, câștigat la doi de Serena. Jucătoarea din SUA o va înfrunta pe Mihaela Buzărnescu în turul 2.

6-7, 2-6. Serena Williams e în turul 2.

6-7, 2-5. Break Serena, care va servi pentru câștigarea meciului.

6-7, 2-4. Serena câștigă un game prelungit.

6-7, 2-3. Game Begu.

6-7, 1-3. Game pentru Serena.

6-7, 1-2. Irina își face serviciul,

6-7, 0-2. Serena confirmă breakul.

6-7, 0-1. Serena începe setul doi cu break.

31-05-2021
19:19

Irina Begu - Serena Williams 6-7 (6), în turul 1 la Roland Garros. Irina a ratat două mingi de set

6-7. Irina a avut 6-4 în tie-break și două mingi de set. Le-a pierdut, apoi și pe următoarele două. Serena câștigă primul set.

6-6. Irina nu își ține serviciul, avem tie-break.

6-5. Irina face un nou break și va servi pentru a câștiga primul set.

5-5. Setul 1 intră în prelungiri.

4-5. Irina face break și umează la serviciu pentru a duce setul 1 în prelungiri.

3-5. Irina își face serviciul la zero.

2-5. Game prelungit, pe care Serena îl câștigă cu doi ași.

2-4. Serena face din nou break.

2-3. Rebreak reușit de Irina Begu.

1-3. Serena face primul break al partidei

1-2. Irina a avut două mingi de break, ambele salvate de Serena. Care apoi și-a făcut serviciul.

1-1. Game facil pentru Begu.

0-1. Serena își face serviciul, dar Irina s-a luptat lăudabil la retur.

Meciul Irina Begu – Serena Williams are loc luni, 31 mai, cu începere de la ora 22:00, în turul 1 al competiţiei feminine din cadrul turneului de Grand Slam de la Roland Garros. Meciul Irinei este ultimul al zilei şi totodată cel care încheie tabloul primului tur la femei.

După Patricia Ţig, care a primit la tragerea la sorţi drept adversar tocmai pe numărul 2 mondial, nipona Naomi Osaka, iată că o altă jucătoare din România nu a avut şansă, fiindu-i aşezat în drum un obstacol teribil de greu, multipla campioană, ajunsă acum la 39 de ani.

ADVERTISEMENT

Patricia a murit frumos în meciul cu Osaka, fiind foarte aproape de a câştiga setul secund, pe care l-a cedat după un tie-break aprig disputat. Irina nu are nimic de pierdut şi singurul lucru la care trebuie să se gândească este să joace cât mai bine şi mai relaxat, pentru că anii au trecut şi peste Serena şi nu mai este extraterestrul din trecut.

Irina Begu – Serena Williams Live stream Eurosport

Întâlnirea Irina Begu – Serena Williams se dispută luni, 31 mai, de la ora 22:00, în turul 1 al Openului francez şi este transmisă în direct şi în exclusivitate numai pe canalele Eurosport 1 şi Eurosport 2. O mai puteţi totuşi viziona şi dacă intraţi pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

Serena aleargă de mai bine de trei ani după succesul cu numărul 24 într- un turneu de Grand Slam, pentru a egala recordul all time deţinut de australianca Margaret Court, dar parcă un blestem a lovit-o pe americancă, aceasta pierzând toate finalele jucate, inclusiv în 2019, la Wimbledon, în faţa Simonei Halep.

Ambele jucătoare, cu rezultate modeste în ultima vreme

Irina Begu, locul 74 WTA, nu a avut de multă vreme rezultate importante. Înainte de Roland Garros a participat la Roma, dar nici nu a intrat pe tablou, fiind eliminată în calificări de Andreea Petkovic din Germania. Mai înainte, la Madrid, a ieşit din 32-imi, învinsă de rusoaica Daria Kasatkina.

ADVERTISEMENT

Nici rezultatele Serenei nu sunt la nivelul prodigioasei sale cariere. Ea a apărut pentru prima dată pe zgură în acest sezon la Roma, unde a fost eliminată încă din 16-imi de Nadia Podoroska din Argentina. Nici la Parma nu a făcut mai mult, ieşind în optimi în faţa cehoaicei Siniakova.

Premieră pe Phillipe Chatrier

Meciul Irina Begu – Serena Williams va beneficia de toate condiţiile unei partide de top, fiind programat pe cea mai importantă arenă de la Roland Garros, Philippe Chatrier. Este un moment istoric pentru turneul de la Roland Garros din 1928 încoace, pentru că pentru prima dată va exista o sesiune de seară, partida urmând a se juca la lumina reflectoarelor.

ADVERTISEMENT

Nu avem decât un singur precedent la meciuri directe, în 2016, la Roma, în semifinale. Americanca s-a impus fără probleme în două seturi, 6-4, 6-1. Begu a făcut atunci un prim set bun, doar un break reuşind să determine câştigarea primului set de către Wiliams, dar în al doilea a fost depăşită complet.

Cât au câştigat din tenis cele două jucătoare

Irina are în cariera ei patru turnee WTA câştigate, la Taşkent în 2012, la Seul în 2015, la Florianopolis, în 2016 şi la Bucureşti, în 2017. A acumulat în conturi în jur de 6 milioane de dolari. Adversara ei are 73 de titluri WTA, dintre care 23 de Grand Slam şi a câştigat din tenis 98 de milioane de dolari.

Bookmakerii acordă prima şansă americancei, cotă de 1,35, faţă de 3,45 cât a primit Begu. Şi un set luat de româncă are o valoare importantă, nu mai puţin de 1,90 şi dacă va intra pe teren fără a fi copleşită de numele adversarului Irina va putea da o replică dârzâ.

 

ADVERTISEMENT