Sport

Irina Begu – Jessica Pegula, pentru primul sfert de finală de Grand Slam din cariera româncei. Organizatorii au stabilit ora de start a partidei

Singura jucătoare română de tenis care continuă aventura la Paris este Irina Begu. Bucureșteanca s-a calificat în turul 4, egalându-și astfel, cea mai bună performanță la RG. Și saltul în clasamentul WTA va fi important.
29.05.2022 | 17:20
Irina Begu  Jessica Pegula pentru primul sfert de finala de Grand Slam din cariera romancei Organizatorii au stabilit ora de start a partidei
ADVERTISEMENT
29-05-2022
14:26

Irina Begu – Jessica Pegula se joacă luni după amiaza

Organizatorii de la Roland Garros au anunțat programul zilei de luni, atunci când Irina Begu o va întâlni pe Jessica Pegula, în duelul pentru un loc în sferturile de finală ale turneului de la Paris.

Conform organizatorilor meciul Begu – Pegula se va disputa în jurul orei 16:00. În precedentele întâlniri, două la număr, dintre cele două sportive, Irina Begu s-a impus de fiecare dată.

Duelurile dintre româncă și sportiva milionară din America sunt de dată recentă. S-au înfruntat prima oară în 2020, în optimile de finală de la Indian Wells, scor 7-5, 6-1.

A doua oară și-au încrucișat rachetele la începutul acestui an, în runda inaugurală a turneului Melbourne Summer Set 2. Begu a câștigat cu 7-6 (5), 6-3. Dacă o va învinge din nou, Irina Begu va juca pentru prima oară în carieră un sfert de finală la un turneu de Grand Slam.

România a avut șapte reprezentante pe tabloul principal al Grand Slam-ului de la Roland Garros. Dintre acestea doar Irina Begu a depășit turul secund, iar azi s-a calificat în optimi. Performanța îi va aduce un salt important și în clasamentul WTA.

Pe ce loc va fi Irina Begu la următoarea actualizare a clasamentului WTA

Parcursul Irinei Bega la ediția din acest an a ultimului Grand Slam pe zgură, Roland Garros, a fost unul excelent având în vedere că și-a egalat cea mai bună performanță a carierei, în turneul parizian.

ADVERTISEMENT

Românca a avut o tragere la sorți bună și a trecut, conform așteptărilor, de Jasmine Paolini în runda inaugurală. Adevărata probă de rezistență și tărie de caracter a dat-o în turul secund.

Rusoaica Ekaterina Alexandrova a oferit o replică dârză româncei, în fața căreia a cedat abia după două ore și aproape 40 de minute de joc și trei seturi spectaculoase, 6-7 (3), 6-3, 6-4 în favoarea Irinei.

ADVERTISEMENT

Pentru a-și egala performanța din 2016 Begu a înfruntat-o pe Leolia Jeanjean, beneficiara unui wild-card din partea organizatorilor. Franțuzoaica de 26 de ani a avut un parcurs curajos până la întâlnirea cu sportiva din țara noastră.

Nuria Parrizas-Diaz și Karolina Pliskova s-au înclinat în minimum de seturi în fața debutantei la Roland Garros. Jeajean nu a mai avut replică pentru jocul Irinei Begu care s-a calificat în optimi fără mari emoții 6-1,6-4.

ADVERTISEMENT

240 de puncte WTA și-a asigurat Begu în urma acestei performanțe ceea ce înseamnă că la următoarea actualizare a clasamentului mondial bucureșteanca are șanse mari să revină în primele 40 de jucătoare ale lumii.

Înaintea turneului de la Roland Garros, Begu ocupa locul 63, însă după victoriile de pe zgura de la Paris românca a urcat pe poziția 41 în clasamentul LIVE al circuitului mondial, aceasta urmând să fie și noua ei clasare în topul WTA.

ADVERTISEMENT

Parcursul sportivei de 31 de ani ar putea fi și mai lung la competiția pariziană. Pentru un loc în sferturile de finală, Irina se va lupta cu învingătoarea dintre Jessica Pegula – Tamara Zidansek.

220.000 de dolari este premiul pe care și l-a asigura Irina Begu după victoria din turul 3, cu Leolia Jeanjean

ADVERTISEMENT
Tags: