Sporturi

Irina Begu și Bianca Andreescu, adversare și la Miami! Cu cine va juca Mihaela Buzărnescu

18.03.2019 | 20:17
Irina Begu si Bianca Andreescu adversare si la Miami Cu cine va juca Mihaela Buzarnescu

Jucătoarele Irina Begu și Bianca Andreescu vor fi avdersare și la turneul de categorie Premier Mandatory de la Miami, dotat cu premii de peste nouă milioane de dolari și care va începe în această săptămână. Sportiva canadiană de origine română vine după două săptămâni fantastice reușite la Indian Wells, acolo unde a câștigat primul său titlu WTA din carieră după o finală cu nemțoaica Angelique Kerber.

UPDATE, ora 6:01 / Partida din turul 1 de la Miami, dintre Bianca Andreescu și Irina Begu, a fost mutată pentru ziua de joi. Duelul nu s-a mai putut disputa miercuri noapte, cum era programat inițial, din cauza ploii. Astfel, duelul a fost reprogramat joi, în jurul orei 20:00, pe Terenul 2.

Irina Begu și Bianca Andreescu, adversare și la Miami

Irina Begu și Bianca Andreescu se vor întâlni la turneul de la Miami pentru a doua oară în două săptămâni, după ce jucătoarea canadiană s-a impus după un meci lung în primul tur la Indian Wells, scor 6-7 (3), 6-3, 6-3, după două ore și 23 de minute. Pentru sportiva de 18 ani a fost începutul celei mai bune competiții din carieră și a culminat cu primul titlu la senioare. Anterior, cele două se mai întâlniseră la Fed Cup, în februarie 2018, atunci când Begu a câștigat în trei seturi.

Învingătoarea din meciul Irina Begu (locul 70 WTA) – Bianca Andreescu (locul 24 WTA) va juca în turul doi cu americanca Sofia Kenin, cap de serie numărul 32 și locul 34 WTA. În cazul în care le va învinge pe Begu și Kenin, Andreescu ar putea da în turul trei de Angelique Kerber, favorită 8 și locul 4 în clasamentul mondial, într-o reeditare a finalei de duminică de la Indian Wells.

Bianca Andreescu sărută trofeul câștigat la Indian Wells
Bianca Andreescu sărută trofeul câștigat la Indian Wells

Buzărnescu va juca direct în turul doi la Miami

Jucătoarea Mihaela Buzărnescu, locul 32 WTA, a fost desemnată cap de serie numărul 30 la Miami și va intra direct în turul doi al competiției. Acolo, ea va da peste învingătoarea partidei dintre Alize Cornet (Franţa), locul 53 WTA, şi Vera Lapko (Belaus), locul 64 WTA. În cazul în care va trece în turul trei, Miki are mari șanse să dea peste cehoaica Karolina Pliskova, cap de serie numărul 6 și locul 7 WTA.

Simona Halep este a doua favorită a competiției din Florida și a fost direct acceptată în turul secund, unde va întâlni câștigătoarea dintre suedeza Johanna Larsson, locul 79 WTA, sau o jucătoare venită din calificări. Lesia Tsurenko este primul cap de serie pe care Halep l-ar putea înfrunta, în turul 3. Optimile de finală ar putea aduce un nou duel cu Venus Williams, iar în sferturi cel mai probabil adversar ar fi Serena Williams.