Sporturi

Video. Begu şi Niculescu au jucat tenis contra campionilor cu dizabilităţi!

Înainte să plece la Antipozi, unde vor începe sezonul 2018 pe hard, Monica Niculescu şi Irina Begu au efectuat un antrenament demonstrativ alături de colegii lor de la CSM Bucureşti, campionii naţionali la tenis în scaun rulant: Ionuţ Filişan şi Mihai Gaiţă.
27.12.2017 | 09:42
Video Begu si Niculescu au jucat tenis contra campionilor cu dizabilitati
ADVERTISEMENT

“A fost o provocare interesantă, nu este deloc uşor deoarece ritmul este unul mai accelerat decât la wheelchair tennis, dar a fost o onoare să jucăm cu sportive de top 50 mondial”, a spus fericit Ionuţ Filişan (nr. 145 mondial).

“Sportul mă  ajută enorm în viaţă, este un mod în care poţi să îţi mişti aproape tot corpul. Chiar dacă eşti în scaun rulant, din punct de vedere articular şi circulator, când te întorci de la un antrenament eşti dopat 100% cu energie”, a subliniat Mihai Gaiţă (nr. 88 ITF), cel mai bine clasat sportiv român în clasamentul mondial Wheelchair Tennis.

ADVERTISEMENT

Irina Begu a lăudat la rândul ei iniţiativa clubului bucureştean. “Mă bucur foarte mult că i-am cunoscut pe băieţi şi îi felicit pe cei care se implică, în special pe Alex Nedea deoarece a creat această secţie. Campionii în scaun rulant sunt un exemplu că este important să practici sport indiferent de ce probleme ai”.

Jocurile Paralimpice Tokyo 2020, obiectivul campionilor în scaun rulant

Preşedintele secţiei de tenis de la CSM Bucureşti, Alexandru Nedea, spune că Ionuţ Filişan şi Mihai Gaiţă au şanse reale să devină primii români calificaţi la o ediţie a Jocurilor Paralimpice în proba de tenis. “Sper ca această întâlnire cu Monica şi Irina să îi motiveze suplimentar în tentativa lor de la ajunge la Jocurile Paralimpice de la Tokyo”.

ADVERTISEMENT

“Tenisul şi baschetul în scaun rulant sunt cele mai competitive sporturi paralimpice şi este cel mai dificil să te califici. La noi există cam 700 de sportivi în clasamentul mondial şi trebuie să fi în primii 40. Pentru asta mă antrenez însă şi lupt pentru visul meu”, a precizat Mihai Gaiţă.

“Jocurile Paralimpice sunt ţinta oricărui sportiv cu dizabilităţi. În România acest fenomen este însă abia la început, de aceea e lăudabilă iniţiativa celor de la CSM Bucureşti de sprijini tenisul în scaun rulant. Sper ca şi alte cluburi mari să investească în sportul paralimpic deoarece doar aşa putem progresa cu toţii”, a concluzionat şi Ionuţ Filişan.

ADVERTISEMENT

CSM Bucureşti te invită să faci sport

Gruparea din capitală va investi curând în achiziţionarea a 10 scaune rulante speciale, iar persoanele cu dizabilităţi sunt invitate să practice gratuit tenisul în cadru organizat la CSM Bucureşti. “Vrem să îi atragem pe toţi cei care au o incapacitate de a se deplasa, indiferent de statutul lor, lipsa de motricitate sau gradul de handicap.  Îi invit aşadar pe toţi să descopere în prima fază tenisul în scaun rulant, nu este nicio ruşine că nu au mai jucat până acum. Avem scaune, mingi, rachete, antrenori şi baza sportivă. Oricine vrea să cunoască o comunitate nouă, să se integreze în ea, este aşteptat oricând aici”, a subliniat Alexandru Nedea, preşedintele secţiei tenis CSM Bucureşti.